Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Η καθιστική δουλειά...σκοτώνει!

Η καρέκλα σας είναι ο εχθρός σας. Αυτό είναι το συμπέρασμα αρκετών πρόσφατων μελετών. Αν εξετάσει κανείς μόνο υγιείς ανθρώπους που γυμνάζονται τακτικά, αυτοί που κάθονται περισσότερο στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας έχουν μεγαλύτερες περιφέρειες και χειρότερες τιμές αρτηριακής πίεσης και σακχάρου στο αίμα απ΄ ότι αυτοί που κάθονται λιγότερο. Μεταξύ αυτών που κάθονται μπροστά στην τηλεόραση περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα, αυτοί που ασκούνται είναι εξίσου υπέρβαροι με αυτούς που δεν ασκούνται: η καθιστική ζωή φαίνεται ότι αναιρεί μερικά από τα οφέλη του τζόγκινγκ.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=16175&catid=5

Τοπικά νέα

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις στο Νομό Κοζάνης. Σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού και τη φύση των εδαφών παρουσιάστηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε διάφορα σημεία του Νομού καθώς και πλημμυρικά φαινόμενα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στις εξής περιοχές: Δρόμος Βελβενδό - Παλιογράτσανο - Καταφύγι,  δρόμος Νεάπολη-Σκαλοχώρι, κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο Τρανοβάλτου - Ελάτης, Δρόμος Ε.Ο. Κοζάνης – Πενταλόφου - Δίλοφου, πλημμύρες στην Δυτική Εορδαία, δρόμος Σισάνι-Βλάστη, Καισαρειά και καταπτώσεις βράχων στο Δήμο Σερβίων.


Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζήτησε έκτακτη επιχορήγηση 1,5 εκατ. € για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

πηγή-kozan.gr

Τοπικά νέα

ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος στην πόλη της Κοζάνης τη Κυριακή 28/02

Την Κυριακή 28-2-2010 θα γίνει προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 09:00 έως 13:00 στην πόλη της Κοζάνης στις οδούς Ιωνίας, Ταχτσή Κώστα, Φακίνου Αρη, Μαβίλη Λορένζου, Κάλβου Ανδρέα, Εφταλιώτη Αργύρη, Σιαλβέρα, Σαράντη Γεωργίου, Καββαδία Νικολάου, Καραντώνη, Πανσελήνου Ασημάκη, Εβρου και στον πεζόδρομο Αιόλου. Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση ενδεχομένως και νωρίτερα. Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

πηγή-kozan.gr

Τα 10 πιο παράξενα πράγματα που οι φυσικοί γνωρίζουν (κι εμείς μάλλον αγνοούμε)

Οι φυσικοί πιστεύουν πολλά παράξενα πράγματα, γι' αυτό άλλωστε οι κοινοί θνητοί συχνά τους περνάνε για τρελούς. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα απίστευτα πράγματα, σύμφωνα με τους φυσικούς, είναι η πραγματικότητα γύρω μας, αλλά εμείς δεν μπορούμε (ή δεν θέλουμε) να τη συνειδητοποιήσουμε. Σαν μια μικρή συνεισφορά στην καλύτερη κατανόηση του κόσμου όπου ζούμε, ακολουθεί μια παρουσίαση των δέκα σημαντικότερων και πιο παράξενων πραγμάτων που η Φυσική έχει ανακαλύψει, σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση που έκανε ο φυσικός-κοσμολόγος και συγγραφέας εκλαϊκευτικών επιστημονικών βιβλίων Μάρκους Τσόουν, για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.

πηγή-ert.gr

Τοξική ουσία σε χυμούς

Η τοξική ουσία "αντιμόνιο", ανιχνεύθηκε σε συσκευασίες φυσικών χυμών, που πωλούνται στην ελληνική αγορά. Το αντιμόνιο, σε μεγάλες ποσότητες, και σε διάρκεια χρόνου, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία. Οι χυμοί φρούτων με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις της τοξικής ουσίας αντιμόνιο, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Το τριοξείδιο του αντιμονίου, θεωρείται ύποπτο και για καρκινογενέσεις.


Διαβάστε περισσότερα - http://news.ert.gr/el/ellada/koinonia/33819-toksiki-ousia-se-xymous

Λίγη ιστορία δεν βλάπτει

Η ιστορία του Θιβέτ

Διαβάστε - http://www.sansimera.gr/articles/81

Ρεν: Η Κομισιόν θα βοηθήσει την Ελλάδα αν χρειαστεί

Έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αν χρειαστεί, είναι η Κομισιόν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν. Διευκρίνισε πάντως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετικό αίτημα. Συγκεκριμένα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, στις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας. «Σε περίπτωση που χρειαστεί και αν υπάρξει σχετικό αίτημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει πιθανή βοήθεια», σημείωσε.

