Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΡΟΜΑ - ΠΑΟ 2-3 τελικό

To Ελληνικό e-Bay είναι εδώ!

Το eBay έρχεται και στην Ελλάδα, μe ελληνική γλώσσα και φυσικά ελληνικό domain. Το eBay είναι τo μεγαλύτερο οnline site δημοπρασιών! Επεκτείνεται στην Ευρώπη και φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει απο τους σταθμούς του. Το eBay.gr παρέχει στους Έλληνες αγοραστές, γλωσσικά εργαλεία και άλλα προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά για να κάνει τις αγορές άνετες, ασφαλείς και διασκεδαστικές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα account και να δείτε την παγκόσμια online αγορά να βρίσκετε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας!

πηγή-NewsIt.gr

1o ημίχρονο: 3-1 ο Παναθηναϊκός την Ρόμα

Μεγάλη αισχροκέρδεια στα καύσιμα, λένε βουλευτές της ΝΔ

 Ελλιπείς ελέγχους στην αγορά υγρών καυσίμων, που οδήγησαν σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, καθώς και ασυνέπεια μεγάλου μέρους των πρατηριούχων στην ενημέρωση του Παρατηρητηρίου Τιμών καταγγέλλουν, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης και Κωστής Μουσουρούλης.

ΥΓ: Αισχοκέρδεια στα καύσιμα δεν υπήρχε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας κύριοι βουλευτές;


 
πηγή-zougla online.gr

Τοπικά νεα

Σέρβια

Αυξημένη περιεκτικότητα νιτρικών παρατηρούνται στο νερό του τοπικού διαμερίσματος Πολυράχου, οι κάτοικοι του οποίου ζητούν από τη δημοτική αρχή Σερβίων και από κάθε αρμόδια υπηρεσία τη λήψη μέτρων, ώστε να έχουν υγιεινό και ασφαλές νερό. Ο δήμαρχος Σερβίων. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το έργο μπορεί να τελειώσει σε τέσσερις μήνες, αφού ολοκληρώνονται οι μελέτες και μπορεί να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει». Όσο για τους χρηματοδοτικούς πόρους, ο δήμαρχος είπε ότι «υπάρχει ειδικό κονδύλι στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για υδρεύσεις, από το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί».

πηγή-kozan.gr

Χρωστάτε στην Εφορία; Θα σας πάρουν το σπίτι!

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, 26.165 οφειλέτες του Δημοσίου έχουν μεν χρέη 519.765.576 ευρώ αλλά έχουν και στην κατοχή τους ακίνητα που η αντικειμενική τους αξία ξεπερνάει τα 5 δις ευρώ!
Οι  φορολογούμενοι αυτοί θα δουν τα ακίνητά τους να κατάσχονται ή να βγαίνουν στο σφυρί αν δεν καταβάλλουν τα χρωστούμενα.


πηγή-NewsIt.gr

O Τάσος Τέλλογλου στην Κοζάνη

Την Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου θα παρουσιάσει στην Κοζάνη το νέο του βιβλίο "Το δίκτυο. Φάκελος Siemens". Τον συγγραφέα θα προλογίσουν οι δημοσιογράφοι: Μιχάλης Πιτένης
Πάσχος Μανδραβέλης
Χρήστος Βήτας

Συντονίζει ο Σπύρος Κουταβάς

19:30 στο Κοβεντάρειο - Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση

ΣΚΑΪ Βιβλίο - Veto 91 fm - Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο

Περικοπές στο Ε.Σ.Υ. ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Περικοπές στο Ε.Σ.Υ. -  κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ - ζήτησε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε πως τα χρέη των νοσοκομείων, που έφτασαν τα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2005 έως σήμερα, αποτελούν μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.

Διαβάστε την απάντηση της ΝΔ - http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=61969


πηγή-protothema.gr

Πληρώσαμε το χρέος μας προς την Ελλάδα, λένε οι Γερμανοί

Απέρριψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών τη θέση, σύμφωνα με την οποία η χώρα του χρωστά πολλά δισ. ευρώ στην Ελλάδα, από τον καιρό της κατοχής. «Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή ελληνική κρίση», τόνισε ο Αντρέας Πέσκε.

πηγή-enet.gr

Εκτός εθνικής Γαλλίας ο Σισέ

Λιγοστεύουν οι ελπίδες του Τζιμπρίλ Σισέ να αγωνιστεί στο Μουντιάλ αφού ο Ντομενέκ δεν τον κάλεσε στο φιλικό με την Ισπανία.

πηγή-NewsIt.gr
 

Νεα Δημοκρατία

Τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση ταυτόχρονα με τον πολιτικό αντιπερισπασμό επέλεξε η Νέα Δημοκρατία, αρνούμενη την κυβερνητική πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομική πολιτική την περίοδο των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή , το διάστημα 2004-2009. Στη Ρηγίλλης αποφάσισαν, ύστερα από σύσκεψη που έγινε χθες υπό τον κ. Αντ. Σαμαρά, να καταψηφίσει η ΝΔ την πρόταση του ΠαΣοΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και να καταθέσει δική της πρόταση, ώστε να διερευνηθεί η διαχείριση της οικονομίας από το 1981, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ως σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=316833&dt=24/02/2010

Προτεινόμενο κρασί

Tύπος: Τοπικός Οίνος Μακεδονικός  Λευκός

Ποικιλία: Sauvignon

Προσωπικότητα: Κιτρινοπράσινο. Πληθωρικά και τυπικά αρώματα τροπικών φρούτων, “pipi de chat”, με φυτικές νύξεις. Στόμα με τραγανή οξύτητα και πικρή επίγευση.

Πήραν πίσω την εγκύκλιο για περικοπές στα οδοιπορικά στο στρατό

Μετά τις αντιδράσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Υπαναχωρεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο θέμα της περικοπής των οδοιπορικών μετά τις αντιδράσεις στελεχών της Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στις 19 Φεβρουαρίου η ηγεσία του υπουργείου εξέδωσε εγκύκλιο προς τα επιτελεία με την οποία ζητούσε την περικοπή των αεροπορικών εισιτηρίων που δικαιούνται τα στελέχη και οι στρατεύσιμοι ακριτικών περιοχών για τις μετακινήσεις τους. Ωστόσο, στις 23 Φεβρουαρίου ανέστειλε την απόφαση. Να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος των εισιτηρίων για το ελληνικό κράτος ξεπέρασε το 2009 τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Σε αρκετές περιπτώσεις τα εισιτήρια δεν χρησιμοποιούνταν για υπηρεσιακούς σκοπούς, ενώ σε άλλες το υπουργείο αγόραζε τα εισιτήρια από τις αεροπορικές εταιρίες ακόμα και σε τριπλάσια τιμή από την τρέχουσα.

πηγή-skai.gr

 

O μεσημεριανός ύπνος καθαρίζει το μυαλό

Μην νιώθετε ενοχές, αν θέλετε να κοιμηθείτε λιγάκι το μεσημέρι. Ένας υπνάκος μέσα στην μέρα δεν διώχνει απλώς την κούραση, αλλά βελτιώνει σημαντικά τη δυνατότητα του εγκεφάλου να απορροφά νέες πληροφορίες και να θυμάται, βοηθώντας έτσι τον άνθρωπο να μαθαίνει νέα πράγματα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Διαβάστε περισσότερα - http://news.ert.gr/el/ygeia/eidiseis/33637-o-mesimerianos-ypnos-katharizei-to-myalo

Συνέντευξη του Π. Κουκουλόπουλου σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8

Διαβάστε απόσπασμα της συνέντευξης - http://news.ert.gr/el/ellada/synenteykseis-net-105-8/33758-p-koykoylopoylos-den-einai-panakeia-kai-den-apotelei-thesfato-i-syntagi-tin-opoia-dinoun-oi-agores-gia-ti-lysi

