Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Απολαύστε το....Doctor Rockit - Café de Flore

Η κρίση χτυπά και το σινεμά

Κατά 5,6% μειώθηκαν οι πωλήσεις των εισιτηρίων στους ελληνικούς κινηματογράφους το 2010, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα πουλήθηκαν 11,6 εκατομμύρια εισιτήρια έναντι 12,3 εκατομμυρίων το 2009.

Η επανάσταση του διαδικτύου

Του Αλέκου Λασκαράτου από το protagon.gr

Όσα συμβαίνουν τον τελευταίο μήνα στον αραβικό κόσμο θα αποτελέσουν σίγουρα αντικείμενο μελέτης από τους ιστορικούς, αλλά και από τους κοινωνιολόγους και ψυχολόγους, για τις επόμενες δεκαετίες. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που ο αραβικός κόσμος αλλά και η ανθρωπότητα στο σύνολό της δεν έχουν ξαναβιώσει μέχρι τώρα.

Διαβουλεύσεις για το περιβάλλον μέσω διαδικτύου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει δύο διαδικτυακές διαβουλεύσεις στον τομέα του περιβάλλοντος. Η πρώτη εξ αυτών αφορά τις εναλλακτικές πολιτικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τη στροφή προς την αποτελεσματικότερη χρήση των φυσικών πόρων εκ μέρους της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το τραγούδι της ημέρας-The Verve - Bitter Sweet Symphony

Σαν σήμερα....

1692: Ξεκινά το κυνήγι μαγισσών στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης.

1770: Ο Θεόδωρος Ορλόφ καταπλέει στη Μάνη και παρακινεί τους κατοίκους της να εξεγερθούν κατά των Τούρκων.

1854: Ιδρύεται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ, με κύριο στόχο την κατάργηση της δουλείας.

«PolytexneioFm» στο διαδίκτυο από τους φοιτητές του ΕΜΠ

Ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έφτιαξε έναν μη κερδοσκοπικό webcasting σταθμό, που θα λειτουργεί συλλογικά μέσω διαδικτύου. Ολοι οι παραγωγοί του σταθμού http://www.polytexneiofm.gr/ είναι φοιτητές, εκπέμπουν επώνυμα και διατηρούν το δικαίωμα να...

Την Τετάρτη ανοίγει τις πύλες του το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Την προσεχή Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011 αναμένεται να ανοίξει τελικά τις πύλες του το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το οποίο βρίσκεται στο καινούργιο εμπορικό κέντρο του ομίλου Χαραγκιώνη, «Athenian Capitol», επί των οδών Γ' Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού και Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πλαφόν στα καύσιμα

Γίνεται προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές των καυσίμων που έχουν αυξηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των εξελίξεων στη Λιβύη, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο γενικός γραμματέας ενέργειας, Στέφανος Κομνηνός.

Τα μαθηματικά μας βρίσκουν τους εξωγήινους

Βρετανοί αστροβιολόγοι προσπαθούν να φτιάξουν μία εξίσωση η οποία θα αποκαλύπτει πόσοι πλανήτες είναι ικανοί να φιλοξενήσουν ζωή, καθώς και αν εμείς θα μπορούσαμε να μετοικήσουμε σε αυτούς.

Τα SMS που στέλνει ο γριπιασμένος πρωθυπουργός στους υπουργούς

Έχουμε τα SMS που στέλνει τα ξημερώματα ο κρυωμένος πρωθυπουργός στους υπουργούς. " Δεν κοιμάμαι πια τα βράδια" τραγουδάει ο πρωθυπουργός και ταράζει τα κυβερνητικά στελέχη στα SMS και στα μέιλ.

Έβαλαν «φρένο» στις μεταστάσεις του καρκίνου

Επιστήμονες από το Ίδρυμα Μελέτης του Καρκίνου (ICR) της Βρετανίας κατόρθωσαν να αποτρέψουν την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού σε άλλα όργανα, εμποδίζοντας τη δράση ενός ενζύμου που παίζει καθοριστικό ρόλο στις μεταστάσεις.

Δωρεά 70 εκατ. δολαρίων από το Ίδρυμα Gates για την παραγωγή τροφίμων

Εβδομήντα εκατομμύρια δολάρια ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, για την ενίσχυση ερευνητικών προγραμμάτων στον αγροτικό τομέα, σε Ασία και Αφρική. Στόχος η αντιμετώπιση σοβαρών προκλήσεων που απειλούν την παραγωγή τροφίμων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπως για παράδειγμα....

Η µαγευτική Βενετία κινείται σε ρυθµούς καρναβαλιού

Χειµώνα ή καλοκαίρι, άνοιξη ή φθινόπωρο, η Βενετία είναι πόλη µοναδική. Την περίοδο του καρναβαλιού όµως, στα στενά δροµάκια της Γαληνοτάτης ένας άλλος αέρας πνέει. Μια ατµόσφαιρα µυστηρίου καλύπτει την πόλη, και δεν είναι ούτε οι περίτεχνες µάσκες ούτε οι επιβλητικές φορεσιές.

Οι μορφωμένοι δεν... συγχύζονται

Η ανώτατη εκπαίδευση φαίνεται πως ρίχνει την πίεση και προστατεύει από την υπέρταση περισσότερο από τη βασική ή τη μέση, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες, που είχαν συνδέσει το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

ΗΠΑ: Πέθανε ο τελευταίος βετεράνος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο τελευταίος Αμερικανός βετεράνος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φρανκ Μπακλς, ο οποίος είχε πει ψέματα για την ηλικία του για να μπορέσει να καταταγεί το 1917, πέθανε στο σπίτι του σε ηλικία 110 ετών, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο εκπρόσωπο της οικογένειας.

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι εκλογές τώρα θα ήταν τεράστια ζημιά

«Οι εκλογές τώρα θα ήταν τεράστια ζημιά για τη χώρα. Ούτε την ελληνική οικονομία, ούτε τη μεγάλη και δύσκολη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας θα υπηρετούσε μια τρίμηνη τουλάχιστον αναστάτωση στην Ελλάδα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Θράκη.

H Μεσόγειος «θερμαίνεται, ανεβαίνει και γίνεται πιο αλμυρή»

Λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και άλλων «φυσικών» παραγόντων, η άνοδος της στάθμης της Μεσογείου δείχνει να επιταχύνεται την τελευταία δεκαετία, προειδοποιεί επιστημονική έκθεση στην Ισπανία.

Δεν τα κατάφερε ο Κυνόδοντας στα Όσκαρ

Δεν κατάφερε ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το οποίο απέσπασε η ταινία «Σε ένα καλύτερο κόσμο» από τη Δανία. Η ταινία "Ο Λόγος του Βασιλιά" κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας αλλά και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Η γελιογραφία της ημέρας


«Κάντε πρόωρες εκλογές!»

Την τιμητική της έχει και πάλι σήμερα η Ελλάδα στους Financial Times, με την έγκριτη εφημερίδα να εκφράζει αγωνία για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο και την κρίση, να εγείρει αμφιβολίες για την τελική επιτυχία αυτών των προσπαθειών και να προτείνει (!)...