Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Το τραγούδι της ημέρας...Summer in Paris DJ Cam

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας


Η 15η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας το 1997, με πρωτοβουλία αναρχικών οργανώσεων της Ελβετίας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό δύο παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών από αστυνομικούς.

«Απαράδεκτη απόπειρα δυσφήμισης» της Ελλάδας από το AlJazeera


Για «απαράδεκτη» απόπειρα δυσφήμισης της Ελλάδας από το Al Jazeera κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο σε είδηση που μετέδωσε το αραβόφωνο τηλεοπτικό κανάλι, σύμφωνα με την οποία «αυτόπτης μάρτυρας» δήλωσε ότι την Παρασκευή 11 Μαρτίου, πλοίο ελληνικής σημαίας εκφόρτωσε οπλισμό στο λιμάνι της Τρίπολης.

Εικόνες του κόσμου


Θιβετιανοί μοναχοί που ζουν στην Ταϊβάν προσεύχονται για τα θύματα του θανατηφόρου τσουνάμι της Ιαπωνίας που συγκλόνισε όλο το κόσμο. (AP)
πηγή-kathimerini.gr

Ο τιμοκατάλογος της διαφθοράς


Διαβάστε αναλυτικά ποιές είναι οι ρεαλιστικές τιμές για το φακελάκι που θα πρέπει να πληρώσετε ιδίως για τις συναλλαγές σας με το Δημόσιο, όπως προκύπτει από την Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα για το 2010.

Η Μέρκελ κλείνει επτά πυρηνικά εργοστάσια


Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνουν άμεσα και για τρεις μήνες και οι επτά πυρηνικοί σταθμοί που τέθηκαν σε λειτουργία στη Γερμανία πριν από το 1980.
«Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους αντιδραστήρες της Γερμανίας», τόνισε η...

Κοζάνη: Σχέδια για μια νέα «λίμνη Πλαστήρα» στην περιοχή της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Είναι και οι δύο τεχνητές λίμνες, δημιουργήθηκαν σε περιοχές με μεγάλα ποτάμια και τα νερά τους χρησιμοποιούνται για άρδευση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η λίμνη Πλαστήρα στο νομό Καρδίτσας και η λίμνη Πολυφύτου στο νομό Κοζάνης, συγκεντρώνουν γύρω τους ένα...

Μάθε παιδί μου Ιστορία μέσω Facebook!


Μια διδακτική μέθοδο, που αξιοποιεί τις δυνατότητες των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης, όπως τα ιστολόγια και το facebook, εφαρμόζει το πειραματικό γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για τις ανάγκες διδασκαλίας του μαθήματος της ιστορίας και άλλων φιλολογικών μαθημάτων.

Η στέρηση του ύπνου κάνει τους ανθρώπους παράλογα αισιόδοξους


Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά, τείνουν να εμφανίζουν μια υπερβολική αισιοδοξία όταν παίρνουν αποφάσεις και είναι πιο επιρρεπείς σε δραστηριότητες που ενέχουν ρίσκο, όπως π.χ. τα τυχερά παιγνίδια και το καζίνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά δείχνει ότι...

Δωρεάν νομική συνδρομή για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Ξεκίνησε το πανελλήνιο δίκτυο στήριξης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, το οποίο θα παρέχει στους καταναλωτές δωρεάν νομική συνδρομή σε όσους βρίσκονται σε επίπεδο διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους όπως προβλέπει η καινούρια νομοθετική ρύθμιση.

ΟΗΕ: Απομακρύνθηκε το ραδιενεργό νέφος «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό»


Διαφωνούν ιάπωνες και γάλλοι ειδικοί για την κρισιμότητα της κατάστασης στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα-Νταϊτσί, όπου σήμερα το πρωί σημειώθηκε έκρηξη σε έναν ακόμα πυρηνικό αντιδραστήρα και ξέσπασε φωτιά σε άλλον.

Ένα κενό βιβλίο στην κορυφή των best-sellers


Τι σκέφτεται ένας άνδρας πέρα από το σεξ; Τίποτα. Τουλάχιστον αυτή είναι η απάντηση που δίνει με τρόπο ομολογουμένως γλαφυρότατο ένα νέο best seller.
Πολλά υποσχόμενος, ο τίτλος «Τι σκέφτεται κάθε άνδρας εκτός από το σεξ;» μαγνητίζει το βλέμμα και εξάπτει την...

Η γελιογραφία της ημέρας


πηγή-enet.gr

Γιατροί του Κόσμου: Επείγουσα έκκληση για αντιβιοτικά


Επείγουσα έκκληση στην ευαισθησία των Ελλήνων, για αντιβιοτικά και φάρμακα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, απευθύνουν οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ). Το τελευταίο διάστημα, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα...

Νίμιτς: «Είστε Σλάβοι και όχι Μακεδόνες»


Ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής, αναγνώρισε ότι...