Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εξι Έλληνες μηνύουν το FOCUS για το υψωμένο δάχτυλο της Αφροδίτης

Εξι Έλληνες πολίτες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του περιοδικού Focus με το γνωστό εξώφυλλο, με την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου και τον τίτλο “Απατεώνες στην οικογένεια του ευρώ”. Σύμφωνα με την εφημερίδα Der Tagesspiegel  οι 6 μηνύουν...

Το τραγούδι της ημέρας...

Σαν σήμερα...

753 π.Χ: Ο Ρωμύλος και ο Ρώμος ιδρύουν τη Ρώμη.

1912: Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τη Ρόδο από τους Οθωμανούς.

1941: Τα βουλγαρικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, έπειτα από έγκριση των Γερμανών.

Ένα αεροπλανοφόρο από Lego

Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον πλανήτη, το αμερικανικό Interpid, μεταφέρθηκε στον κόσμο των Lego. Για τη δημιουργία του αντιγράφου του χρειάστηκαν 250.000 τουβλάκια Lego ενώ το κόστος του υπολογίζεται στα 50.000 δολάρια περίπου.

«Συνολική συζήτηση» για τα πυρηνικά ζητά ο γγ του ΟΗΕ

Ο Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση από το Τσερνομπίλ για μια «συνολική συζήτηση» για τα πυρηνικά. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν μετέβη σήμερα στον χώρο της ουκρανικής πυρηνικής μονάδας του Τσέρνομπιλ, απευθύνοντας...

Η σάλπιγγα του Τουταγχαμών ηχεί και πάλι

Της Μαρίας Θερμού από tovima.gr

Οταν ήχησε για πρώτη φορά, έσπασε. Την επόμενη, το 1939 συγκεκριμένα, ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ακολούθησε ο πρώτος Πόλεμος του Κόλπου και τέλος η αιγυπτική εξέγερση τον περασμένο Ιανουάριο.

Η γελιογραφία της ημέρας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ από την enet.gr

Λυρίδες: Την Μεγάλη Παρασκευή θα βρέξει αστέρια

Από το βράδυ της Μ. Παρασκευής έως και το Μ. Σάββατο,  θα μπορείτε να απολαύσετε το φαινόμενο «Λυρίδες», δηλαδή την βροχή των αστεριών Οι Λυρίδες είναι μία βροχή διαττόντων που οφείλεται στον κομήτη Thatcher.

31,2 εκατομμύρια για λουλούδια, αρώματα, αφίσες και ... πάρτι - Στον εισαγγελέα το πόρισμα

- Καταπέλτης το πόρισμα Ρακιντζή
- Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε απαντούν οι συνδικαλιστές
- Θα αποκαλυφθούν και άλλες περιπτώσεις κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού;

Ανακύκλωση: στις τελευταίες θέσεις κατατάσσεται η Ελλάδα

Στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών κατατάσσεται η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση, αφού το ποσοστό ανάκτησης στερεών απορριμμάτων περιορίζεται στο 20%, ενώ το 80% οδηγείται σε υγειονομική ταφή.

Οδηγίες για ασφαλές πασχαλινό τραπέζι

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΙΟΥΛΑ από τον agelioforo.gr

Οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχουμε και τι να αποφεύγουμε σε σχέση με τα πασχαλινά εδέσματα εξέδωσε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Κατανάλωση με μέτρο και προσεχτικές αγορές συνιστούν οι ειδικοί, διότι εκτός από την... τσέπη μας πρέπει να προσέξουμε και την υγεία μας.

Με ακριβά διόδια η έξοδος του Πάσχα

Με ακριβά διόδια θα γίνει η έξοδος του Πάσχα καθώς ,η καθυστέρηση (σκόπιμη ή μη) της αναπροσαρμογής της τιμής των διοδίων «καταδικάζει» χιλιάδες οδηγούς και τις οικογένειές τους σε μια μεγάλη επιβάρυνση, που θα πρέπει να προστεθεί στην «καυτή» τιμής της βενζίνης.

Καλώδιο 14.000 χιλιοµέτρων!

Το ευρυζωνικό ιντερνετ φθάνει και στη Νότια αφρική. Χάρη σ’ ένα υποθαλάσσιο καλώδιο τηλεπικοινωνιών, µήκους 14.000 χλµ., 12 χώρες της αφρικής θα αποκτήσουν άµεση πρόσβαση στις υπηρεσίες του ?ιαδικτύου.

Νεκροί φωτορεπόρτερ στην Μισράτα - Ενας Ελληνοαμερικανός

Δύο φωτορεπόρτερ, ο Βρετανός Τιμ Χεδέρινγκτον συνεργάτης του Vanity Fair και ο Ελληνοαμερικανός Κρις Χόνδρος του πρακτορείου Getty σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Λιβύη από βλήματα όλμων, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν.

Από μέλη του Facebook «ανακρίθηκε» ο Μπαράκ Ομπάμα

Τα κεντρικά γραφεία του Facebook, στην περίφημη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια επισκέφθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, θέλοντας να αποκτήσει άμεση επαφή με τα δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών που έχουν υιοθετήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως βασικό τρόπο επικοινωνίας.

Η Amazon προωθεί τον δανεισμό ηλεκτρονικών βιβλίων από τοπικές βιβλιοθήκες

Η Amazon ανακοίνωσε τη δυνατότητα δανεισμού ηλεκτρονικών βιβλίων για τους χρήστες της δημοφιλούς της συσκευής Kindle από τοπικές βιβλιοθήκες. Η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη εντός του έτους και ο δανεισμός θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από 11.000 και πλέον βιβλιοθήκες στην Αμερική.

«Σπάει ταμεία» η Apple

Αύξηση 95% μέσα σε ένα χρόνο σημείωσαν τα κέρδη της Apple για το 1ο τρίμηνο του 2011, ενώ οι πωλήσεις iPhone ξεπέρασαν τα 18,65 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 113%! Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Apple έδειξαν ότι...

Μηνύματα για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Στις 21 Απριλίου του 1967 και ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 28 Μαΐου, επίορκοι αξιωματικοί του στρατού, υπό την φερόμενη ηγεσία του κινηματία Συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου, και συμμετοχή του Ταξίαρχου Τεθωρακισμένων...