Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Απαράδεκτη απόπειρα δυσφήμισης» της Ελλάδας από το AlJazeera


Για «απαράδεκτη» απόπειρα δυσφήμισης της Ελλάδας από το Al Jazeera κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο σε είδηση που μετέδωσε το αραβόφωνο τηλεοπτικό κανάλι, σύμφωνα με την οποία «αυτόπτης μάρτυρας» δήλωσε ότι την Παρασκευή 11 Μαρτίου, πλοίο ελληνικής σημαίας εκφόρτωσε οπλισμό στο λιμάνι της Τρίπολης.

 Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως οι υπεύθυνοι του καναλιού ουδέποτε επικοινώνησαν μαζί του ή με άλλη αρχή, προκειμένου να διασταυρώσουν την αξιοπιστία του ισχυρισμού. «Από σχετικό έλεγχο που έγινε από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές δεν ανέκυψε καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό».

«Η Ελλάδα χαιρέτισε την υιοθέτηση της Απόφασης 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας και την εφαρμόζει με συνέπεια, καθώς συνιστά το βασικό εργαλείο για την άσκηση πίεσης στο καθεστώς Καντάφι προκειμένου να σταματήσει την αιματοχυσία. 

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, είναι υποχρέωση όλων και ιδιαίτερα των Μέσων Ενημέρωσης να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους. Η απόπειρα δυσφήμισης της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου