Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Stephen Hawking: «Δε δημιούργησε ο Θεός το σύμπαν»

«Δε δημιούργησε ο Θεός το σύμπαν αλλά οι νόμοι της φυσικής», γράφει ο περίφημος βρετανός θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking στο νέο του βιβλίο «The Grand Design» (Το μεγάλο σχέδιο»), που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Στο βιβλίο που έχει συγγράψει με τον αμερικανό φυσικό Λέονταρντ Μλοντίνοφ, ο διάσημος επιστήμονας εξηγεί πως μία νέα σειρά από θεωρίες καθιστά «περιττό» έναν δημιουργό για το σύμπαν.

U2: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε


Το θρυλικό ροκ συγκρότημα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη συναυλία του ιρλανδικού συγκροτήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Δεκατρία χρόνια μετά την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της παγκόσμιας POP περιοδείας τους, εμφανίζονται ξανά μπροστά στους έλληνες φίλους τους.

Αφαλάτωση κατά της λειψυδρίας στο Αιγαίο


Σχετικά με το σχέδιο νόμου για τις μονάδες αφαλάτωσης σε 18 μικρά νησιά του Αιγαίου (Χάλκη, Καστελόριζο, Σχοινούσα, Οινούσσες κ.ά.) ο υφυπουργός Υποδομών κ. Ν. Σηφουνά- κης (φωτογρα- φία) επισήμανε στο «Βήμα» ότι οι μονάδες αυτές αναμένεται να λύσουν το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα των άνυδρων αιγαιοπελαγίτικων νησιών.

Εικόνες του κόσμου

Ενας γλυκύτατος νεογέννητος ιπποπόταμος πυγμαίος και η μητέρα του βρίσκονται σε ζωολογικό κήπο της Πολωνίας. Παγκοσμίως υπάρχουν λιγότεροι από 3.000 πυγμαίοι ιπποπόταμοι που παραμένουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

πηγή-kathimerini.gr

Αποχωρεί η Αμερική από το Ιράκ

Τη λήξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ κήρυξε και επισήμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφείο. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «ήταν μεγάλο το τίμημα» που πλήρωσαν οι ΗΠΑ και τόνισε ότι το μείζον θέμα πλέον είναι η αποκατάσταση της οικονομίας. Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Ιρακινούς να...

Το Facebook κατηγορείται για «βρώμικη ενέργεια»

Έντονες πιέσεις από τους χρήστες της δέχεται το τελευταίο διάστημα η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» προκειμένου να κάνει στροφή στις ΑΠΕ. Ειδικότερα, η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, που έχει ξεκινήσει εκστρατεία σχετικά με το θέμα, επισημαίνει ότι περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόθεση του Facebook να τροφοδοτήσει το νέο, γιγάντιο κέντρο δεδομένων του με ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από καύση άνθρακα.

Απίθανο το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας σύμφωνα με το ΔΝΤ

Ως απίθανο εκτιμά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου και φέρει τίτλο «Η χρεοκοπία στις προηγμένες οικονομίες του σήμερα: Μη απαραίτητη, ανεπιθύμητη και απίθανη».

Μειώθηκε στις 150.000 ευρώ η εγγύηση Αγγέλου

Εγγυοδοσία 150.000 ευρώ υποχρεώνεται τελικά να καταβάλει ο συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Πριν από λίγο εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο οποίο είχε προσφύγει, ζητώντας την άρση ή την αισθητή μείωση της εγγύησης των 300.000 ευρώ που του είχε επιβάλει η εφέτης ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού, με διάταξή της, ύστερα από δική του προσφυγή.

πηγή-hbnews.gr

Πού πήγαν και πού πηγαίνουν τα λεφτά

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Εάν κρίνουμε από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, οι πολίτες αποδίδουν ευθύνες σε όλες, χωρίς εξαίρεση, τις κυβερνήσεις. Το 29% απάντησε πως φταίνε για τη σημερινή κατάσταση όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος. Το 19% απέδωσε ευθύνες στις κυβερνήσεις Σημίτη και 16% στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η γελιογραφία της ημέρας

Σπάνια είδη πτηνών εντοπίστηκαν στο Δέλτα Αξιού στο Θερμαϊκό

Τρία σπάνια είδη μεταναστευτικών πουλιών επέλεξαν για ξεκούραση το Εθνικό Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, στο οποίο συγκεντρώνονται χιλιάδες πουλιά κάθε φθινόπωρο. Εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας παρατήρησαν στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου δύο νεαρούς ερυθρόλαιμους φαλαρόποδες (Phalaropus lobatusm, στην ένθετη αριστερά) την ώρα που τρέφονταν με τον χαρακτηριστικό τρόπο του είδους τους, κάνοντας στροφές γύρω από τον εαυτό τους.

Πίνουμε περισσότερο σε κοντό ποτήρι

Οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ, κρασί ή μπύρα σε χαμηλό ποτήρι καταλήγουν να πίνουν τελικά αρκετά περισσότερο, σε σχέση με όσους πίνουν σε ψηλό ποτήρι, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
Η μελέτη, υπό τον καθηγητή πειραματικής ψυχολογίας Τσαρλς Σπενς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", διαπίστωσε ότι...

Κλειδώνουν οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για τις περιφέρειες

Επαφές με μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές είχε σήμερα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα. Ο πρωθυπουργός προσέδωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου χαρακτήρα πολιτικής μάχης με διακύβευμα αν η χώρα θα αλλάξει ή όχι.

«Σφίγγα» ο Βενιζέλος για τον ανασχηματισμό

«Σφίγγα» αποδείχθηκε ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στο θέμα του ανασχηματισμού.
Σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης για την παρουσίαση του σχεδίου νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών των αξιωματικών, δημοσιογράφοι προσπάθησαν να εκμαιεύσουν από τον κ. Βενιζέλο μία δήλωση για τον ανασχηματισμό.

opinion on air

Το "opinion on air" ξανά κοντά σας με ανεβασμένη δημοσιογραφική και μουσική διάθεση...Το  Σάββατο 4 με 6...Μείνετε συντονισμένοι...veto91fm και για ακρόαση στο διαδίκτυο http://www.vetonews.gr/