Μακρινό άστρο συνελήφθη να καταβροχθίζει πλανήτη

Σαν τον θεό Κρόνο που καταβρόχθισε τα παιδιά του, ένα άστρο που βρίσκεται σε απόσταση 600 ετών φωτός από τη Γη φαίνεται ότι καταπίνει σιγά-σιγά τον πλησιέστερο από τους πλανήτες του. Το άστρο Wasp-12 είναι ένας κίτρινος νάνος που βρίσκεται στον Γαλαξία μας στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ηνίοχου. Ο πλανήτης Wasp-12b, που είχε ανακαλυφθεί πέρυσι, είναι ένας γίγαντας από αέρια με μάζα 40% και διάμετρο 79% μεγαλύτερη από του Δία. Ο πλανήτης βρίσκεται τόσο κοντά στο μητρικό του άστρο ώστε φλέγεται σε θερμοκρασίες χιλιάδων βαθμών Κελσίου και το έτος του διαρκεί μόλις 26 γήινες ώρες. Η βαρυτική έλξη του άστρου είναι μάλιστα τόσο μεγάλη ώστε παραμορφώνει τον πλανήτη σε σχήμα μπάλας του ράγκμπι. Υπέρθερμα αέρια εκτινάσσονται από την επιφάνεια του παραμορφωμένου πλανήτη και περιδινίζονται πριν πέσουν τελικά μέσα στο άστρο-κανίβαλο, αναφέρουν Κινέζοι αστρονόμοι στο περιοδικό Nature. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δίσκος παγιδευμένου υλικού που έχει σχηματιστεί γύρω από τον κίτρινο νάνο δεν αποκλείεται να κρύβει έναν άλλο πλανήτη, πιθανώς βραχώδη όπως η Γη. Από το 1995 έως σήμερα, οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει πάνω από 400 εξωηλιακούς πλανήτες, ή εξωπλανήτες, να περιφέρονται γύρω από μακρινά άστρα. Σχεδόν όλοι είναι αέριοι γίγαντες μεγαλύτεροι από το Δία και μόνο ένας έχει επιβεβαιωθεί ότι αποτελείται από στερεά υλικά όπως η Γη. Τη νέα δημοσίευση υπογράφει η ομάδα του Δρ Σουν Λι του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

πηγή-in.gr

Στην Ελλάδα οι Aerosmith

Στην Ελλάδα θα έρθουν για μία και μοναδική συναυλία οι Αerosmith! Όπως αποκαλύπτει το e-rock.gr, το διάσημο συγκρότημα περιέλαβε και τη χώρα μας στην "Cocked, Loaded, Ready To Rock Tour 2010"!
Η περιοδεία τους ξεκινά από τη Σουηδία στις 10 Ιουνίου, ενώ στην Ελλάδα θα… κατηφορίσουν στις 20 Ιουνίου. Οι Aerosmith θα εμφανιστούν για μία και μοναδική βραδιά στο OAKA, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

πηγή-zougla online.gr



Μέτρα στήριξης της Ελλάδας ζήτησε ο Α.Σαμαράς από τον Ζ. Μπαρόζο

Την άμεση στήριξη της ελληνικής οικονομίας, «για το καλό της ίδιας της ευρωζώνης», ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

πηγή-tvxs.gr

Η ιστορία της τζαζ

Η τζαζ ξεκίνησε ως ένα μίγμα πολλών ειδών μουσικής, συνδυάζοντας στοιχεία από την Αφρική και τη Δυτική Ευρώπη. Οι ρίζες της βρίσκονται στη δεκαετία του 1880. Πιστεύεται ότι «γεννήθηκε» στη Νέα Ορλεάνη, από τους Κρεολούς, μία φυλή γαλλόφωνων και ισπανόφωνων μαύρων, με καταγωγή από τις Δυτικές Ινδίες.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.sansimera.gr/articles/78

Κοζάνη: Πρωτοφανείς κατολισθήσεις στο νομό!

