Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Εμείς πότε θα μπούμε στην Βουλή;

Με ομπρέλες προσπαθούν να προστατευτούν βουλευτές του ουκρανικού Κοινοβουλίου, καθώς μέλη της αντιπολίτευσης τους πετούν αυγά, μετά την επικύρωση της συνεργασίας με τη Ρωσία.

πηγή-kathimerini.gr

"Ανήσυχος" ο Μπαράκ Ομπάμα για το ελληνικό χρέος

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι ανήσυχος για το χρέος της Ελλάδας και η διοίκηση του βρίσκεται σε επαφή με την Ευρώπη για το ζήτημα αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπιλ Μπάρτον σε ανακοίνωση του.
"Είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον πρόεδρο και το παρακολουθούμε πολύ στενά", ανέφερε ο κ. Μπάρτον, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.
Ο αμερικανός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται "σε στενή επαφή με τους εταίρους στην Ευρώπη για το ζήτημα".

πηγή-protothema.gr

Ριζικές αλλαγές επιφέρει ο «Καλλικράτης»

Ριζικές τομές στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης φέρνει το σχέδιο «Καλλικράτης», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών στο υπουργικό συμβούλιο.
Συνένωση δήμων - κοινοτήτων
Με το σχέδιο «Καλλικράτης» οι 910 Δήμοι και οι 124 Κοινότητες που υπάρχουν σήμερα συνενώνονται σε 333 έως 343 Δήμους. Οι 57 Νομαρχίες και τα 19 Επαρχεία καταργούνται και αντικαθίστανται από 13 αιρετές Περιφέρειες και οι 13 κρατικές Περιφέρειες αντικαθίσταται με τη σειρά τους από 7 αποκεντρωμένες Διοικήσεις...