Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ήξερες ότι...

Το 1991, ένα αεροπλάνο MD 80 με 100 επιβάτες αναγκάστηκε να κάνει αρκετούς κύκλους πάνω από ένα ισπανικό αεροδρόμιο, περιμένοντας να ξυπνήσει ο μοναδικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, που είχε αποκοιμηθεί εν ώρα εργασίας!     

πηγή-sasimera.gr

Άρωμα Βενετίας στην 26η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στα Κοίλα Κοζάνης

Γεύση από το Βενετσιάνικο Καρναβάλι έχουν την δυνατότητα να πάρουν οι επισκέπτες της 26ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης που κλείνει τις πύλες της την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου. Η Κατερίνα και η Βίκυ Τσιαϊρη, δύο νέες κοπέλες, παρουσιάζουν την μοναδική και πλούσια συλλογή τους από περίτεχνες, καλοδουλεμένες και μαστορικές βενετσιάνικες μάσκες που μας ταξιδεύουν έστω και μεταφορικά στο μαγευτικό καρναβάλι της Βενετίας..

Εικόνες του κόσμου

Αεροφωτογραφία που δεν έχει να ζηλέψει σε κάτι έναν πίνακα ζωγραφικής με το αυτοκίνητο να κινείται πάνω στο νερό σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Kleiunkugel στην Ανατολική Γερμανία. (AP)

πηγή-kathimerini.gr

Κίνα Στήριξη σε Ελλάδα και «σε όσες χώρες της Ε.Ε. αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους»

Η Κίνα εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή της στις προσπάθειες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα χρέους τους, ενόψει της επίσκεψης του κινέζου πρωθυπουργού κ. Ουέν Τζιαμπάο στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. η οποία θα εστιάσει σε οικονομικά ζητήματα.

Δύο χρόνια Κρίσης

Του Γιάνη Βαρουφάκη από το protagon.gr

Δώδεκα κόμμα τρία εκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα φραγκοδίφραγκα κατάφερε να μαζέψει ο οίκος Sotheby's της Νέα Υόρκης το περασμένο Σάββατο στην σημαδιακή δημοπρασία των 142 έργων τέχνης που κοσμούσαν τα γραφεία της Lehman Brothers πριν την κατάρρευσή της ακριβώς δύο χρόνια πριν.

Ζωντανά στο Google Earth όλες οι πτήσεις

Να παρακολουθήσουμε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο τις διαδρομές των εμπορικών πτήσεων όλων των αεροσκαφών δίνει πλέον τη δυνατότητα η νέα εφαρμογή του Google Earth.
Σε συνεργασία με την Flightwise, εξειδικευμένη υπηρεσία στο διαδίκτυο για τις αερομεταφορές, το Google Earth προσφέρει την εγκατάσταση ενός δωρεάν προγράμματος, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να...

Μεταξύ φάρσας και τραγωδίας η περαίωση

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε χθες την πρόταση για την «τελευταία» περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Πρόκειται για τη δέκατη «τελευταία» περαίωση στη διάρκεια της τελευταίας 30ετίας. Η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής και καταλήγουν σε ένα θλιβερό πάρε-δώσε με τους φοροφυγάδες, που έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Ούτε να κυκλοφορήσουν δεν μπορούν οι βουλευτές

Επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης φαίνεται να έχουν πλέον οι βουλευτές της Κυβέρνησης. «Τώρα στην επαρχία θα τ’ ακούσετε για τα καλά από τους ψηφοφόρους σας. Θα σας «στολίσουν» όπως πρέπει, καθώς δείχνουν να είναι πολύ αγριεμένοι με τις πολιτικές σας επιλογές», είπαν οι δημοσιογράφοι σε ένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ενέργεια από γαϊδουράγκαθο

Οι επιστήμονες το αποκαλούν “το ελληνικό πετρέλαιο” και όχι άδικα αφού το γαϊδουράγκαθο ή αλλιώς η αγριαγκινάρα, αν χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη για στερεο καύσιμο, μπορεί πραγματικά να αντικαταστήσει τη χρήση πετρελαίου σε σπίτια και βιομηχανίες αλλά και να συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας.

Τέλη κυκλοφορίας: τι ισχύει από Ιανουάριο 2011

Τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας από 1/1/2011 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, όσα οχήματα αγοραστούν-ταξινομηθούν ως τις 31/12/2010 θα επιβαρυνθούν ανάλογα με τον κυβισμό. Αντίθετα, από 1η Ιανουαρίου 2011 ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται βάσει των εκπομπών ρύπων CO2.

Έρχεται η λυπητερή του 2011.

Θα πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να κατανοήσει και μέσα από το σχέδιο του προϋπολογισμού ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμα, αλλά και οτι υπάρχει ελπίδα και προοπτική, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσχέδιο Προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Στους δρόμους η Ευρώπη κατά της λιτότητας

Κατά της λιτότητας προσπαθούν να κινητοποιήσουν όλη την Ευρώπη τα συνδικάτα, διοργανώνοντας ευρωπαϊκή ημέρα δράσης αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες, με στόχο να συγκεντρώσουν στην πρωτεύουσα της Ευρωπαικής Ένωσης 100.000 διαδηλωτές από 30 χώρες.

Έρχονται τα «πράσινα» στρατόπεδα

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, για σειρά έργων στα στρατόπεδα της χώρας με έμφαση στη χρήση φυσικού αερίου και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Η γελιογραφία της ημέρας

Μεγάλη άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου ξεκίνησε στις ΗΠΑ

Επτά αμερικανικά υπουργεία, 12 διεθνείς εταίροι και 60 μεγάλες εταιρείες παίρνουν μέρος στην άσκηση «Κυβερνοκαταιγίδα III», μια προσομοίωση ηλεκτρονικού πολέμου που ξεκίνησε την Τρίτη και θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις ημέρες. Κρίσιμες υποδομές ηλεκτρονικών συναλλαγών, ηλεκτροδότησης και ύδρευσης θα βρεθούν στο στόχαστρο εκατοντάδων εικονικών επιθέσεων.

Σημαντική ανακάλυψη σε ανασκαφή στο Ρέθυμνο

Μικρά φύλλα χρυσού σε διάφορα σχήματα (τετράγωνα, ρόμβοι, τριγωνικά) πάχους από 1 έως και 3 εκατοστά, πλαισίωναν νεκρή γυναίκα που ανακάλυψε η ομάδα του καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη στον μοναδικό και μυστηριώδη διπλό τάφος ηλικίας 2.700 ετών στην αρχαία Ελεύθερνα, στις αρχές του φθινοπώρου.

Στη Βουλή η επιστολή Καραμανλή για το Βατοπέδι

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής έφτασε το απόγευμα η επιστολή του Κώστα Καραμανλή για το Βατοπέδι. Ο τέως πρωθυπουργός τοποθετείται για την υπόθεση με ένα κείμενο έξι σημείων και ένα "πολιτικό συμπέρασμα".

Ο νέος Internet Explorer στις οθόνες σας!

Η Microsoft λάνσαρε τον καινούργιο Internet Explorer 9

Με την έναρξη της παρουσίασης του IE9, οποιοσδήποτε αισθάνθηκε "προδομένος" από το γίγαντα του λογισμικού, ονόματι Microsoft, στο παρελθόν κατάλαβε πως αυτή η έκδοση του φημισμένου browser θα είναι διαφορετική.