Έκκληση στην κυβέρνηση για βοήθεια απευθύνει ο αντινομάρχης Κοζάνης...

Γιάννης Σόκουτης "Το φαινόμενο είναι πρωτοφανές. Δεν είχαμε άλλοτε τόσες κατολισθήσεις. Συνεργεία της νομαρχίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν την πρόσβαση σε περιοχές που έχουν αποκλειστεί αλλά σίγουρα χρειαζόμαστε βοήθεια". Οι κατολισθήσεις που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον νομό Κοζάνης, οφείλονται στις μεγάλες ποσότητες νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και το λιώσιμο του χιονιού. Έχει κλείσει ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει την παλιά εθνική οδό Κοζάνης-Ιωαννίνων με το χωριό Δίλοφος, όπου ο δρόμος άνοιξε στα δύο. Κλειστός είναι και ο επαρχιακός δρόμος Νεάπολης-Σκαλοχωρίου, στην είσοδο του οικισμού. Για τους ίδιους λόγους παραμένει κλειστός και ο επαρχιακός δρόμος Παλαιογρατσάνου - Καταφυγίου.

πηγή-NewsIt.gr

Συνεχίζει το Focus τα προκλητικά δημοσιεύματα


Την ώρα που ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το ατόπημα και δηλώνει θλίψη για το δημοσίευμα μέσω του γερμανού πρέσβη, το Focus ξαναχτυπά με ακόμα πιο προσβλητικά σχόλια αλλά και ιστορικές ανακρίβειες!
Διαβάστε περισσότερα - http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=16027&catid=3

Πούρο ειδικά για γυναίκες

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πούρων στην Κούβα αποφάσισε να στραφεί στις γυναίκες καταναλώτριες, σε μία προσπάθεια να αυξηθούν οι πωλήσεις. Η καπνοβιομηχανία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, καθώς το κάπνισμα έχει απαγορευθεί σε πολλές χώρες. Ως εκ τούτου, η Habanos SA κατασκεύασε ένα μικρότερο, πιο μαλακό πούρο που προορίζεται μόνο για γυναίκες. Το όνομά του είναι «Julieta». Μέχρι σήμερα, μόλις το 7% των γυναικών καπνίζει τσιγάρα της εταιρείας Habanos. Πάντως, οι επικεφαλής της εταιρείας δεν ελπίζουν σε μεγάλη ανταπόκριση, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία, που συνιστά τη μεγαλύτερη αγορά για τα κουβανέζικα πούρα.

πηγή-zougla online.gr

Ήξερες ότι....

Το 2000 π.X. οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα είδος προφυλακτικού φτιαγμένο από μεμβράνη που έπαιρναν από κροκόδειλους.

Το τραγούδι της ημέρας

Γιατί αδυνατίζουν πιο εύκολα οι άντρες

Oι άντρες συνήθως διαθέτουν πολύ περισσότερη μυϊκή μάζα απ' όση οι γυναίκες - και στους μυώδεις ανθρώπους η καύση των θερμίδων γίνεται πολύ πιο αποτελεσματικά, οπότε οι άντρες μπορούν να αδυνατίζουν ευκολότερα.

Διαβάστε περισσότερα - http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=8&articleID=9015&la=1

Συνελήφθη υπάλληλος του ΙΚΑ για εκβίαση και δωροδοκία

Για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες συνελήφθη την Τετάρτη στην Κόρινθο υπάλληλος του ΙΚΑ, 51ετών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο υπάλληλος ο οποίος ήταν συμμαθητής με τη σύζυγο επιχειρηματία, την προσέγγισε στα τέλη του καλοκαιριού του 2009, ζητώντας από το σύζυγό της 5.700 ευρώ, προκειμένου να του τακτοποιήσει ένα υπολειπόμενο χρέος που όφειλε στο ΙΚΑ από την επιχείρησή του με συστήματα ξηράς δόμησης κουφωμάτων κλπ. Η σύζυγος του επιχειρηματία κατήγγειλε προφορικά και εγγράφως πριν από λίγες μέρες τις εκβιαστικές απαιτήσεις του υπαλλήλου του ΙΚΑ, και μεθοδεύτηκε η παγίδευσή του από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ορίστηκε ραντεβού το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δαμασκηνού στην Κόρινθο και όταν ο 51χρονος παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου.

πηγή-ethnos.gr

 

Αύριο στις 11:30 η συνάντηση του Μ. Νίμιτς με τον Δ. Δρούτσα στο ΥΠΕΞ

 Όχι οτι περιμένουμε και πολλά!

Αύριο στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μάθιου Νίμιτς, στο υπουργείο Εξωτερικών.

πηγή-naftemporiki.gr

Στη Ρώμη για την πρόκριση

 Την πρόκριση στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ διεκεδικεί απόψε (20:00) ο Παναθηναϊκός, στον αγώνα ρεβάνς με τη Ρόμα. Οι "πράσινοι" έχουν το προβάδισμα μετά το 3-2 του πρώτου αγώνα και θα τα παίξουν όλα για όλα στο "Ολίμπικο".

Ευρήματα από την αρχαιότερη κατοικία στην Ελλάδα

Γεωφυσικές έρευνες στο λόφο της Κεφαλάς στην Κνωσό αποκάλυψαν ευρήματα από την αρχαιότερη αγροτική κατοικία στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη, η οποία χρονολογείται μεταξύ 7000 και 6400 π.Χ. Τη σημαντική αυτή ανακάλυψη παρουσίασε η διευθύντρια της Βρετανικής Σχολής στην Αθήνα Κάθριν Μόργκαν.

πηγή-ana-mpa.gr

Η ηλικία των 74 χρόνων η πιο ευτυχισμένη στη ζωή του ανθρώπου

Νέα επιστημονική έρευνα γερμανών και αμερικανών ειδικών διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι, κατά μέσο όρο, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από ποτέ, όταν φθάνουν στην ηλικία των 74 ετών. Έχοντας συνήθως λιγότερες ευθύνες και οικονομικές ανησυχίες, καθώς επίσης περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους εαυτούς τους, οι ηλικιωμένοι νιώθουν μια ψυχική ικανοποίηση που δεν είχαν νιώσει ποτέ πριν στη ζωή τους.


πηγή-skai.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Πάγκαλος προς Γερμανούς: Μας κλέψατε τον χρυσό!

Η ηγεσία της ΕΕ φταίει για την κρίση αλλά και ότι οι γερμανοί επί ναζιστικής εποχής διέλυσαν την ελληνική οικονομία είναι μερικά από τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.....

Τελευταία προειδοποίηση της Google στο «troktiko»

Με μία αυστηρή προειδοποίηση – επίπληξη η αμερικανική εταιρεία Google, που είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους πως απέσυρε αναρτήσεις του blog «Troktiko», οι οποίες παράνομα είχαν αναρτηθεί, από την πλατφόρμα της.


Διαβάστε περισσότερα - http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=108420&cid=9

Αθήνα: Ο γερμανός Πρέσβης λυπάται

«Η Πρεσβεία θλίβεται για το γεγονός ότι πρόσφατα άρθρα του γερμανικού τύπου θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό...

Η Πρεσβεία θλίβεται για το γεγονός ότι πρόσφατα άρθρα του γερμανικού τύπου θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αίσθημα προσβολής" επισημαίνει σε δήλωση του ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς και προσθέτει:
"Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση, οι μεμονωμένες φωνές στον τύπο να μην συγχέονται με την διαφοροποιημένη γερμανική κοινή γνώμη για την Ελλάδα.

