Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ήξερες ότι...

Η σοκολάτα μπορεί να σκοτώσει τα σκυλιά, καθώς έχει άμεσες επιπτώσεις στον εγκέφαλο και το νευρικό του σύστημα;

Κηροζίνη του μέλλοντος τα βιοκαύσιμα από φύκια

Βιομάζα από φύκια θα τροφοδοτεί στο μέλλον με καύσιμη ύλη τα αεροπλάνα. Όλο και περισσότερες εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών ερευνούν τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων στη βιομηχανία των αερομεταφορών καθώς οι αερομεταφορές θεωρούνται στις μέρες μας ως ένας από τους πλέον ρυπογόνους τομείς.

πηγή-ert.gr

Επαιξε στο τζόγο τα χρήματα για την κηδεία της γιαγιάς του

Ένας νεαρός από το Χονγκ Κονγκ καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση καθώς εγκατέλειψε τη γιαγιά του άταφη στο νεκροτομείο για ένα και πλέον χρόνο γιατί έπαιξε σε τυχερά παιχνίδια τα χρήματα που προορίζονταν για την ταφή της.
Ο άνεργος Λάι Τζουν, 19 χρόνων, εισέπραξε κρατική επιχορήγηση περίπου 1.400 δολαρίων για να καλύψει τα έξοδα ταφής της γιαγιάς του που πέθανε τον Αύγουστο του 2008. Η γυναίκα τον είχε μεγαλώσει από την ηλικία των 11 χρόνων.
Αντί όμως να πληρώσει τα έξοδα για την κηδεία και την ταφή της γιαγιάς του, εκείνος πήρε τα χρήματα και πήγε στο Μακάο, μια ώρα ταξίδι με το φέρι μποτ και έπαιξε σε τυχερά παιχνίδια.

πηγή-ert.gr

Η πρώτη ροκ συναυλία

Διαβάστε - http://www.sansimera.gr/articles/425

Υπεύθυνος Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη Ν.Δ.

Τον πρώην βουλευτή, Άκη Γεροντόπουλο, όρισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ως υπεύθυνο Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

πηγή-enet.gr

Προτεινόμενο κρασί

ΚΥΡ – ΓΙΑΝΝΗ ΑΚΑΚΙΕΣ 2008

Ποικιλία: Ξινόμαυρο

Προσωπικότητα: Έντονο τριανταφυλλί χρώμα και αρώματα φρούτων του δάσους, φράουλας και βατόμουρου. Η γεύση του είναι γεμάτη, έχει νεύρο και φρεσκάδα. Χαρακτηρίζεται από ισορροπημένη οξύτητα, ευχάριστα αρώματα και μακρά επίγευση.

Η Αυστραλία θα παίρνει τα δακτυλικά αποτυπώματα των επισκεπτών

Το νέο «όπλο» της Αυστραλίας στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα στη «χώρα των καγκουρό». Πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα που λαμβάνει με ηλεκτρονικό τρόπο τα δακτυλικά αποτυπώματα των ατόμων που επιθυμούν να επισκεφθούν την Αυστραλία ή να εκδώσουν ηλεκτρονική βίζα, τα οποία θα προέρχονται από μια λίστα περίπου δέκα χωρών που θεωρούνται «υψηλού ρίσκου» για την προέλευση τρομοκρατών. Η τελευταία εξέλιξη εντάσσεται στη νέα δέσμη μέτρων κατά της τρομοκρατίας που ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ.

πηγή-Zougla online.gr

Γλυκιές λιχουδιές χωρίς θερμίδες....

Ερευνητές στη Βρετανία κατάφεραν να φτιάξουν  γευστικά προϊόντα χωρίς καθόλου λιπάρα! Χαρμόσυνα τα νέα για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα αλλά ο φόβος των περιττών κιλών  δεν τους αφήνει να την απολαύσουν ...Τα καλά νέα έρχονται από την Αγγλία όπου ερευνητές κατάφεραν το ...ακατόρθωτο. Να δημιουργήσουν μια γευστική σοκολάτα που αντί για λιπαρά περιέχει νερό!Οι δημιουργοί της σοκολάτας-θαύμα, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, ισχυρίζονται ότι η σοκολάτα τους είναι πεντανόστιμη αλλά δεν παχαίνει γιατί  ουσιαστικά είναι φτιαγμένη από νερό.


