Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Το τραγούδι της ημέρας

Σαν σήμερα.....


325: Συνέρχεται στη Νίκαια της Μικράς Ασίας η πρώτη οικουμενική σύνοδος για να καταδικάσει τον Αρειανισμό.

1609: Εκδίδονται στο Λονδίνο τα Σονέτα του Σαίξπηρ.

1825: Ο Ιμπραήμ νικάει τους Έλληνες στο Μανιάκι της Μεσσηνίας.

Amazon: Yπερισχύουν οι πωλήσεις των e-books σε σχέση με των κοινών βιβλίων


Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων για τη συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης Kindle της Amazon ξεπέρασαν τις πωλήσεις χαρτόδετων βιβλίων με σκληρό εξώφυλλο σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου του κόσμου Amazon.

Ποια αγγλική εφημερίδα έχει την καλυτερη online παρουσία;


Τα αποτελέσματα  δεν μας προκάλεσαν ιδιαίτερη έκπληξη: H Guardian, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αυτή που έχει καταφέρει να κάνει τη μετάβαση από την εφημερίδα στο online format  πιο επιτυχημένα από όλες τις άλλες.

Ένας στους 25 εφήβους εθισμένος στο Ίντερνετ


Ένας στους 25 εφήβους ανέφερε ότι έχει "μία ακαταμάχητη επιθυμία" να σερφάρει στο Ίντερνετ, ότι νιώθει εκνευρισμό όταν είναι εκτός Διαδικτύου ή ότι επιχείρησε να "απεξαρτητοποιηθεί" ή να μειώσει τον χρόνο παραμονής του στο Ίντερνετ, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Εικόνες του κόσμου

Μάλλον η μπέμπα της φωτογραφίας δεν αποτελεί τυπικό οπαδό της Πόρτο, όμως με την κατάκτηση του Europa League μικροί και μεγάλοι βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν. (REUTERS/Miguel Vidal)

Πηγή-kathimerini.gr

New York Times:'Ατυπος σύμβουλος του Παπανδρέου ο τούρκος υποψήφιος για το ΔΝΤ!


'Ετσι παρουσιάζει τον τούρκο υποψήφιο διάδοχο του Στρος Καν, η αμερικανική εφημερίδα σε ένα αφιέρωμα τόσο για τις περγαμηνές του, όσο και για τις επιδόσεις του στις... γυναίκες. «Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Ντερβίς είναι στενός φίλος του...

Κύκλωμα διαρροής θεμάτων στις πανελλήνιες εξετάσεις;


Κύκλωμα διαρροής θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις διερευνά η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση της κυρίας Ελένης Ράικου. Η έρευνα διετάχθη γιατί σύμφωνα με καταγγελία Γυμνασίου της περιοχής...

Υπομονή! Σε 15 χρόνια η Ελλάδα θα γίνει πλούσια από το πετρέλαιο!


Υπομονή δεκαπέντε-είκοσι χρόνια συνιστά σε όλους μας εμμέσως ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης, αφού ύστερα από τόσα χρόνια η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει έσοδα 10-15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου, που εκτιμώνται σε 400-500 εκατ. βαρέλια.

Κομισιόν: Πρόστιμο σε επιχειρήσεις που διανέμουν πλαστικές σακούλες


Ακόμα και την επιβολή προστίμου σε όσες επιχειρήσεις διανέμουν πλαστικές σακούλες σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο λόγος είναι ότι η πλαστική σακούλα θέλει εκατοντάδες χρόνια για να γίνει η αποσύνθεσή της στο περιβάλλον.

Αποφυλακίζεται με εγγύηση σήμερα ο Ντομινίκ Στρος-Καν


Αποφυλακίζεται σήμερα ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος θα καταβάλει εγγύηση έξι εκατομμυρίων δολαρίων. Το αμερικανικό δικαστήριο απήγγειλε σε βάρος του χθες επισήμως κατηγορίες για...

Προσοχή! Κυκλοφορούν αδέσποτοι πλανήτες


Για πρώτη φορά, οι αστρονόμοι συνειδητοποιούν ότι στο σύμπαν δεν είναι καθόλου σπάνια η ύπαρξη πλανητών που περιπλανιούνται κυριολεκτικά, δίχως να βρίσκονται σε τροχιά γύρω από ένα μητρικό άστρο. Πρόκειται δηλαδή, για πλανήτες - πλάνητες και υπολογίζονται γύρω στα 400 δισεκατομμύρια!

Η ισπανική φλόγα πάει να κάψει όλη την Ευρώπη


Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πόλη του Μεξικού, Βερολίνο, Μπογκοτά, Βιέννη, Παρίσι: το κίνημα των "Λος Ιντιγνάδος" (Αγανακτισμένων), όπως τους έχει χαρακτηρίσει ο Τύπος της Ισπανίας έχει προκηρύξει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από σήμερα έως και την Κυριακή σε...