πηγή-e-typos.com

 

Σύνταξη με δόσεις ώς τα 65

Στα 65 έτη θα δίνεται η βασική σύνταξη από το κράτος και όχι με τη συνταξιοδότηση του ασφαλισμένου. Με τη νέα ρύθμιση, ο ασφαλισμένος μπορεί να βγαίνει στο 58ο ή 63ο έτος, αλλά θα παίρνει έως και 360 ευρώ λιγότερα, τα οποία θα αποδίδονται λίγα χρόνια αργότερα. Η αλλαγή αυτή περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό σύστημα, που προωθεί στη Βουλή μέσα στον Μάρτιο η κυβέρνηση. Στόχος, να ωθήσει τους συνταξιούχους σε υψηλότερα όρια και να αυξηθεί έως και 2 έτη η πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=135340

Νέο πακέτο πρόσθετων μέτρων ύψους 3,5 δισ. ευρώ ζητούν οι ελεγκτές της ΕΕ

Νέο πακέτο πρόσθετων μέτρων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση το μικτό κλιμάκιο Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, που από την περασμένη Δευτέρα έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τα στοιχεία του προϋπολογισμού και του Προγράμματος Σταθερότητας.
Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι όποιες αποφάσεις για νέα μέτρα μείωσης του ελλείμματος θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η επίσκεψη των ελεγκτών.

πηγή-tovima.gr

Διαμαντοπούλου: Σε νέα βάση το θέμα πιστοποίησης προσόντων

Ημερίδα για την συγκρότηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, που μόνον η Ελλάδα, τα Σκόπια και η Μολδαβία δεν έχουν καταρτίσει στην Ευρώπη, έγινε στο υπουργείο Παιδείας.
Η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, στην ομιλία της, εξήγησε την ανάγκη πιστοποίησης δεξιοτήτων, προσόντων και γνώσεων, που στην ουσία, «σημαίνουν καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές, περισσότερες ευκαιρίες επιτυχίας, λιγότερο άγχος εργασιακής ασφάλειας».

Διαβάστε περισσότερα - http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/02/2010_325428

Υπουργείο Εξωτερικών - Δεν έχουν διευθετηθεί οι αποζημιώσεις

Δεν ξεχνάμε, αλλά δεν ζητάμε τώρα να δοθούν αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Γερμανών στην Ελλάδα κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο θα μπορούσε να είναι το μήνυμα που αποστέλλει η Αθήνα στο Βερολίνο. Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχει διευθετηθεί οριστικά και εξακολουθεί να υφίσταται στο πλαίσιο των ελληνογερμανικών σχέσεων, επισήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν κάνουμε συζήτηση ούτε διασυνδέουμε την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τις γερμανικές αποζημιώσεις.


Διαβάστε περισσόυερα - http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=61940

ΕΡΤ

Με τα τρελά ποσά που ακούγονται οτι πέρνουν οι μεγαλοπαρουσιαστές της ΕΡΤ, γιατί ο Έλληνας πρέπει να είναι υποχρεωμένος να τα πληρώνει; Ας απογαλακτιστεί επιτέλους η ΕΡΤ από το κράτος αρκετά πληρώνουμε για αυτό...

Mετρό Θεσσαλονίκης

Παρέμβαση εισαγγελέα για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής του Mετρό Θεσσαλονίκης


Προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών. Προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Στη μηνυτήριά του αναφορά το ΕΕΘ ισχυριζόταν πως «η καθυστέρηση υλοποίησης του έργου είναι όλως καταχρηστική, αντισυνταγματική και πλήττει ανεπανόρθωτα τον κλάδο των επαγγελματιών, με τρόπο παράνομο».

πηγή-adesmeytos.gr

Τοπικά νέα

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στην τεχνητή λίμνη Περδίκκα της Πτολεμαΐδας

 Ανεβαίνει επικίνδυνα, τον τελευταίο καιρό, η στάθμη των υδάτων στην τεχνητή λίμνη Περδίκκα της Πτολεμαΐδας, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού από το λιώσιμο του χιονιού και τις τελευταίες βροχοπτώσεις. «Η στάθμη βρίσκεται στο ένα μέτρο πριν από την υπερχείλιση», ανέφερε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας, Γρηγόρης Τσιούμαρης και τόνισε ότι «τον τελευταίο καιρό είδαμε πρωτόγνωρα πράγματα. Σε ορισμένα σημεία, τα νερά της λίμνης κάλυψαν τους γύρω δρόμους».