πηγή-NewsIt.gr

Eurostat: Μείωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα

Mείωση της τουριστικής κίνησης, μεγαλύτερη του μέσου όρου της Κοινότητας, καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα το 2009.
Σύμφωνα με τα κοινοτικά στοιχεία, οι συνολικές διανυχτερεύσεις σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα (διαμερίσματα, δωμάτια, ξενώνες κ.λπ.) ανήλθαν το 2009 στην Ελλάδα σε 59,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων 42,6 εκατ. αφορούσαν μη κατοίκους της χώρας (τουρίστες) και 17 εκατ. εγχώριους τουρίστες.
Σε σχέση με το 2008 πρόκειται για μια υποχώρηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων της τάξης του 7,3%, ενώ ο μέσος όρος στην Κοινότητα ήταν 5,1%.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1781090

Σε «σούπερ τιμή» πωλήθηκε το 1ο περιοδικό του Σούπερμαν


Ένα αντίτυπο του πρώτου εικονογραφημένου περιοδικού με τον Σούπερμαν πωλήθηκε για 1 εκατ. δολάρια.

πηγή-skai.gr

Διαδικτυακός διαγωνισμός για το καλύτερο παγκάκι από το δήμο Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων και το διεθνές μη κυβερνητικό δίκτυο «Ο Κόσμος της Αθήνας» διοργανώνουν τον διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό Athens Bench Μark, με θέμα τα παγκάκια της Αθήνας και σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.


πηγή-in.gr

Νέα τουρκική πρόκληση

Νέες τουρκικές παρενοχλήσεις στον Έβρο. Λιθουανικό ελικόπτερο της Frontex, που εκτελούσε πτήση επιτήρησης (Αλεξανδρούπολη - Σουφλί - Αλεξανδρούπολη) σε ύψος 800 ποδών εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, δέχτηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 79 προειδοποιήσεις από τα τουρκικά ραντάρ στο Τσανάκαλε, ότι πετάει κοντά σε τουρκικό εναέριο χώρο. Η τουρκική πρόκληση είναι η δεύτερη κατά σειρά στην ίδια περιοχή.


πηγή-ert.gr

Ζουν με λιγότερο από μισό ευρώ την ημέρα

Με λιγότερα από 45 λεπτά του ευρώ ζει την ημέρα το 7% του πληθυσμού του Κοσσόβου. Η έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Κοινωνικών Πολιτικών του Κοσσόβου αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 150.000 άτομα ζουν με λιγότερο από μισό ευρώ την ημέρα, τα οποία μάλιστα προέρχονται από τα κοινωνικά ταμεία. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί είναι αυτοί που ονειρεύονται να μπορέσουν κάποτε να ζήσουν τουλάχιστον στα όρια της φτώχειας, δηλαδή με 0,93 λεπτά την ημέρα. Συνολικά 34.000 οικογένειες στο Κόσσοβο λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από τα κοινωνικά ταμεία, ενώ το 6% των οικογενειών αυτών υποστηρίζει πως με τα χρήματα που λαμβάνει, δεν μπορεί ούτε καν να καλύψει τις ανάγκες του σε φάρμακα.

πηγή-Zougla online.gr

Θεσσαλονίκη: Και οι δικηγόροι στην αυριανή απεργία

Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη αποχή. Με ανακοίνωσή του, ο δικηγορικός σύλλογος της πόλης ζητεί την εγγύηση του συνόλου των συντάξεων, τη γενναία χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και την κατάργηση διάκρισης παλαιών και νέων ασφαλισμένων.

πηγή-NewsIt.gr

ΑΠΟΨΗ

Διαβάζοντας από το βιβλίο του Στέλιου Παπαθανασόπουλου (η τηλεόραση στον 21ο αιώνα) για την περίπτωση του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, αναρωτιέμαι που θα φτάσει ο άνθρωπος αυτός. Μετά την κατάκτηση των αμερικανικών ΜΜΕ, ο Μέρντοχ δείχνει να έχει κατάκτηση όλο τον πλανήτη...

