Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Amazon: Yπερισχύουν οι πωλήσεις των e-books σε σχέση με των κοινών βιβλίων


Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων για τη συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης Kindle της Amazon ξεπέρασαν τις πωλήσεις χαρτόδετων βιβλίων με σκληρό εξώφυλλο σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου του κόσμου Amazon.


Παρόλο που τα ηλεκτρονικά βιβλία για τις συσκευές Kindle κυκλοφορούν μόλις 33 μήνες σε σύγκριση με βιβλία με σκληρό εξώφυλλο, η αγορά των πρώτων φαίνεται πλέον πολύ πιο δημοφιλής. Η εταιρεία όμως ξεκαθαρίζει πως τα e-books ξεπέρασαν μόνο τα βιβλία με σκληρό εξώφυλλο και όχι όλα τα βιβλία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon δήλωσε οτι οι πωλήσεις συσκευών Kindle αυξήθηκαν ιδιαίτερα μετά την μείωση των τιμών της Amazon απο 259 σε 189 δολάρια εδώ κι ένα μήνα.

Τον τελευταίο μήνα η Amazon ανακοίνωσε οτι πούλησε 180 ηλεκτρονικά βιβλία για κάθε 100 πωλήσεις χαρτόδετων. Οι πωλήσεις μάλιστα ηλεκτρονικών βιβλίων το πρώτο εξάμηνο του 2010 ήταν τριπλάσιες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009, πράγμα που αποδεικνύει τη συνεχή αύξηση προτίμησης των e-books.

Συσκευές όπως το nook του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου Barnes & Noble αλλά και το iPad της Apple, σπάνε το «μονοπώλιο» της Amazon και ενισχύουν τον ανταγωνισμό της. Η Amazon μείωσε την τιμή του νέου μοντέλου Kindle με μεγάλη οθόνη στα 379 δολάρια ενώ το iPad κοστίζει 499 δολάρια με το πλεονέκτημα της έγχρωμης οθόνης.

Πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου