Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το «αγκάθι» της ανωνυμίας στο Διαδίκτυο

 Του Πάσχου Μανδραβέλη από το medium.gr

Ο ανώνυμος λόγος παρήγαγε βούρκο, αλλά μερικές φορές και διαμάντια. Συνήθως παρήγαγε ταυτόχρονα και τα δύο.
Ποτέ δεν θα μάθουμε με ακρίβεια ποιος υπέγραφε ως Cato, Publius, Caesar, Brutus κ.ά. την περίοδο 1787 - 1788, αλλά ολόκληρη η συζήτηση για το σύνταγμα των υπό σύσταση Ηνωμένων Πολιτειών, σε εφημερίδες κυρίως της Νέας Υόρκης, έγινε με ψευδώνυμα άρθρα. Βεβαίως, όλοι σήμερα γνωρίζουν ότι τα Federalist και Antifederalist Papers γράφτηκαν από τους πατέρες του αμερικανικού έθνους (Alexander Hamilton, James Madison, John Jay, George Clinton κ.ά.) αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πιο σημαντική ίσως συζήτηση πολιτικής θεωρίας έγινε ψευδωνύμως. Οπως δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι...

Το τραγούδι της ημέρας

Ενός λεπτού σιγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Πολωνό πρόεδρο

Περίπου 200 άτομα παρακολούθησαν σήμερα στο Μέγαρο της Ευρώπης στο Στρασβούργο μία τελετή στη μνήμη του Πολωνού προέδρου Λεχ Κατσίνσκι, ο οποίος έχασε τη ζωή του το Σάββατο σε αεροπορικό δυστύχημα. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μάουντ ντε Μπόερ-Μπουκίτσιο κατέθεσε ένα...

Προτεινόμενο κρασί

Τύπος: Τοπικός Οίνος Επανομής  Λευκός

Ποικιλία: Chardonnay – Ωρίμανση σε βαρέλι

Προσωπικότητα: Το χρώμα του κρασιού είναι έντονο κιτρινόχρυσο. Χαρακτηρίζεται από αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών σε φόντο καπνού και ξηρών καρπών. Έχει γεμάτη, πλούσια και μεστή γεύση.

Μαζεύουν υπογραφές υπέρ της φορολόγησης της εκκλησίας της Ελλάδας

Περίπου 30.000 υπογραφές συγκέντρωσαν τα μέλη της ομάδας πολιτών «Υπογράψτε να φορολογηθεί η εκκλησία», που δημιουργήθηκε στο Facebook, τις οποίες αναμένεται να καταθέσει εντός της εβδομάδας στη Βουλή, για να πιέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη φορολόγηση της εκκλησίας. Στοχεύοντας στη συγκέντρωση και άλλων υπογραφών, τα μέλη της ομάδας μοίραζαν χθες έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους έξω από τα γραφεία της μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

πηγή-makthes.gr

Επηρεάζει η οικονομική κρίση τις επιλογές στο μηχανογραφικό

Είναι βέβαιο πως, ειδικά φέτος, οι υποψήφιοι φοιτητές θα λάβουν υπόψη τους όχι μόνο τι θέλουν να σπουδάσουν, αλλά και το πόσο εύκολα θα βρουν δουλειά.
Τα κυβερνητικά μέτρα που λαμβάνονται, θα βάλουν τη σφραγίδα τους στις επιλογές των υποψηφίων, καθώς, έτσι και αλλιώς, έπαιζε σημαντικό ρόλο το πού βρίσκεται το πανεπιστήμιο, αν δηλαδή θα είναι κοντά ή μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Φέτος τα περισσότερα παιδιά θα επιλέξουν πανεπιστήμια ή ΤΕΙ στον τόπο κατοικίας τους ή όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτόν. Έτσι, πλέον, σχολές και τμήματα θα γίνονται περιζήτητα όχι λόγω αντικειμένου, αλλά λόγω έδρας.


