Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Γλυκές αναμνήσεις...........

Το Twitter δεν αρέσει στον εφευρέτη του ίντερνετ

Ο Σερ Τίμοθι Τζον Μπέρνερς Λι είναι ο εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web), διευθυντής της κοινοπραξίας World Wide Web η οποία επιτηρεί τη συνεχή ανάπτυξή του και ερευνητής και κάτοχος της έδρας 3Com στο...

Σαν σήμερα...

1703: Ο Μέγας Πέτρος ορίζει νέα πρωτεύουσα της Ρωσίας την Αγία Πετρούπολη.

1821: Οι Ψαριανοί πυρπολητές Δημήτριος Παπανικολής, Ιωάννης Δημουλίτσας (Πατατούκος) και Γεώργιος Καλαφάτης πυρπολούν τουρκικό δίκροτο με 74 πυροβόλα και 1000 άνδρες στο λιμάνι της Ερεσσού Λέσβου.

Η παρακμή του ελληνικού Τύπου και η ψηφιακή εποχή

Απολύτως απαξιωμένο είναι το σημερινό μοντέλο των ΜΜΕ στη συνείδηση των πολιτών, με τους ίδιους τους δημοσιογράφους να ευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά για την παρακμή της παραδοσιακής ενημέρωσης και την πλήρη έλλειψη αξιοπιστίας. Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγουν οι...

Συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές στη Βαρκελώνη

Σαράντα τρεις άνθρωποι «τραυματίστηκαν ελαφρά» σήμερα το πρωί στη Βαρκελώνη, όταν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια μικρή ομάδα διαδηλωτών στην πλατεία της Καταλονίας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Γ. Παπανδρέου: Προχωράω μόνος - Δεν πάμε σε εκλογές

Την απόφασή του να προχωρήσει μόνος, χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στο τέλος της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια.

Πολυχάπι τέσσερα σε ένα

Ακρως ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα συμπεράσματα διεθνούς έρευνας σχετικά με την αποτελεσματικότητα του πρώτο χαπιού «τέσσερα σε ένα». Γνωστό ως «πολυχάπι», τα νέο αυτό φάρμακο που συνδυάζει τέσσερις δραστικές ουσίες για τον...

''Γελοίες οι φήμες για δραχμή – Τελεία και παύλα''

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος δηλώνει επίσης πως με άμεσες και τολμηρές αποκρατικοποιήσεις θα μειωθεί το δημόσιο χρέος μέχρι και 22% ενώ βροντοφώναξε ΟΧΙ σε κάθε μορφής αναδιάρθρωση.

ΗΠΑ: Λούνα παρκ για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Ο Gordon Hartman είναι πατέρας ενός 17χρονου κοριτσιού με ειδικές ανάγκες, ο οποίος παρακολουθούσε πληγωμένος το παιδί του να μη μπορεί να συνυπάρξει με τα αρτημελή παιδιά στους δημόσιους χώρους διασκέδασης.

Ειδική ουσία «σβήνει» τις άσχημες αναμνήσεις

Βρέθηκε η ειδική ουσία που μπορεί και αφαιρεί τις άσχημες αναμνήσεις από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ονομάζεται μετυραπόνη και επενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο έχει την ιδιότητα να «σβήνει» τα οδυνηρά περιστατικά που έχουμε βιώσει και έχουν χαραχθεί στην μνήμη μας προκαλώντας πόνο κάθε φορά που τα θυμόμαστε.

«Άνοιξαν» οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Με εισήγηση του ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη άρχισε πριν από λίγο το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Καρατζαφέρης : Έβαλαν τις καρέκλες τους πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας"

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο τον πολιτικών αρχηγών έπειτα  τρεισήμισι ώρες υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ  Κώστας Καρατζαφέρης ήταν ο μόνος που έκανε δηλώσεις .Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν δεν συμφώνησαν μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί..

Τηλεόραση, ρώσους κλασικούς και... φράουλες ζήτησε ο Μλάντιτς

Άθλιες ήταν οι συνθήκες διαβίωσης του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς και ο ίδιος ποτέ δεν έβγαινε από το σπίτι του. Αυτά επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος είπε ότι...

Η γελιογραφία της ημέρας

Του Γιάννη Ιωάννου από to ethnos.gr

Ορισμένοι τυφλοί «κυριολεκτικά βλέπουν με τα αφτιά»

Ορισμένα τυφλά άτομα έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν την ηχώ προκειμένου να «δουν» πού βρίσκονται τα αντικείμενα γύρω τους. Με τον τρόπο αυτό διαθέτουν ένα εσωτερικό ηχητικό «GPS» το οποίο τους βοηθά να κινούνται στον χώρο.

Πυξ Λαξ

Ξανά μαζί οι Πυξ Λαξ

Υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών της μπάντας που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε, στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα, η τελική πρόβα με ένα μικρό δείγμα της περιοδείας των Πυξ Λαξ.

«Κατανοεί» το ΔΝΤ τους Αγανακτισμένους της Ελλάδας

Μέχρι την Ουάσιγκτον και την αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έφτασε ο απόηχος από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών στις ελληνικές πόλεις.

Στήριξη των ΗΠΑ για την επίλυση της ελληνικής κρίσης

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη στήριξή τους στις χώρες της Ευρωζώνης αναφορικά με το χειρισμό της ελληνικής κρίσης χρέους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G8 στη Γαλλία, σύμφωνα με...