πηγή-tanea.gr

Μποϊκοτάζ γερμανικών προϊοντων

Σε μποϊκοτάζ προϊόντων προερχόμενα από τη Γερμανία καλεί όλους τους πολίτες της χώρας το ΙΝΚΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τελευταία γεγονότα και το δημοσίευμα του περιοδικού Focus.

Με σημερινή ανακοίνωσή του, το ΙΝΚΑ καλεί όλους τους Ελληνες πολίτες αλλά και τους κατοίκους της χώρας να απέχουν από την αγορά προϊόντων με barcode που αρχίζει με 40,41,42,43,44 αλλά και να μην πραγματοποιούν αγορές από γερμανικές επιχειρήσεις. Στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτών κάνει λόγο για ανεπίτρεπτη και ασυγχώρητη πράξη από τους «μετά εξανθρωπισμένους» Γερμανούς ενώ αφήνει υπαινιγμούς για το γερμανικό παρελθόν.

πηγή-ethnos.gr

Γιγάντιο παγόβουνο «κυκλοφορεί ελεύθερο»

Ένα παγόβουνο στο μέγεθος του Λουξεμβούργου αποκόπηκε από έναν παγετώνα στην Ανταρκτική, μετά την πρόσκρουση ενός άλλου γιγάντιου παγόβουνου πάνω του, σύμφωνα με σημερινή δήλωση των επιστημόνων. Το παγόβουνο επιφάνειας 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων αποκόπηκε στις αρχές του μήνα από τη λωρίδα πάγου με την ονομασία «Mertz Glacier» που βρίσκεται στην Ανατολική Ανταρκτική. «Η αποκοπή του παγόβουνου δεν σχετίζεται άμεσα με τις κλιματικές αλλαγές αλλά συνδέεται με τις φυσικές διαδικασίες των στρωμάτων πάγου», εξηγεί ο Ρομπ Μάσομ, ειδικός επιστήμονας από τους οργανισμούς Australian Antarctic Division και Antarctic Climate and Ecosystems Cooperative Research Center της Τασμανίας.

πηγή-naftemporiki.gr

Απεργιακή κινητοποίηση περιπτερούχων την Τρίτη


Σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρά την Τρίτη η Ομοσπονδία Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κλάδος τον τελευταίο καιρό δέχεται ασφυκτική πίεση από τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, διεκδικώντας το δικαίωμα στην επιβίωση και στην εργασία. «Αγωνιούμε», τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, «για το μέλλον τόσο το προσωπικό, όσο και όλων των συναδέλφων».

πηγή-naftemporiki.gr

Στο Βερολίνο στις 5 Μαρτίου ο πρωθυπουργός, έπειτα από πρόσκληση της Ανγκελα Μέρκελ

Πρόσκληση να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 5 Μαρτίου έλαβε από την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη πρόσκληση του Μπαράκ Ομπάμα για τις 9 Μαρτίου. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Γερμανία γίνεται εν μέσω δυσμενούς κλίματος στις ελληνογερμανικές σχέσεις, με τις δύο πλευρές, πάντως, να επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους.

πηγή-in.gr

Ερείπια ο Παρθενώνας σε καταχώρηση βρετανικής εταιρίας

Βρετανική εταιρία που δραστηριοποιείται διεθνώς σε χρηματιστηριακά παράγωγα και τα spread, επέλεξε να προβάλει σε διαφήμιση της ιστοσελίδας της κατεστραμμένο τον Παρθενώνα. «Αν σκέφτεσαι μήπως το ευρώ οδεύει προς την καταστροφή; επικοινώνησε μαζί μας» γράφει η εταιρεία IG INDEX, σε διαφήμισή της με φόντο το κορυφαίο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για την πρώτη αρνητική διαφήμιση στην ιστορία του μνημείου ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η χρήση της φωτογραφίας γίνεται χωρίς να έχει δώσει άδεια το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς ουδέποτε υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

πηγή-skai.gr

Μυτιλήνη: Έκλεισαν 3 ιστορικές εφημερίδες

Οι εργοδότες χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τους εργαζόμενους - Βράζουν οι δημοσιογράφοι...

