Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πόσο πικρό είναι να κοιτάς την ευτυχία με τα μάτια ενός άλλου….



Του Στέλιου Φούντογλου

Όλα τελικά κάπως έτσι ξεκινάνε στη ζωή μας….. Γεννιόμαστε, μαθαίνουμε, ελπίζουμε και στο τέλος υποκύπτουμε. Σε τι υποκύπτουμε; Στη μανία κάποιων ανθρώπων να «αγωνιούν» για την εξέλιξη μας. Τι μίζερο και εκνευριστικό είναι τελικά κάποιοι επιτήδειοι να σε περιμένουν στην γωνία περιμένοντας κάποιο σημάδι επιτυχίας σου, τι μάταιο και άσκοπο να ζεις για να γευτείς την δυστυχία κάποιου.

Το τραγούδι της ημέρας....Housemartins - Bow Down

Σαν σήμερα....


1821: Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν τα Καλάβρυτα. Θεωρείται η πρώτη πολεμική πράξη του Αγώνα στην Πελοπόννησο.

1952: 25.000 άνθρωποι παρακολουθούν την πρώτη Rock & Roll συναυλία στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

"Πράσινες" επενδύσεις


Επενδύσεις ύψους 16,4 δισ. ευρώ σε μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλων 4 - 5 δισ. ευρώ σε δίκτυα και διασυνδέσεις στη δεκαετία 2010 - 2020 προβλέπει στην ετήσια έκθεσή της η νεοσύστατη υπηρεσία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού


Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η γελιογραφία της ημέρας

πηγή-ethnos.gr

Οικονομική επιχορήγηση σε δήμους και περιφέρειες

Την τακτική επιχορήγηση, για το μήνα Μάρτιο, προς τις Περιφέρειες της χώρας, θα καταβάλει το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου. Το ποσό των 19.160.568 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση, δίδεται αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη επενδυτικών δαπανών.

Ένα κανονικό ποδήλατο... τυπώθηκε από εκτυπωτή!


Δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργοστάσιο αλλά τυπώθηκε από εκτυπωτή και έγινε το πρώτο ποδήλατο που “τυπώνεται”.... Η συνεχώς βελτιούμενη τεχνολογία εκτύπωσης τρισδιάστατων αντικειμένων έκανε ένα ακόμα εντυπωσιακό βήμα εξέλιξης, καθώς Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να...

Κι όμως μειώθηκαν οι καπνιστές

Σημαντική μείωση του αριθμού των καπνιστών παρατηρείται την τελευταία πενταετία. Η συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα στην υγεία και η εφαρμογή αντικαπνιστικής πολιτικής, φαίνεται να έχουν φέρει ήδη κάποια θετικά αποτελέσματα.

Τσελέντης: Ανοχύρωτη η Ελλάδα σε ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού


«Ανοχύρωτη» είναι η Ελλάδα σε ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού, σύμφωνα με όσα τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης. Όπως ανέφερε, ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός των 9 ρίχτερ στην Ιαπωνία επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της...

Η εθνική ικανοποίηση παράγοντας ευτυχίας...


Η χώρα όπου ζει κάποιος και το πόσο ικανοποιημένος νιώθει από αυτήν (εθνική ικανοποίηση), μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη ζωή του και στο υποκειμενικό αίσθημα ευημερίας του (προσωπική ικανοποίηση).

ΗΠΑ: Το Διαδίκτυο ξεπέρασε τις εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης


Στις ΗΠΑ για πρώτη φορά οι αναγνώστες και τα διαφημιστικά έσοδα των ηλεκτρονικών εφημερίδων ξεπέρασαν ... τα έντυπα φύλλα, σύμφωνα με την έκθεση State of the News Media του ινστιτούτου Pew.

Αθήνα: Η πιο θορυβώδης πόλη της Ευρώπης

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, το WWF και η ειδική έρευνα που πραγματοποίησε, δείχνουν ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το θόρυβο – και δεν είναι άμοιρη ευθυνών! Η μη εφαρμογή κανονισμού ηχοπροστασίας στα κτίρια καθιστά την Ελλάδα, τη μοναδική χώρα στην Ευρωπαική Ένωση...

Απελευθερώθηκαν οι 4 δημοσιογράφοι που κρατούνταν από το λιβυκό στρατό


Οι τέσσερις δημοσιογράφοι των «New York Times», που συνελήφθησαν στη Λιβύη από δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς Καντάφι απελευθερώθηκαν σήμερα και βρίσκονται στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Τρίπολη,  όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αγνοούνται τα ίχνη του Καντάφι


Αγνοούνται τα ίχνη του Καντάφι, μετά τον χθεσινοβραδινό βομβαρδισμό τετραώροφου διοικητικού κτιρίου εντός του οχυρού του στην Τρίπολη, μεταδίδει το CNN.
Το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει ότι μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε το οχυρό του Λίβυου ηγέτη από τις συμμαχικές δυνάμεις το βράδυ της Κυριακής, «αγνοούνται τα ίχνη του Καντάφι καθώς και...

2,5 εκατ. γραμμές ADSL στην Ελλάδα


Σημάδια κόπωσης εμφανίζει η πορεία αύξησης των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Εθνική Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Στο τέλος του 2010 υπήρχαν 2,252 εκατ. ενεργές συνδέσεις, με μόλις 100.000 γραμμές ADSL να ενεργοποιούνται κατά τους 3 τελευταίους μήνες του έτους.

«Ανακούφιση, αν οι Σκοπιανοί δεχτούν προσδιορισμό»


«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, με σημερινές δηλώσεις του, περηφανεύεται ότι ήταν από τους πρώτους που συνιστούσαν να αφήσουμε τους Σκοπιανούς “να λέγονται όπως θέλουν”, δηλαδή “Μακεδόνες”» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.