πηγή-zougla.gr

Ανακαλύφθηκε ο κοντινότερος στη Γη «σκοτεινός ήλιος»

Ένα αχνό ουράνιο σώμα, σε απόσταση μικρότερη από δέκα έτη φωτός από τη Γη, το οποίο ανακαλύφθηκε από διεθνή επιστημονική ομάδα, φαίνεται πως είναι ο πιο κοντινός στον πλανήτη μας «σκοτεινός ήλιος», δηλαδή καφέ «νάνος», που έχει ποτέ βρεθεί. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1947 που οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν ένα νέο άστρο-ήλιο τόσο κοντά στη Γη. Οι ερευνητές δεν αποκλείουν ότι...

ΑΠΟΨΗ: "Κάποτε η γραφομηχανή ήταν το πολυβόλο του λόγου για έναν δημοσιογράφο"

Κάποτε η γραφομηχανή ήταν το πολυβόλο του λόγου για έναν δημοσιογράφο. Πολύ πιο πριν το μόνο όπλο για έναν δημοσιογράφο ήταν η δύναμη της πένας. «Κάποτε η πένα ήταν ισχυρότερη από το σπαθί» είχε πει το 1898 ο Ότο Μπουργκχάγκεν που ακόμα και σήμερα αν και η πένα έχει πάρει μια πιο μοντέρνα μορφή ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στο μακρινό μέλλον. Η δημοσιογραφία έχει αλλάξει πια. Τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηματογράφος ακόμα και το πιο παραδοσιακό μέσο, η εφημερίδα έχουν μπει για τα καλά  στους νέους ρυθμούς ανάπτυξης. Ποιος θα το φανταζόταν από τους εφευρέτες της τηλεόρασης ότι...

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Συνάντηση Γ. Καρατζαφέρη - Μ. Εβερτ αύριο Τρίτη


Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ θα έχει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης στο πλαίσιο των επαφών του με πρώην Προέδρους και διατελέσαντες Πρωθυπουργούς με θέμα την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα.
Η συνάντηση θα γίνει αύριο Τρίτη στις 12:00 στην κατοικία του πρώην Προέδρου, στο Πικέρμι.

πηγή-naftemporiki.gr

ΕΒΕΑ: "Να κλείσουν οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ"

Λουκέτο σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ και αποκρατικοποιήσεις προτείνει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, παρουσιάζοντας έκθεσή του, όπου διαπιστώνεται ότι η μισθοδοσία στις ΔΕΚΟ, αγγίζει και το 60% των δαπανών τους. Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στον...

Ποινική δίωξη σε βάρος των έξι συλληφθέντων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι ατόμων που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Εν τω μεταξύ, την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου η υπόθεση των έξι σύλληφθέντων να ανατεθεί σε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ζήτησε με επείγον έγγραφό του προς τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.
Οι έξι κατηγορούμενοι προσήχθησαν λίγο μετά...

Σαν Σήμερα

Ο Γιούρι Γκαγκάριν πραγματοποιεί το πρώτο ταξίδι του ανθρώπου στο Διάστημα (12 Απριλίου 1961).

Στις 12 Απριλίου του 1961 στις 09:07 (ώρα Μόσχας) ο Γιούρι Γκαγκάριν ξεκίνησε το ιστορικό ταξίδι του στο Διάστημα με το διαστημόπλοιο «Βοστόκ 1». Εικοσιπέντε λεπτά μετά την εκτόξευση μπήκε σε ελλειπτική τροχιά με ταχύτητα 7,61 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Η επιχείρηση του έδωσε- επάξια- τον τίτλο του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε στο Διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

