Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙΝΟΣ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ρίξτε μια ματιά αξίζει...

http://www.comoutos.gr/downloads/articles/wine/winearticle_002.htm

"SOS" εκπέμπει η Καστοριά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η παραλίμνια περιοχή της Καστοριάς, αφού η λίμνη υπερχείλισε και κινδυνεύουν οικισμοί των δήμων Καστοριάς και Μακεδνών. Έχουν πλημμυρίσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ισόγεια κατοικιών στις παραλίμνιες περιοχές...Αιτία είναι ότι η υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών λιώνουν το χιόνι, ενώ έχουν κορεστεί η πηγές αφού βρέχει πολύ συχνά τις τελευταία.

πηγή-troktiko

Στρατιώτες πειραματόζωα σε πυρηνικές δοκιμές

Ως πειραματόζωα φέρεται να χρησιμοποίησε ο γαλλικός στρατός τους στρατιώτες του κατά τις πρώτες επιφανειακές πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίθηκαν στην έρημο της Αλγερίας στις αρχές της δεκαετίας του 1960.Οπως αποκάλυψε την Τρίτη η εφημερίδα Le Parisien, επικαλούμενη απόρρητο έγγραφο, ο γαλλικός στρατός προκειμένου να  μελετήσει τα αποτελέσματα της ραδιενέργειας στους ανθρώπους εξέθεσε εσκεμμένα σε ακτινοβολία άνδρες των ενόπλων δυνάμεων κατα τη διάρκεια των εν λόγω πυρηνικών δοκιμών.

πηγή-ethnos.gr

Σκονάκια Hi-Tech

Κάποτε ήταν τα σκονάκια μέσα στα στυλό, ή γραμμένα στις παλάμες,

 Tώρα τα σκονάκια έχουν αλλάξει μορφή και έχουν γίνει υψηλής τεχνολογίας.
Μαθητές και φοιτητές στηρίζονται στα κινητά τους, στα bluetooth αλλά και στα i-pod για να πετύχουν καλούς βαθμούς στα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις. Με τις νέες τεχνολογίες η διαδικασία γίνεται όλο και πιο εύκολη αφού αντί να κουράζεται κάποιος να γράφει μηνύματα μπορεί να πληκτρολογήσει στον υπολογιστή του τα σκονάκια που θέλει και να τα στέλνει με sms στο κινητό του.

πηγή-NewsIt.gr

Το YouTube γιορτάζει τα πέντε του χρόνια!

Πριν πέντε χρόνια οι τρεις ιδρυτές του και φίλοι, Steve Chen, Chad Hurley και Jawed Karim δούλευαν για το PayPal, πριν ξεκινήσουν το YouTube. Η αφορμή δημιουργίας του ήταν να μοιραστούν ένα βίντεο από ένα πάρτυ με φίλους τους. Επειδή όμως το email τους δεν δεχόταν τόσο μεγάλα συνημμένα αρχεία, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους υπηρεσία φιλοξενίας και διανομής βίντεο, που κατέληξε να είναι η πιο δημοφιλής στο Internet.

πηγή-NewsIt.gr

Τα παιδιά που περνάνε πολλές ώρες με τον παππού και τη γιαγιά, παχαίνουν περισσότερο

Όσα παιδιά περνάνε κατά τακτά χρονικά διαστήματα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.




Διαβάστε περισσότερα-http://health.ana-mpa.gr/news.php?id=6812

Σκιέρ σώθηκε καίγοντας τα χρήματα του

Ένας Γερμανός σκιέρ, ο οποίος παρέμεινε απομονωμένος σε τελεφερίκ για 6 ώρες, κατάφερε να σωθεί καίγοντας ότι είχε και δεν είχε πάνω του, ακόμη... και τα μετρητά του, για να τραβήξει την προσοχή μέσα στο παγωμένο σκοτάδι. Έκαιγε τα τελευταία 20 ευρώ του, όταν έγινε αντιληπτός.


πηγή-tvxs.gr

Σαν σήμερα

Στις 16 Φεβρουαρίου του 1959 ο Fidel Castro ορκίζεται πρωθυπουργός της Κούβας, και η νησιωτική χώρα του αλλάζει πλέον σελίδα στην ιστορία.

ΑΠΟΨΗ - Πατήστε εδώ

Του Γιώργου Λακόπουλου

Που πάμε; Μπορεί και στο καλύτερο!

ΚΟΖΑΝΗ


Σε συμβολικές καταλήψεις σε Περιφέρεια, Νομαρχία και εθνική οδό Κοζάνης-Λάρισας προχώρησαν, από νωρίς το πρωί, συνδικαλιστές του «Σπάρτακου» και της «Ένωσης» αντίστοιχα, ζητώντας την εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λίγη ιστορία δεν βλάπτει

