Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σε δημοπρασία οι χειρόγραφοι στίχοι του Lucy in the Sky with Diamonds

Χειρόγραφοι στίχοι του Τζον Λένον για το τραγούδι "Lucy in the Sky with Diamonds" μπήκαν σε πλειστηριασμό. Τα γραφεία δημοπρασιών Profiles in History δήλωσαν την Τετάρτη ότι περιμένουν το συλλεκτικό φύλλο με τους στίχους να πουληθεί πάνω από 200.000 δολάρια σε πώληση στο Μπέβερλι Χιλς.
Όταν το ψυχεδελικό κομμάτι κυκλοφόρησε το 1967 στο θρυλικό "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band" οι ακροατές αλλά και τα μέσα ενημέρωσης είχαν εικάσει ότι το κομμάτι ήταν μια ωδή στο LSD καθώς τα αρχικά γράμματα του κομματιού σχημάτιζαν την ονομασία του ναρκωτικού το οποίο ήταν αρκετά δημοφιλές στις τάξεις των μουσικών την δεκαετία του 60.

Ο Λένον όμως πάντα αρνιόταν αυτή την ιδέα, παρ' όλο που ήταν γνωστό ότι πειραματιζόταν με τα ναρκωτικά. Μάλιστα, τόνιζε ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι ο τίτλος του κομματιού  σχηματίζει το LSD.

Όπως είχε εξηγήσει ο Λένον, η έμπνευση για αυτό το κομμάτι είχε προέλθει από το γιο του, Τζούλιαν που ήταν τότε παιδί και ζωγράφισε την εικόνα μια συμμαθήτριάς του, τη Lucy. Λέγεται, ότι ο Τζούλιαν Λένον έδειξε την ζωγραφιά στον πατέρα και του είπε, «Αυτή είναι η Lucy στον ουρανό με τα διαμάντια».

Μια Βρετανίδα ονόματι Lucy Vodden αποκάλυψε το 2007 ότι ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του τραγουδιού.

Παρά αυτή την εξήγηση της προέλευσης του κομματιού, η συζήτηση σχετικά με την πραγματική έμπνευση του κομματιού παραμένει, κυρίως εξαιτίας της ψυχεδελικής μελωδίας και τους παράξενους στίχους.

Το εν λόγω κομμάτι ήταν από τα πιο δημοφιλή τραγούδια σ' αυτό το άλμπουμ των Beatles, το οποίο μάλιστα ανακηρύχθηκε από το γνωστό μουσικό περιοδικό Rolling Stone ως το καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών.

πηγή-skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου