Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δεν εισπράττουν δώρο Πάσχα τα ταξί, λόγω οικονομικής κρίσης


Αποδέχθηκε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί να μην εισπράξουν φέτος δώρο Πάσχα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν στείλει επιστολή στο υπουργείο, το οποίο χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως θετική.
Στην επιστολή αναφερόταν ότι η απόφαση ελήφθη για την εξυπηρέτηση του κοινού, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά.

πηγή-in.gr

Ελλάδα και ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα εισήλθε στη Βορειοατλαντική Συμμαχία με το δεύτερο κύμα διεύρυνσης το 1952, επί κυβερνήσεως Νικόλαου Πλαστήρα. Η χώρα μας διένυε το τρίτο μετεμφυλιακό έτος, ενώ ο κόσμος βίωνε τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ στις...

Το πρόγραμμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

Οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων ξεκινούν στις 14 Μαΐου, ενώ για τους μαθητές των εσπερινών λυκείων ως ημερομηνία έναρξης ορίστηκε το Σάββατο 15 Μαΐου.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και τον στο φετινό αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα...

Βρέθηκε το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο του εντέρου;

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν βρει ένα «χημικό κοκτέιλ», το οποίο μπορεί να καταστρέψει τους πολύποδες στο έντερο, οι οποίοι αποτελούν προδρόμους του καρκίνου.
Οι πολύποδες δεν είναι κακοήθεις, ωστόσο οι ασθενείς ίσως χρειαστεί να τους αφαιρέσουν και στη συνέχεια να υποβληθούν σε τακτικές εξετάσεις.  Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature» και βασίζεται σε μελέτες που έγιναν σε πειραματόζωα, υποστηρίζει ότι...

Συλλυπητήρια Κ. Παπούλια στο Ντ. Μεντβέντεφ

Τα συλλυπητήριά του στο Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
«Οι εγκληματικές βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στους σταθμούς του Μετρό της Μόσχας, οι οποίες προκάλεσαν την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, καταδικάζονται απερίφραστα από την ελληνική κοινή γνώμη», είπε ο κ. Παπούλιας.
«Θα ήθελα να εκφράσω στην Εξοχότητά Σας, εκ μέρους του ελληνικού λαού και εμού του ιδίου, τα πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας προς τις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε.

πηγή-naftemporiki.gr

CERN: Το μεγάλο πείραμα σε εξέλιξη.

Στο προσκήνιο και πάλι ο CERN αφου ξεκινά και πάλι σήμερα  νέο πείραμα στο Ευρωπαικό Κέντρο  Πυρηνικών Ερευνών της Γενεύης με τον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων να τίθεται σε λειτουργία.
Οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν τη σύγκρουση σωματιδίων στο υψηλότερο επίπεδο ενέργειας που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα  με την ελπίδα  να ρίξουν φως στα μυστήρια του σύμπαντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν 26 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και περισσότεροι απο 6.500 επιστήμονες.

πηγή-hbnews.gr

Η ιστορία επαναλαμβάνεται,τη φορά αυτή κάπως σύντομα.


ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΒΑΛΑΗ

Σε μια εποχή του πρόσφατου παρελθόντος συνέβη το περιβόητο κραχ των χρηματιστηρίων. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει εδώ και καιρό,η ανατολή της φούσκας στα ακίνητα και στις πιστώσεις. Στο αρχικό στάδιο του απατηλού θεσμού του χρηματιστηρίου, το παραμύθι ήταν ότι ο μικροαποταμιευτής θ’ αγόραζε μετοχές μιας εταιρείας, και αν η εταιρεία στο τέλος μιας περιόδου παρουσίαζε κέρδη, θα ’παιρνε κι αυτός το μερίδιο του.Τούτο βέβαια ακουγόταν ωφέλιμο και νόμιμο με ισχύ σε όλες τις αγορές του κόσμου, και οι μικροεπενδυτές προχωρούσαν στην αγορά μετοχών με την...