Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Εικόνες του κόσμου

Ερντογάν: Οι εξοπλιστικές δαπάνες πίσω από την ελληνική οικονομική κρίση

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι βαρύ το τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών». Πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε πως ήταν «βαρύ το κόστος της κατασκευής φανταστικών εχθρών», τονίζοντας ότι...

Ουγγαρία: Τεράστια οικολογική καταστροφή και περισσότεροι από 3 νεκροί σε ορυχείο βωξίτη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις κομητείες στη δυτική Ουγγαρία, μετά της διαρροή υπολειμμάτων βωξίτη από δύο δεξαμενές σε βιομηχανία αλουμινίου, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες Ούγγρων δημοσιογράφων, το δηλητηριώδες υγρό πλημμύρισε έξι χωριά.

Μηχανικοί Χωρίς Σύνορα: Στην υπηρεσία του ανθρώπου και της φύσης

Η παροχή βοήθειας σε μη ανεπτυγμένες χώρες, αλλά και περιοχές που έχουν βιώσει μεγάλης έκτασης φυσικές και ανθρωπολογικές καταστροφές αποτελούν το σκοπό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Μηχανικοί Χωρίς Σύνορα (ΜΧΣ). Στα περίπου 10 χρόνια δράσης της, η οργάνωση δρα στην υπηρεσία του ανθρώπου και της φύσης.

Το πιο αλμυρό ξενοδοχείο

Στη Βολιβία βρίσκεται ένα από τα πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο. Το ξενοδοχείο Hotel de Sal Playa  το οποίο κατασκευάστηκε το 1993,  κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία αλατιού  με σκοπό την φιλοξενία των επισκεπτών του ορυχείου, έχει γίνει το ίδιο ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Καταργούνται τα όρια για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες

Με υπουργική απόφαση καταργούνται τα όρια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες και για τη γεωθερμία. Έως σήμερα προβλεπόταν όριο 200 MW για τα φωτοβολταϊκά και 20 MW για τη γεωθερμία.

Το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα

Ρωσική ιδιωτική εταιρεία ετοιμάζεται να εκτοξεύσει ένα άνετο ξενοδοχείο σε τροχιά σε συνεργασία με κρατική βιομηχανία διαστημικών συστημάτων σε περίπου έξι χρόνια. Το ιδιωτικό συγκρότημα θα είναι «ένα άνετο ξενοδοχείο σε τροχιά, σχεδιασμένο ειδικά για τουρίστες.Θα είναι πιο άνετος από τον...

Έκρηξη ανεργίας στο 14,5% το 2011

Μαύρες είναι οι προβλέψεις του προσχεδίου προϋπολογισμού (το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομίας) το οποίο αναζητά  πρόσθετα έσοδα 5,3 δισ. ευρώ προκειμένου να σταθεροποιήσει το έλλειμμα στο 7% του ΑΕΠ για το 2011.

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μετεγγραφές

Ξεκίνησε χτες Δευτέρα η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων από τους φοιτητές που επιθυμούν να μετεγγραφούν σε εκπαιδευτικό ίδρυμα άλλης πόλης. Οι φοιτητές θα μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έως τις 20 Οκτωβρίου 2010. Να σημειώσουμε ότι φέτος για πρώτη φορά η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

πηγή-ert.gr

Η πολιτική της µπαρούφας

Του Ι. Κ.  Πρετεντέρη από tanea.gr

ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΡΙΝ από µερικούς µήνες όταν η Ελλάδα αντιµετώπιζε τη δυσπιστία των διεθνών αγορών και έπεφτε το ευρώ. Τότε, διάφοροι επιτήδειοι υποστήριζαν ότι η Ελλάδα είναι (περίπου) θύµα διεθνούς συνωµοσίας των κερδοσκόπων. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ λόγο να την πέσουν ειδικά στην Ελλάδα; τους ρωτούσες. Ο πραγµατικός στόχος τους δεν είναι η Ελλάδα, σου απαντούσαν, είναι το ευρώ.

Η γελιογραφία της ημέρας

Προϋπολογισμός οικονομικής απελπισίας

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2011 που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό. Με τις επιλογές της η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που αντιμετωπίζουμε, αλλά προγραμματίζει την επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.

Πιθανή αναβάθμιση βλέπει η Moody's για την Ελλάδα εφόσον συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις

Η προσπάθεια της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει τα δημόσια οικονομικά της έχει «εντυπωσιάσει» την Moody's Investor Service. Όπως δήλωσε την Τρίτη ο αναλυτής του οίκου, Άντονι Τόμας, μιλώντας σε συνέδριο στη Βαρσοβία, εφόσον αυτή η προσπάθεια συνεχισθεί, τότε είναι πιθανή η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Με πρόστιμο απειλείται η Ελλάδα για τη λίμνη Κορώνεια

Με πρόστιμο απειλείται από το ευρωπαϊκό δικαστήριο η Ελλάδα, καθώς δεν έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της λίμνης Κορώνεια στη Θεσσαλονίκη. Ο ευρωπαίος επίτροπος Περιβάλλοντος, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει απορροφήσει τα κοινοτικά κονδύλια για να γίνουν τα έργα προστασίας της λίμνης.

«Ελεύθεροι» οι 33 μεταλλωρύχοι μέσα στην εβδομάδα

Ο απεγκλωβισμός των 33 παγιδευμένων μεταλλωρύχων στη Χιλή σύμφωνα με τους επικεφαλής μηχανικούς είναι εφικτός πριν ακόμη και από το Σαββατοκύριακο. Ο επικεφαλής των εργασιών γεώτρησης, Πέδρο Μπουτατσόνι, δήλωσε, στο BBC, πως το σημείο στο οποίο έχουν φθάσει απέχει μόλις...

Νόμπελ Φυσικής για το πιο λεπτό υλικό στον κόσμο

Στον ολλανδό Αντρέ Γκέιμ και τον ρωσοβρετανό Κονσταντίν Νοβοσέλοφ θα απονεμηθεί φέτος από κοινού, το Βραβείο Νομπέλ Φυσικής 2010 για "τις επαναστατικές εργασίες τους στο γραφένιο".
Το γραφένιο, το πιο λεπτό υλικό στον κόσμο δημιουργήθηκε το 2004, όταν ένα φύλλο άνθρακα «εμφυτεύτηκε» μέσα σε μια ταινία που έχει πάχος ίδιο με αυτό ενός ατόμου.