Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το τραγούδι της ημέρας....

Σαν σήμερα...

1528: Ο πρώτος Έλληνας που πάτησε το πόδι του στην Αμερική, ήταν κάποιος Θεόδωρος, που αποβιβάστηκε στην περιοχή της Φλώριδας. Προς τιμήν του, έχει ανεγερθεί άγαλμα στην πόλη Κλιαργουότερ της Φλώριδας.

1828: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, επειδή η Πύλη αρνείται να αποδεχτεί την αυτονομία της Ελλάδας.

Ατμοσφαιρικοί ρύποι σε Κοζάνη, Πτολεμαίδα και Φλώρινα

Υπερβάσεις των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους διαπιστώθηκαν στην Κοζάνη, την Πτολεμαϊδα και τη Φλώρινα. Οι σχετικές υπερβάσεις σημειώθηκαν το 2009 ενώ αρνητικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει η παρουσία εργοστασίων της ΔΕΗ, σύμφωνα με...

Εικόνες του κόσμου

Πετά στο αέρα γελώντας, σίγουρος οτι ο πατέρας του θα τον πιάσει. Μια ισόβια σχέση χτίζεται σε μια παραλία της Γάζας, μεταξύ πατέρα και παιδιού. (EPA/ALI ALI)

πηγή-kathimerini.gr

Αρειος Πάγος: Παράθυρο για επαναπρόσληψη χιλιάδων συμβασιούχων

Της Γιάννας Παπαδάκου από tovima.gr

«Παράθυρο» για δικαίωση χιλιάδων συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί ακόμα και μετά το 2001, ανοίγει, σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων νομικών του εργατικού δικαίου, η σημερινή ιστορική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Τυφλοί που αποκτούν όραση δίνουν λύση σε ερωτήματα αιώνων

Θα μπορούσε κάποιος που γεννήθηκε τυφλός να αναγνωρίσει τα αντικείμενα γύρω του, αν αποκτούσε ξαφνικά την όρασή του; Το ερώτημα, που απασχόλησε φιλοσόφους και επιστήμονες για πάνω από τρεις αιώνες, φαίνεται να βρίσκει απάντηση χάρη σε ένα πείραμα με τυφλά παιδιά που βρήκαν το φως τους.

Βρέθηκαν τα καρφιά της Σταύρωσης;

Τα δυο αυτά καρφιά βρέθηκαν σε έναν τάφο ηλικίας 2.000 ετών στην Ιερουσαλήμ. Και ο αρχαιολογος που τα ανακάλυψε υποστηρίζει οτι ήταν τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν για την Σταύρωση του Ιησού. Τα δυο καρφιά έχουν μήκος μόλις 6 εκατοστά το καθένα είχαν...

Μετανάστευση στα χρόνια της κρίσης

Πιο επίκαιρο ίσως από ποτέ, όλο και πιο συχνά,  τίθεται το εξής ερώτημα: «Στην Ελλάδα δε βλέπω λύση, μήπως να μεταναστεύσω»; Νέοι (όλων των ηλικιών) ψάχνουν να βρουν , εκτός συνόρων,  τη λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή που φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν.

Το λεωφορείο του μέλλοντος

Τα λεωφορεία δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και το πιο πολυτελές μέσο μεταφοράς, όμως αυτό ετοιμάζεται σύντομα να αλλάξει, καθώς έρχεται το… Superbus! Το Superbus έχει 15 μέτρα μήκος, 6 ρόδες και με την πρώτη ματιά μοιάζει σε κάτι μεταξύ του...

Μείωση τιμών διοδίων κατά 25%-30% προτείνει η κυβέρνηση στους κατασκευαστές

Τη μείωση της τιμής όλων των διοδίων κατά 25% - 30% για τρία χρόνια, αλλά και τη μείωση στα υπό κατασκευή τμήματα κατά 50%, προτείνει το υπουργείο Υποδομών στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων.

Η γελιογραφία της ημέρας

Της Έφης Ξένου από tanea.gr

Στην οθόνη του κινητού το φθηνότερο πρατήριο

Πληροφορίες εν κινήσει για τα τρία πρατήρια με την φθηνότερη βενζίνη στην περιοχή που βρίσκονται θα λαμβάνουν πλέον στο κινητό τους τηλέφωνο οι οδηγοί. Έπειτα από συζητήσεις που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υπήρξε συμφωνία με...

Μεγάλα ονόματα και λαμπερές πρεμιέρες στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών

Γνωστοί σκηνοθέτες και πλήθος λαμπερών σταρ αναμένεται να κατακλύσουν φέτος την γαλλική Ριβιέρα για να παραστούν στο φετινό, 64ο Φεστιβάλ Καννών που πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 22 Μαΐου. Ηθοποιοί όπως ο Μπραντ Πιτ, ο Σον Πεν και ο Τζόνι Ντεπ αναμένεται να...

Σε δημοπρασία οι χειρόγραφοι στίχοι του Lucy in the Sky with Diamonds

Χειρόγραφοι στίχοι του Τζον Λένον για το τραγούδι "Lucy in the Sky with Diamonds" μπήκαν σε πλειστηριασμό. Τα γραφεία δημοπρασιών Profiles in History δήλωσαν την Τετάρτη ότι περιμένουν το συλλεκτικό φύλλο με τους στίχους να πουληθεί πάνω από 200.000 δολάρια σε πώληση στο Μπέβερλι Χιλς.

«Φρένο» στη δικαστική διαμάχη για την ιδέα του Facebook

Ένα νέο επεισόδιο στο σίριαλ της δικαστική διαμάχης για την ιδέα του Facebook «παίχτηκε» στα αμερικανικά δικαστικά έδρανα. Εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε την αίτηση των διδύμων Γουίνκλβος να κάνουν πίσω στον διακανονισμό που είχαν συμφωνήσει με τον ιδρυτή του social network Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Έσπασε» το φράγμα του 15% η ανεργία!

«Ποδαρικό» με «εκτόξευση» της ανεργίας στο 15,1% έκανε το 2011. Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Ιανουάριο εφέτος στον κατάλογο της ανεργίας ήταν εγγεγραμμένα 756.795 άτομα, αριθμός που αυξήθηκε κατά 189.663 άτομα (αύξηση 33,4%) σε σχέση με τον...