πηγή-tovima.gr

Εικόνες του κόσμου

"Τιτανομαχία" με "Παντρεμένους " για την πρωτιά

Η χολιγουντιανή κωμωδία με τους Στιβ Καρέλ και Τίνα Φέι δίνει μάχη με την "Τιτανομαχία" για το ποιά από τις δύο ταινίες θα κυριαρχήσει στην κορυφή του αμερικανικού box office.
Ο ταραχώδης γάμος με τις απρόοπτες εξελίξεις στο "Ραντεβού για Παντρεμένους" που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες την περασμένη Παρασκευή συγκέντρωσε 27,1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η " Τιτανομαχία" που προβάλλεται για τρίτη εβδομάδα συγκέντρωσε 26,8 εκατομμύρια δολάρια , αναφέρουν τα γραφεία συγκέντρωσης στατιστικών στοιχείων. Το "Πώς να εκπαιδεύσετε το Δράκο σας" συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του παρεμένοντας στην τρίτη θέση με 25,4 εκατομμύρια δολάρια και την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η κωμωδία του Τάιλερ Πέρι "Why Did I Get Merried" με 11 εκατομμύρια δολάρια.

πηγή-skai.gr

Στο κλείσιμο της Hummer προχωρά η GM

Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις από το στρατόπεδο της GM η εταιρεία ετοιμάζεται να κλείσει σταδιακά την κατασκευάστρια των εκτός δρόμου τετρακίνητων Hummer. Η εταιρεία που ουσιαστικά δημιουργήθηκε από μια συμφωνία της GM με τον αμερικάνικο στρατό φαίνεται ότι διανύει τις τελευταίες της μέρες!

πηγή-autotriti.gr

Ανακαλύφθηκαν τα βαθύτερα υποθαλάσσια ηφαίστεια

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τα βαθύτερα υποθαλάσσια ηφαίστεια που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, στην ίδια περιοχή που είχε γίνει γνωστή από την ταινία «Η Άβυσσος». Βρίσκονται σε βάθος περίπου 5.000 μέτρων, στο βυθό της Καραϊβικής, και βρίθουν από διάφορες μορφές ζωής.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=150530

Η τηλεόραση μπορεί να μας κάνει περισσότερο... οικολόγους;

Είναι άραγε τυχαίες οι επιλογές των παραγωγών των αμερικανικών σειρών, όπως οι Law and Order, The Office, Mercy κ.α. να γεμίσουν τα τελευταία τους επεισόδια με οικολογικά στοιχεία τον τελευταίο καιρό; Μάλλον όχι. Η παραγωγός NBC Universal, της General Electric Co., ονομάζει την τακτική της αυτή «τοποθέτηση συμπεριφοράς» και στόχο έχει να επηρεάσει τους θεατές και να βοηθήσει στην πώληση προϊόντων εταιρειών οι οποίες επιθυμούν να συσχετίσουν το όνομά τους με σειρές που έχουν αίσθηση κοινωνικού ενδιαφέροντος και ευεξίας.
Στην προκειμένη, δεν δίνεται έμφαση στην διάσημη ηθοποιό που πετάει το μπουκαλάκι της στον κάδο ανακύκλωσης, ή σε έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα του Law and Order που άλλαξε τη λάμπα του στο γραφείο με οικολογική – «ο κόσμος δεν θέλει να του το κοπανάς συνέχεια στο κεφάλι, και μόνο που προβάλλεται κάτι τέτοιο μέσα στη σειρά έχει απήχηση στο κοινό» λέει ο γενικός διευθυντής της NBC Universal, Jeff Zucker.
Άλλωστε η τηλεόραση είχε από την αρχή την ικανότητα να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να...

Ιταλία: 11 νεκροί από εκτροχισμός τραίνου

Αιματηρό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Μεράνο της βόρειας Ιταλίας λόγω του εκτροχιασμού ενός ταίνου. Σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία ο τελευταίος απολογισμός είναι 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις...

Έκλεισαν τα Τέμπη

Έκλεισαν στις 12 το μεσημέρι τα Τέμπη, μετά από 12 μέρες ελεύθερης κυκλοφορίας, λόγω των εορτών του Πάσχα. Στο σημείο ξαναρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αστυνομικού διευθυντή Λάρισας, η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις 20 Μαΐου. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, εκτιμάται ότι το διάστημα που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι εναπομείνασες παρεμβάσεις ανέρχεται στις 3 με 4 εβδομάδες. Συγκεκριμένα, έχουν εντοπιστεί 3 σημεία, επιπλέον της μελέτης που υποχρεούται να εφαρμόσει βάσει της συμβατικής της υποχρέωσης η εταιρεία, που έχουν ανάγκη παρεμβάσεων και εκεί θα επικεντρωθούν το διάστημα αυτό οι εργασίες.