πηγή-adesmeytos.gr

Προτεινόμενο κρασί

Τύπος: Τοπικός Οίνος Παγγαιορείτικος  Ερυθρός

Ποικιλία: Merlot, Cabernet Sauvignon – Ωρίμανση σε βαρελι.

Προσωπικότητα: Σύνθετο και καθαρό άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων,καραμέλας, κέδρου, σοκολάτας με κάποιες νότες μπαχαρικών στο τελείωμα. Πληθωρική και έντονη γεύση με πλούσιο σώμα, καλή δομή και ισχυρή παρουσία τανινών που του χαρίζουν μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Λίγη ιστορία δεν βλάπτει...

Microsoft: Το χρονικό της «γέννησης» ενός γίγαντα

29 Νοεμβρίου 1975: Δύο νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν, ονομάζουν τη νεοσύστατη εταιρία τους «Microsoft». Μια επιχείρηση, που έμελλε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια γιγάντια εταιρία, σχεδόν μονοπωλιακού χαρακτήρα, στο χώρο της πληροφορικής.
Η περιπέτεια του Μπιλ Γκέιτς με τους υπολογιστές ξεκίνησε στα 13 του χρόνια, στο διακεκριμένο Γυμνάσιο του Λέικσαϊντ, στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Στο ίδιο σχολείο φοιτούσε και ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερός του Πολ Αλεν, που μοιραζόταν το ίδιο πάθος για τις νέες τεχνολογίες.
Η φιλία τους συνεχίστηκε και στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, λίγα χρόνια αργότερα. Φοιτητές όντες, οι δυο τους συνεταιρίστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν την πρώτη γλώσσα προγραμματισμού για τους προσωπικούς υπολογιστές, με βάση τη γλώσσα BASIC.
Η δουλειά τους έγινε γρήγορα γνωστή και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών της εποχής. Η εταιρία υπολογιστών MITS εξεδήλωσε την επιθυμία να συνεργαστεί μαζί τους και οι δύο φίλοι δημιούργησαν τη Microsoft προκειμένου να την προμηθεύουν με μικροϋπολογιστικό λογισμικό - microcomputer software στ' αγγλικά. Από τα πρώτα συνθετικά των δύο αυτών λέξεων προήλθε και η ονομασία της νέας εταιρίας.
Ο φόρτος εργασίας δεν επέτρεψε στον Μπιλ Γκέιτς να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ, παρά μόνο πολλά χρόνια αργότερα, όταν ήταν ήδη φτασμένος επιχειρηματίας και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

πηγή-sansimera.gr

Ήξερες ότι...

Ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο Αμερικανός Χένρι Γκούντερ. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε στις 11 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Στις 11:01 ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε μια μοιραία σφαίρα στο κεφάλι!

Music is life

Ο Κώστας Στάχταρης επιλέγει για εσάς και μόνο τα καλύτερα τραγούδια του παγκόσμιου πενταγράμμου. Ακούστε τα στο facebook στο group opinion-85....Music is life

Στις 34.000 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο

Aπό το 1988 έως το 2009, περισσότεροι από 34.000 παράνομοι μετανάστες έχουν βρει το θάνατο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, σύμφωνα με άρθρο του Ömer Oruç από τη Σμύρνη στην αγγλόφωνη εφημερίδα Today’s Zaman.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, εκτός από τα χιλιάδες θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Αιγαίο και τη μεσόγειο, την ίδια περίοδο άλλοι 15.000 βρήκαν το θάνατο εντός ευρωπαϊκών συνόρων, ενώ ο τραγικός απολογισμός συνεχίστηκε με 4.500 να βρίσκουν το θάνατο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ισπανία και 140 στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Σαρδηνία προερχόμενοι από την Αλγερία.

πηγή-tvxs.gr