Κινήσεις για διευκόλυνση μετάβασης στην ψηφιακή

Κινήσεις για τη μείωση του χρόνου των διαδικασιών, που απαιτούνται για την πλήρη μετάβαση στις ψηφιακές εκπομπές, θέτει σε κίνηση το υπουργείο Μεταφορών και, ειδικότερα, η γενική γραμματεία Επικοινωνιών, με δέσμη ενεργειών τόσο για το θέμα του ψηφιακού φάσματος όσο και για το ζήτημα των κεραιοσυστημάτων και των πάρκων κεραιών.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1781111

Reuters: Ο Γ. Παπανδρέου ως σύγχρονος Οιδίπους

Προκειμένου να βγάλει την Ελλάδα από τη δημοσιονομική κρίση που έχει συγκλονίσει την ΕΕ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα χρειαστεί να αρνηθεί μέρος της πολιτικής κληρονομιάς του πατέρα του, αναφέρει σε ανάλυση το πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1781565

Δείτε και το ρεπορτάζ στο Reuters - http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE61M2RC20100223

Καρικατούρες από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΑΛΗ

Δωρεάν νερό για να μειωθεί ο αλκοολισμός

Την παροχή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στα κέντρα διασκέδασης στην Βικτόρια της Αυστραλίας σκέφτεται να επιβάλει δια νόμου η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του αλκοολισμού που λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας. Σύμφωνα με ειδικούς το δωρεάν νερό θα συμβάλει να περιοριστούν τα μεθύσια και η βίαιη συμπεριφορά.
Ωστόσο οι περισσότεροι χώροι διασκέδασης δεν προσφέρουν δωρεάν νερό, αντιθέτως προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό και χρεώνουν δέκα δολάρια το μπουκάλι.

πηγή-ert.gr

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη

"Παραλύει" την Τετάρτη η χώρα από την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ, ενώ κλειστά θα μείνουν τα σχολεία. "Χειρόφρενο" για 24 ώρες θα τραβήξουν και όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση τα λεωφορεία που θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Επίσης, δεν θα γίνει καμία πτήση της Olympic Air και της Aegean Airlines. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.

πηγή-ert.gr

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αντιδράσεις για αντικαπνιστική καμπάνια στη Γαλλία

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αντικαπνιστική εκστρατεία μίας οργάνωσης, η οποία, επιχειρώντας να αφυπνίσει τους νέους κατά του τσιγάρου, παραλληλίζει το κάπνισμα με τη σεξουαλική κακοποίηση.
Οι αφίσες της οργάνωσης δείχνουν έναν ενήλικο άνδρα με κοστούμι και τσιγάρο στο στόμα να σπρώχνει προς τα κάτω το κεφάλι μίας έφηβης, σε μία στάση που υπονοεί στοματικό σεξ, ενώ το σλόγκαν που συνοδεύει τη φωτογραφία είναι: «Εάν καπνίζεις, είσαι σκλάβος του καπνού».


Διαβάστε περισσότερα - http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=107842&cid=5

Τοπικά νέα

«ΒΟΜΒΑ» Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚ. ΣΤΟ FLASH: «ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ» 

«Δεν θα κλείσω τα μάτια μου», τόνισε ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος, χθες το βράδυ στην τηλεόραση του FLASH και στον Θόδωρο Καρυπίδη, αναφορικά με τις αποκαλύψεις, του  και του Σπύρου Κουταβά, για το πρόγραμμα της τεχνικής βοήθειας, στα πλαίσια της δημοσιοποίησης και πληροφόρησης του ΠΕΠ.
Ο κ. Κίρκος, όπως επισήμανε, έδωσε εντολή να δοθούν όλα στο φως και τόνισε: «Δεν μπορεί να χαθεί τίποτα και όποιος τολμήσει να το κάνει θα βρεθεί προ εκπλήξεων».
 
πηγή- vetonews.gr

 

Λυριτζής - Οικονόμου

Αλλαγές στην πρωινή ενημερωτική ζώνη μετά τη χθεσινή πρεμιέρα των Λυριτζή-Οικονόμου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η καινούργια εκπομπή του ΣΚΑΪ κατάφερε να… δεκαπλασιάσει τα συνηθισμένα ποσοστά τηλεθέασης του καναλιού δικαιώνοντας έτσι τους υπεύθυνους του καναλιού για την επιλογή τους.