πηγή-zougla.gr

Ο “Giorgakis” αποθεώνεται από τον “Guardian”

Σχίζονται τα εγκωμιαστικά σχόλια του ευρωπαϊκού Τύπου για τον Γιώργο Παπανδρέου. Ένα μήνα περίπου μετά την “Le Monde” την σκυτάλη παίρνει ο  “Guardian”. Η βρετανική εφημερίδα σε δημοσίευμά της την Κυριακή 11 Απριλίου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα...

Να ανοίξει τα χαρτιά της για τον "Καλλικράτη" ζητά από την κυβέρνηση η Ν. Δημοκρατία

Να παρουσιάσει ολόκληρο το σχέδιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ καλεί την κυβέρνηση η Ν.Δ. Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης ζήτησε να παρουσιαστεί και η χωροθέτηση των νέων Δήμων και των περιφερειών.
Στη δήλωσή του ο κ Ζώης επισημαίνει...

Μόλις το 19% των νέων διαβάζει εφημερίδα

Της ΤΑΝΙΑΣ ΜΥΛΩΝΑ από τον adesmeyto.gr

Αν και μόλις 19% των νέων διαβάζει κάποια ημερήσια πολιτική εφημερίδα, ενώ το 47% προτιμά ένα Κυριακάτικο φύλλο, ωστόσο είναι ενθαρρυντικό πως η νεολαία στην πλειοψηφία της αναγνωρίζει τη συμβολή των ΜΜΕ στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και την παρουσίαση διαφορετικών απόψεων και ιδεών (57%) και κυρίως, τη συμβολή τους στην ενδυνάμωση των πολιτών και την προαγωγή του θεσμού της δημοκρατίας (63%). Την ίδια στιγμή οι νέοι...

ΑΔΕΔΥ: νέα 24ωρη απεργία στις 22 Απριλίου

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία θα οργανώσει η ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο στις 22 Απριλίου, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα αλλά και στα νέα, τα οποία αναμένονται να ληφθούν από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».
Την εν λόγω απόφαση, έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, υιοθετώντας σχετική εισήγηση του προέδρου Σπ. Παπασπύρου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα επιδιωχθεί να γίνει συντονισμός και με τη ΓΣΕΕ, έτσι ώστε στις 22 Απριλίου να πραγματοποιηθεί 24ωρη γενική απεργία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

πηγή-i-live.gr

Νέο φως στην εξελικτική ανθρώπινη "αλυσίδα"

Η νέα ανακάλυψη απολιθωμάτων, ηλικίας περίπου δύο εκατομμυρίων ετών, στο ασβεστολιθικό σπήλαιο Μαλάπα της Νότιας Αφρικής, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, έρχεται να ρίξει νέο φως στην εξελικτική "αλυσίδα" των προγόνων των ανθρώπων. Τα απολιθώματα προέρχονται από μια κρίσιμη περίοδο, όταν οι πρόγονοί μας άρχισαν να περπατάνε όρθιοι, να αποκτούν μεγαλύτερο εγκέφαλο, να χρησιμοποιούν εργαλεία και να αναπτύσσουν την ικανότητα της ομιλίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων, η ανακάλυψη είναι...

Εξαφανίζουν τους όγκους με λέιζερ

Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του εγκεφάλου και του λαιμού, μη εγχειρήσιμο, είδαν τους όγκους τους να «χάνονται» αφότου υποβλήθηκαν σε μια νέα θεραπεία με λέιζερ. Η τεχνική δεν περιλαμβάνει εγχείρηση, ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά και δεν προκαλεί βλάβη σε υγιή κύτταρα. Oι γιατροί στο νοσοκομείο του University College του…

Η Καβάλα αποκτά το δικό της "Μαντάμ Τισώ"

Μουσείο στα χνάρια του Μαντάμ Τισώ άνοιξε πριν λίγες μέρες στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα, το οποίο "φιλοξενεί" διάσημες προσωπικότητες. Ο Μάικλ Τζάκσον διδάσκει χορό στον... Ανδρέα Παπανδρέου, η Μαντόνα τραγουδάει μαζί με τη Μαρία Κάλλας και ο Έλβις Πρίσλεϊ ανταλλάσσει απόψεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μπορεί συναντήσεις όπως οι παραπάνω να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, ωστόσο...

Η γελοιογραφία της ημέρας

Σημαντική υποχώρηση των spreads

Θετική για την ελληνική οικονομία είναι η πρώτη αντίδραση των αγορών, ειδικά στη διακράτηση των ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι των γερμανικών bund.
Ουσιαστικά, το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup για χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, σημειώνει σημαντική πτώση. Το spread διαμορφώνεται πλέον πολύ κάτω από τις 400 μονάδες βάσης που είναι το υψηλό ψυχολογικό όριο, καθώς την Παρασκευή η αγορά έκλεισε στις 409 μονάδες βάσης. Ήδη, πλέον το κόστος κρατικού δανεισμού υποχωρεί κάτω από τις 360 μονάδες βάσης, που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας.

πηγή-zougla.gr

Τα σενάρια για τη βάση του «10»

Του ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗ από το ethnos.gr

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας κινείται προς την κατεύθυνση της κατάργησής της, χωρίς όμως να έχει διασαφηνιστεί αν θα επανέλθουμε στο παλαιό καθεστώς, όπου εισάγονταν σπουδαστές σε ορισμένα τμήματα με βαθμούς 3,4 και 5, ή θα υπάρχει κάποιο όριο, το οποίο θα είναι χαμηλότερο από τη βάση που ίσχυε έως σήμερα.
Από άλλες πηγές, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι...

Τη σύλληψη του Πάπα θα επιδιώξει ο Ρίτσαρντ Ντόκινς

Τη σύλληψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ θα προσπαθήσει να επιτύχει ο Βρετανός διαπρεπής επιστήμονας και συγγραφέας, Ρίτσαρντ Ντόκινς, διαπρύσιος κήρυκας της αθεΐας, ως υπόλογου για τις κακοποιήσεις παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας, όταν ο Ποντίφηκας επισκεφθεί τη Βρετανία τον προσεχή Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε χθες ένας από τους δικηγόρους του.
Ο Ντόκινς, συγγραφέας λαμπρών μελετών όπως «Το εγωϊστικό γονίδιο» και αντιθρησκευτικών μανιφέστων όπως «Η Θεία Πλάνη» ζήτησε από δικηγόρους...

Στην τελική ευθεία το ασφαλιστικό

Εντός της εβδομάδας – πιθανότατα την Πέμπτη, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο – θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Εργασίας οι τελικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού.
Οι συντελεστές αναπλήρωσης θα κυμαίνονται από 1% για τα πρώτα 15 έτη ασφάλισης, έως 1,7% για όσους συμπληρώνουν 40 χρόνια εργασίας. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων θα αρχίσει το 2018. Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που βρίσκεται στην χώρα μας θα επισκεφτεί τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας όπου θα έχει συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς.

πηγή-skai.gr

Με τον Δημήτρη Χριστόφια συναντάται ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κύπρο

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφια έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται από την Κυριακή στην Κύπρο. Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με τους αρχηγούς της κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου. Κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο κ.Παπανδρέου εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να...

Ανακούφιση στη κυβέρνηση από τη συμφωνία για το δάνειο

«Πολύ σημαντική» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τη σημερινή απόφαση του Eurogroup, καθώς, όπως είπε, το πλαίσιο στήριξης πήρε συγκεκριμένη μορφή. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού.
Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να...