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

http://www.sansimera.gr/articles/145

ΑΠΟΨΗ

Από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μετά, η κατάσταση της Ελλάδας ήταν πάντα επισκιασμένη από κοινωνικοπολιτικά προβλήματα. Ένα κράτος για να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στον λαό του θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις πληγές του με υπομονή, διαφάνεια και δυναμικότητα. Τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ, για την έξοδό μας από την κρίση και για την αποκατάσταση της εικόνας μας στο εξωτερικό, είναι λογικά και απαραίτητα μετά τα ολισθήματα του παρελθόντος. Οι πολίτες αυτής της κακόμοιρης Ελλάδας πρέπει να  ενστερνιστούνε αυτά τα μέτρα για το καλό και μόνο αυτής της χώρας. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο (απεργιακές κινητοποιήσεις, πάγωμα προσλήψεων κτλ) που διανύει η Ελλάδα, πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στην κυβέρνηση και να αποκηρύξουμε την «μπαγιάτικη» νοοτροπία των απεργιακών κινητοποιήσεων.  Αν όμως πίσω από όλα αυτά κρύβονται  πολιτικά συμφέροντα και  πολιτικές σκοπιμότητες , τότε ο λαός θα αφήσει στην άκρη τις παραταξιακές εμμονές του και τις ιδεολογικές απόψεις του και η οργή του, σίγουρα  δεν θα καταλαγιάσει με τα ψιχία που του δίνονται από τους κυβερνώντες . Άλλωστε πρέπει και εμείς κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι η απάθεια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν . Όπως είπε και ο Ζαν Ζακ Ρουσό    «Όταν ο πολίτης λέει για τα ζητήματα του κράτους "Τι μ’ ενδιαφέρουν εμένα", αυτό το κράτος είναι καταδικασμένο να χαθεί.»
   

Τραγικός θάνατος για 28 φάλαινες στη Ν. Ζηλανδία

Είκοσι οκτώ φάλαινες πιλότοι που εξόκειλαν σε απομακρυσμένη ακτή της Νέας Ζηλανδίας, βρήκαν τραγικό θάνατο. Εννιά από τις φάλαινες ήταν ήδη νεκρές το πρωί της Κυριακής όταν τις εντόπισε πεζοπόρος σε απόσταση 700 μέτρων από την ακτή στο νησί Στιούαρτ και οι υπόλοιπες θανατώθηκαν, ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία προστασίας θαλασσίων ειδών. Ο επικεφαλής της Μπρεντ Μπίβαν τόνισε πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες-θαλασσοταραχή και ισχυροί άνεμοι-καθιστούσαν ιδιαίτερα επικίνδυνη κάθε προσπάθεια διάσωσής τους. Για το λόγο αυτό οι φάλαινες θανατώθηκαν για να μην υποφέρουν. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συχνά στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας τα καλοκαίρια και οι ειδικοί εκτιμούν πως οι φάλαινες ίσως να χάνουν τον προσανατολισμό τους, καθώς κατευθύνονται στην Ανταρκτική.

πηγή-www.skai.gr

Καταδίκη για καθηγητή που βοηθούσε στις Πανελλήνιες

Σε φυλάκιση έξι μηνών με 3ετή αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έναν καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος έδινε λύσεις των θεμάτων σε διαγωνιζόμενους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο καθηγητής, ο οποίος ήταν μέλος επιτροπής εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο των Γιαννιτσών, «ψιθύριζε» τις σωστές απαντήσεις σε υποψηφίους των Μαθηματικών κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2004. Έπειτα από καταγγελίες γονέων και μαθητών, ότι ο καθηγητής υποδείκνυε τις σωστές απαντήσεις στους διαγωνιζόμενους, παραπέμφθηκε με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Πρωτόδικα ο καθηγητής είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκιση, ενώ μαζί με αυτόν είχαν καταδικαστεί και άλλοι δύο καθηγητές επιτηρητές στο ίδιο εξεταστικό κέντρο, οι οποίοι αθωώθηκαν στο εφετείο.

πηγή-Zougla online

Υπό αμφισβήτηση η κρατούσα άποψη για τη στάθμη των θαλασσών

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1105814&lngDtrID=252

'Ωρες αγωνίας στον Εβρο. Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν. Δεκάδες σπίτια εκκενώθηκαν.

50.000 ευρω απο την ΚΕΔΚΕ στους πλημμυροπαθεις του Εβρου

Καταργείται το 8ωρο στο Δημόσιο

Την εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου εργασίας σε μια σειρά δημόσιων υπηρεσιών, όπως οι εφορίες, οι πολεοδομίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι μεγάλοι δήμοι και οι περιφέρειες, μελετά η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου προγραμματισμού λειτουργίας του Ελληνικού Δημοσίου.

πηγή-www.adesmeytos.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Θα μας τρελάνει ο Μπερλουσκόνι

Νέα θύελλα ξεσήκωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, όταν κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφής με τον Αλβανό ομόλογό του Σάλι Μπερίσα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, δήλωσε πως η Ιταλία θα κάνει μια εξαίρεση για τις «όμορφες γυναίκες».

Τέλος τα μπλόκα των αγροτών

Στο χορό των απεργιών και οι φαρμακοποιοί

«Λουκέτο» μπαινει στα φαρμακεια ολης της χωρας την ερχομενη Δευτερα 22 Φεβρουαριου ως ενδειξη διαμαρτυριας των φαρμακοποιων για την σημαντικη καθυστερηση της εξοφλησής τους απο τα ασφαλιστικα ταμεια.

Συνάντηση Παπανδρέου - Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του και την ελληνική αντιπροσωπεία, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του κ. Παπανδρέου στη Μόσχα και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ στενές, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα. Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνέστησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

πηγή-kathimerini.gr

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζηταεί ο Σαμαράς

  Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Μόσχα, ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο Α. Σαμαράς ζητεί τη συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της ελληνικής οικονομίας στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε κι οι εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

πηγή-www.ana-mpa.gr