Τα νούμερα της AGB

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA (Καμπουράκης,Οικονομέας-MEGA) 19,3%

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδάκης-ΑΝΤ1) 18,6%

ΚΑΛΗΜΕΡΑ (Αυτιάς-ALTER) 15,4%

ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ (Λυριτζής, Οικονόμου- ΣΚΑΪ) 15%

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Μπιζόγλη,Αρβανίτης-ΝΕΤ) 14%


πηγή-NewsIt.gr

Ολυμπιακός Μπορντό

Σε ρυθμούς Champions League κινούνται στο Λιμάνι. Το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού των ερυθρολεύκων στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης δεν απέχει παρά μόνο μερικές ώρες και το βράδυ της Τρίτης (23/2 21:45GR) Ολυμπιακός και Μπορντό θα παραταχθούν στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, με φόντο το εισιτήριο για τους 8 της διοργάνωσης.

Πατήστε εδώ -Τι θα βγάλει αυτή η κρίση;

Του Γιώργου Λακόπουλου

Τοπικά νέα

Με τη συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Κοζάνης - Πτολεμαΐδας, αλλά και με την προειδοποίηση ότι θα παραδώσουν τα εκλογικά βιβλιάρια και δεν θα ψηφίσουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, οι κάτοικοι της Νέας Καρδιάς, του δήμου Κοζάνης, διεκδικούν να χαρακτηριστεί ο οικισμός τους αυτόνομο δημοτικό διαμέρισμα.

πηγή-Kozan.gr

Περικοπές στο στρατό ή προσαρμογή των ενόπλων δυνάμεων σε ΝΑΤΟϊκά πλαίσια;

Το κλείσιμο του 30% των στρατιωτικών μονάδων, την απόσυρση του 30% του παλαιού στρατιωτικού εξοπλισμού και τη μείωση κατά 25% των θέσεων των στρατηγών το υπουργείο Άμυνας για τον Στρατό Ξηράς, προωθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες το υπουργείο ώστε να μειώσει τις δαπάνες λόγω της οικονομικής κρίσης. Μέχρι και τα αεροπορικά εισιτήρια καταργούνται, που δίνονταν στους φαντάρους κατά την άδειά τους, εφόσον η μονάδα τους βρισκόταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χλμ. από το σπίτι τους.

πηγή-tvxs.gr

Πάνω από τα 1,25 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης εν μέσω και των προβλημάτων εφοδιασμού στην αγορά καυσίμων εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μέση τιμή της αμόλυβδης ανήλθε την περασμένη Παρασκευή στα 1,252 ευρώ, από 1,243 την προηγούμενη εβδομάδα, . Την ίδια περίοδο οι τιμές διϋλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 1,2 λεπτά (από 1,101 σε 1,113 ευρώ) και οι τιμές πώλησης των εταιριών εμπορίας προς τα πρατήρια ανέβηκαν σε 1,19 ευρώ από 1,167 (αύξηση 2,3 λεπτά).

πηγή-tanea.gr

Έξυπνα κινητά...

Η εποχή των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (γνωστά ως smartphones) δείχνει να έχει ξεκινήσει για τα καλά και παρά τα προβλήματα των δικτύων να ανταποκριθούν στη ζήτηση που υπάρχει για πρόσβαση σε υπηρεσίες στο Διαδίκτυο μέσω φορητών συσκευών, η ανάπτυξη στον κλάδο θα συνεχιστεί, με μοντέλα περισσότερα προσιτά όσον αφορά το κόστος απόκτησής τους. 

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11429&subid=2&pubid=10364998

Νέος γύρος επαφών για το κλίμα

Ο ΟΗΕ διοργανώνει νέες συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή, τον Απρίλιο, σε μία προσπάθεια να ενταθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής μετά την αποτυχία της Κοπεγχάγης.

πηγή-skai.gr

Λίγη ιστορία δεν βλάπτει

Η καταστροφή του Τσερνόμπιλ

Διαβάστε - http://www.sansimera.gr/articles/86

Γνωστοί ποδοσφαιριστές θα παίξουν μπάλα για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Οι Κριστόφ Βαζέχα Γρηγόρης Γεωργάτος, Nίκος Νιόπλιας, Γιόζεφ Βάντσικ, Στέλιος Μανωλάς, Βασίλης Τσιάρτας, Στράτος Αποστολάκης, Ντανιέλ Μπατίστα «παρατάσσονται» απέναντι στους Μένιο Σακελλαρόπουλο, Γιάννη Θειακό, Αλέξανδρο Σόμογλου, Σωτήρη Κωσταβάρα, Μανώλη Σφακάκη, Γρηγόρη Παπαβασιλείου, Κ. Καψιμάλη και Δημήτρη Δανίκα σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση με ξεχωριστό σκοπό. Το φιλικό ματς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και τα έσοδα θα διατεθούν για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

