Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Παραλύει το κράτος από Τρίτη λόγω απεργιών

Στίλβη - Πυξ Λαξ

Queen - You Don't Fool Me

ΚΟΖΑΝΗ


 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ  ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΚΑΙ  ΝΟΜΑΡΧΙΑ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Έντονες κινητοποιήσεις με αφορμή το θέμα με το πάγωμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ,  αποφάσισαν τα δύο συνδικαλιστικά  σωματεία του Νομού Κοζάνης «Σπάρτακος» και «Ένωση». Ο «Σπάρτακος» θα κάνει κατάληψη στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας γύρο στις 7 το πρωί και την ίδια ώρα το σωματείο η «Ένωση» θα βρίσκεται στην Νομαρχία Κοζάνης όπου συνδικαλιστές και μη θα διαμαρτυρηθούν για την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ΔΕΗ.

VERVE

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σαν σήμερα

399 π.Χ: Ο φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο, επειδή «εισήγαγε καινά δαιμόνια» στην Αθηναίων Πολιτεία.

Εκκενώνεται το ΔΕΛΤΑ του 'Εβρου

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=14738&catid=3

Πατήστε εδώ -ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Coldplay - Yellow

Η ζάχαρη βοηθά στη λήψη αποφάσεων


Πρέπει να πάρετε κάποια απόφαση; Φάτε λίγη ζάχαρη για να μην βιάζεστε!


Αν πρόκειται να πάρετε κάποια σημαντική απόφαση ή αν σχεδιάζετε να διαπραγματευτείτε μια αύξηση μισθού με το αφεντικό σας, θα ήταν καλή ιδέα να πιείτε πριν ένα αναψυκτικό με ζάχαρη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι η αύξηση του ζαχάρου στο αίμα κάνει τους ανθρώπους πιο υπομονετικούς και λιγότερο παρορμητικούς - άρα δεν θα πρόκειται να δεχτείτε αμέσως την πρώτη αύξηση που ο εργοδότης σας θα σας προτείνει…
Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Νότιας Ντακότα υπό τους ψυχολόγους Σιάο-Τιάν Γουάνγκ και Ρόμπερτ Ντβόρακ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychological Science» (Ψυχολογική Επιστήμη), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

πηγή-www.kathimerini.gr

Σπουδάζω στο Μ.Ι.Τ. από το σπίτι μου

Στο Massachusetts Institute of Technology (Μ.Ι.Τ.), ένα από τα κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του πλανήτη, μπορούν να φοιτούν εδώ και καιρό κάτοικοι από κάθε πλευρά του πλανήτη! Το Μ.Ι.Τ. με σημαντική συμβολή στην τεχνολογική ανάπτυξη της ανθρωπότητας και του τρόπου που βιώνουμε τον κόσμο σήμερα, άνοιξε τις πόρτες πλέον για όλους και μάλιστα εντελώς δωρεάν μέσω διαδικτύου. Έτσι ακόμα και εκείνοι που μένουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα μέσω του υπολογιστή τους σε μορφή βίντεο, να κάνουν εργασίες, να δίνουν εξετάσεις και να εξελίσσονται σε επιστημονικούς τομείς όπως Αστροφυσική, Μηχανική, Αρχιτεκτονική, Διοίκηση και πολλούς άλλους. Το Μ.Ι.Τ. δεν είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που κάνει κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα η εκπαιδευτική ποιότητα που παρέχεται και το κύρος του συγκεκριμένου εγχειρήματος αποτελούν σημείο αναφοράς.

πηγή-Zougla online

Σύλληψη δημοσιογράφου στη Γάζα

Ένας βρετανός δημοσιογράφος συνελήφθη από την αστυνομία της Χαμάς και είναι πιθανό να κρατηθεί δύο εβδομάδες ή και περισσότερο, ανάλογα με τη διάρκεια των ανακρίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς ανακοίνωσε τη σύλληψη του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Πολ Μάρτιν, προσθέτοντας ότι διαθέτει "ομολογίες" του για τη διάπραξη αδικημάτων που αφορούν την ασφάλεια.

πηγή-skai.gr

Τα Κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού

 Με χαρταετούς, σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική, γιορτάζονται σήμερα σε όλη τη χώρα τα Κούλουμα. Λαγάνες, χαλβάς, φασόλια, σουπιές, ελιές έχουν την τιμητική τους.