Πρόκειται για τις εφημερίδες "Δημοκρατική", "Αιολικά Νέα" και "Κυριακάτικα Αιολικά". Οι εργοδότες υπογραμμίζουν ότι κλείνουν τις εφημερίδες τους, όχι λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά για λόγους που σχετίζονται με την "ανεπάρκεια του υπάρχοντος προσωπικού".

πηγή-NewsIt.gr

Χιλιάδες ανακλήσεις από Peugeot και Citroen στην Ελλάδα

Διαβάστε - http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=16183&catid=3

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Την ερχόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την ιθαγένεια, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, με τις οποίες τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας τέκνων αλλοδαπών υπό προϋποθέσεις. Προσδιορίζονται ακόμη οι προϋποθέσεις που πρέπει επιπροσθέτως να πληρούνται, προκειμένου ο αλλοδαπός που το επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης με πολιτογράφηση, ενώ επαναπροσδιορίζονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Παρέχεται, ακόμη, το δικαίωμα του εκλέγειν σε ομογενείς και λοιπούς αλλοδαπούς υπό προϋποθέσεις, ενώ δίδεται το δικαίωμα εκλογής ως δημοτικών συμβούλων υπό την προϋπόθεση της ηλικίας των 21 ετών και της επαρκούς γνώσης των ελληνικών.

πηγή-zougla online.gr

Συνάντηση Σαμαρά-Νίμιτς

Τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, συνάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Ρηγίλλης, παρουσία και του υπεύθυνου τομέα Εξωτερικών του κόμματος, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Μετά το πέρας της συνάντησης που διάρκεσε 45 λεπτά, ο κ. Νίμιτς δήλωσε πως μίλησαν για τις διαπραγματεύσεις και αντάλλαξαν απόψεις. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ ανέφερε ότι από την πλευρά των Σκοπίων υπάρχει καλή διάθεση για να προχωρήσει η διαδικασία και να οδηγηθούμε στη λύση. «Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στη λύση», απάντησε σε σχετικό ερώτημα, ενώ με ένα χαμόγελο αντέδρασε όταν ρωτήθηκε αν θα φτάσουμε στη λύση σύντομα.

πηγή-zougla online.gr

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις απο τους ιδιοκτήτες ταξί

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό σύστημα. Η ομοσπονδία τάσσεται κατά του λογιστικού προσδιορισμού και της τήρησης βιβλίων εσόδων και εξόδων που προωθείται έναντι του συστήματος της τεκμαρτής φορολόγησης.

πηγή-adesmeytos.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Μέχρι το 1981 να φτάσει η Εξεταστική, ζητεί και επισήμως η Ν.Δ.

Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την πορεία των δημοσιονομικών στοιχείων από το 1981, κατέθεσε το πρωί στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας ρελάνς στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που περιορίζει την έρευνα απο το 2004 ως το 2009.

πηγή-enet.gr

Γ. Παπανδρέου:«η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως σημαία ευκαιρίας»

«Σε καμία περίπτωση δεν παραιτείται η χώρα μας από την διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων, ούτε όμως παρασυρόμαστε από την επικαιρότητα ή την προβοκάτσια ενός εντύπου. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, αλλά όχι να το καταστήσουμε σημαία ευκαιρίας τώρα που είμαστε σε αδυναμία προσπαθώντας να βάλουμε τάξη, να επιφέρουμε τομές και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας».

Αυτό τόνισε απαντώντας στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αν επαναφέρουμε το θέμα επισήμως στη φάση αυτή, θα ερμηνευθεί, ως αδυναμία, υπεκφυγή και αναζήτηση για άλλοθι.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=317201&dt=26/02/2010

Νίμιτς : Υπάρχει βάση για λύση

Βάση για λύση του Σκοπιανού διαβλέπει ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών κ. Μάθιου Νίμιτς. Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Νίμιτς συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα, σε μία συζήτηση που ήταν επισήμως η πρώτη μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Κατά πληροφορίες, ο Αμερικανός διπλωμάτης ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι στις συζητήσεις του στα Σκόπια αντιλήφθηκε διάθεση από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ο κ. Δρούτσας ενημέρωσε ότι η Αθήνα αναμένει να δει και στην πράξη τη διάθεση αυτή.


πηγή-protothema.gr

Πρόσκληση Ομπάμα σε Παπανδρέου

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λευκό Οίκο.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πεταλωτής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για επίσκεψη στις ΗΠΑ στις 9 Μαρτίου και τόνισε ότι η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί μέσω της διπλωματική οδού.

πηγή-kathimerini.gr