πηγή-adesmeytos.gr

Στον αέρα η μονιμότητα

Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για περικοπές στη μονιμότητα στο Δημόσιο έδωσε χθες ο αντιπρόεδρός της, Θ. Πάγκαλος. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Σφάζουμε υπηρεσίες και ενδεχομένως και ανθρώπους. Η μονιμότητα στο Δημόσιο ισχύει όσο υπάρχουν θέσεις. Αν μια θέση καταργηθεί τότε εννοείται ότι παύει να ισχύει και η έννοια της μονιμότητας".

Διαβάστε περισσότερα - http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=8628

Λάρισα: Επικίνδυνη η γέφυρα του Τυρνάβου

Μετά τις βροχές παρουσίασε προβλήματα στα στηρίγματά της.

Η Νομαρχία Λάρισας και ο Δήμος Τυρνάβου χαρακτηρίζουν την επισκευή της γέφυρας "εξαιρετικά επείγον" θέμα, μετά και την επιτόπια εξέταση της γέφυρας από μηχανικούς. Τη σοβαρότητα της κατάστασης περιγράφουν και με έγγραφό τους, στον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, ζητώντας χρήματα για την αποκατάσταση της ζημιάς. Προς το παρόν τουλάχιστον, οι μηχανικοί δεν κρίνουν ότι πρέπει να διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα, λόγω επικινδυνότητας. Ωστόσο η κατάστασή της επιβαρύνεται μέρα με τη μέρα, με αμείωτο ρυθμό...
 
πηγή-NewsIt.gr

Πεντάγωνο: Να, ποιοί είναι οι απατεώνες της Ευρώπης!

Το Βερολίνο έχει πουλήσει στην Ελλάδα 170 καινούργια Leopard και 253 μεταχειρισμένα. Κόστος; Πάνω από δύο δις! Τα άρματα έχουν παρουσιάσει ρωγμές στη θωράκισή τους και τα κανόνια τους ...ξεφλουδίζουν μετά από κάθε βολή! Οι Γερμανοί προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη σε Ελληνικές εταιρείες που είχαν εμπλακεί στη συμπαραγωγή σε ότι είχε να κάνει με τις ρωγμές. Για το ξεφλούδισμα κατηγορούσαν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι δεν συντηρούν σωστά τα άρματα. Μόνο που ίδια ακριβώς προβλήματα παρουσίασαν και τα άρματα μάχης του γερμανικού στρατού!  Τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στη ποιότητα του χάλυβα που χρησιμοποιήθηκε και τον οποίο είχαν προμηθευτεί από την Σουηδία. Προς το παρόν οι Γερμανοί σφυρίζουν αδιάφορα υποσχόμενοι ότι θα βρουν λύση. Ίδιες υποσχέσεις είχαν δώσει και για τα υποβρύχια.Τέσσερα χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχουν λύσει το πρόβλημα αλλά μας απειλούν και με κλείσιμο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Μετά απ´όλα αυτά είναι λογικό στο ελληνικό Πεντάγωνο να ...δείχνουν δάχτυλο!

πηγή-NewsIt.gr

Βουνά «ηλεκτρονικών» σκουπιδιών απειλούν τις αναπτυσσόμενες χώρες

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί

Οι τεράστιες ποσότητες πεταμένων υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών που καταλήγουν νόμιμα ή παράνομα σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία δημιουργούν κίνδυνο για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, προειδοποεί το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP).

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1109287&lngDtrID=252

Η γελοιογραφία της ημέρας

Οι αντιφάσεις και η έλλειψη ελέγχων αδρανοποίησαν το νόμο για το κάπνισμα, λέει η υπουργός

Στις αντιφάσεις του προηγούμενου νόμου και στην απουσία ελεγκτικών μηχανισμών αποδίδει η υπουργός Υγείας τη μη εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1109608&lngDtrID=244

Επίσκεψη Νίμιτς σε ΠΓΔΜ-Ελλάδα

Στα Σκόπια μεταβαίνει, σήμερα, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφθεί και την Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες για το θέμα της ονομασίας. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας στην ΠΓΔΜ.

πηγή-enet.gr

Καραμανλής - Μπακογιάννη

Πολικό ψύχος επικρατεί στις σχέσεις του τέως πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή και της τέως υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Η φωτογραφία που δημοσιεύει «Το Βήμα» και απεικονίζει τον κ. Καραμανλή και την κυρία Μπακογιάννη λίγο προτού αρχίσει η πρώτη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ την περασμένη Κυριακή στο ΣΕΦ επιβεβαιώνει ότι δεν έχει επέλθει συμφιλίωση

πηγή-tovima.gr

Τελεσίγραφο Βρυξελλών

Σε δύσκολη θέση η Ελλάδα

Mειώστε 7% τους μισθούς - Αυξήστε τον ΦΠΑ στο 21% και ακόμη 20% τον φόρο στα καύσιμα.

"Εξεταστική για τα δημοσιονομικά από το 1981"

Περνάει στην επίθεση η ΝΔ

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει πιθανές ευθύνες στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών από το 1981 έως σήμερα, θα προτείνει η Ν.Δ δήλωσε ο κ. Π.Παναγιωτόπουλος και έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης για "συσκότιση και απόκρυψη της αλήθειας".

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=8452562&maindocimg=8237390&service=7

Μετανάστες κάνουν μαθήματα ελληνικών στην Πρέβεζα

Μπράβο στο δήμαρχο Πρέβεζας, Μιλτιάδη Κλάπα


Με την συμμετοχή 30 περίπου ατόμων, ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή τα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, οι οποίοι μένουν στην πόλη της Πρέβεζας τα τελευταία 3 χρόνια. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Πρέβεζας, την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία που έχει συσταθεί στον Δήμο, καθώς και τους συλλόγους Δασκάλων - Νηπιαγωγών και τους Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

πηγή-Zougla online.gr

Ν.Κακλαμάνης:«Κυρία Μέρκελ μας χρωστάτε 70 δισ.από τα ερείπια που μας αφήσατε»

Σε μια δήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή το «επαίσχυντο», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε, πρωτοσέλιδο γνωστού γερμανικού περιοδικού που αφορά στην Ελλάδα,προχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων  Νικήτας Κακλαμάνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε:

«Κυρία Μέρκελ,

Μας χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε. Ως Δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών, της πόλεως του Παρθενώνα και του Μουσείου της Ακρόπολης, καλώ τους ανθρώπους του πολιτισμού ανά τον κόσμο να αρθρώσουν, όπου και όπως μπορούν, φωνή διαμαρτυρίας για το επαίσχυντο πρωτοσέλιδο του γνωστού γερμανικού περιοδικού».

πηγή-protothema.gr

Το βιβλίο της εβδομάδας



Ίμια - Τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών

Συγγραφέας: Έλλις Αθανάσιος, Ιγνατίου Μιχάλης
 
Εκδ: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Πρόταση για εξεταστική την περίοδο 2004 – 2009

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης των τροποποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων την περίοδο 2004 - 2009 κατέθεσε στην ολομέλεια της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την πρόταση, η εξεταστική επιτροπή έχει την ευκαιρία να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη θεσμική θωράκιση της χώρας. Η ΝΔ έχει αντιδράσει θεωρώντας ότι θα πρέπει να γίνει εξεταστική σε βάθος χρόνου και όχι μόνο για την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή.

πηγή-skai.gr

Αντίδραση Πετσάλνικου σε ανθελληνικά δημοσιεύματα

Πρόσκληση για συνάντηση στον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, απηύθυνε με επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής. Όπως είπε ο κ. Πετσάλνικος, πρόκειται να παραδώσει στο Γερμανό πρέσβη όλα τα "προσβλητικά" για την χώρα μας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου και θα διαμαρτυρηθεί για τα ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία "κάθε άλλο παρά αντικειμενικά χαρακτηρίζονται, ενώ συχνά βρίθουν ανακριβειών και ψευδών πληροφοριών".  Να σημειωθεί ότι το γερμανικό περιοδικό Focus κάνει λόγο για "απατεώνες στην ευρωοικογένεια" και έχει στο εξώφυλλό του την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία. .

πηγή-skai.gr