Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Καλό καλοκαίρι........

Όλες οι επαναστάσεις στον κόσμο.....Εμείς πότε;

Ένας χάρτης του κόσμου απεικονίζει κάθε σημείο όπου γίνονται διαδηλώσεις. Εμπνευσμένος από την επανάσταση των Ισπανών που με το κίνημα Μ-15 ξεσηκώθηκαν κατά της κατάστασης στη χώρα τους.

Χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

O επικεφαλής της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στην Ευρώπη Michael Diekmann, σε συνέντευξη του στην Bild για τη χώρα μας, τη χαρακτηρίζει μια απελπιστικά χρεωμένη χώρα και προειδοποιεί για τις συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης πτώχευσης. “Τι γίνεται να ξαφνικά οι αποταμιευτές αποσύρουν τα κεφάλαια τους;”, διερωτάται. “Οι τράπεζες θα έπρεπε να κλείσουν.

Σαν σήμερα....

1453: Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.

1618: Αρχίζει ο 30ετής πόλεμος, όταν οι προτεστάντες ηγέτες πετούν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το γεγονός έχει καταγραφεί στην ιστορία ως «Η εκπαραθύρωση της Πράγας».

Μαζική «έξοδος» Ελλήνων για εργασία στο εξωτερικό

Χιλιάδες βιογραφικά στέλνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση «europass» από Έλληνες που σκέφτονται να μεταναστεύσουν με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να έρχονται πρώτα στη ζήτηση. Δημοφιλής μεταναστευτικός προορισμός γίνεται ξανά και η Αυστραλία που προτιμάται κυρίως λόγω της απουσίας οικονομικής κρίσης.

Εικόνες του κόσμου

Όλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας «The Hangover Part ll» παρήλασαν από το κόκκινο χαλί, εκ των οποίων και ο ελληνικής καταγωγής κωμικός, Ζακ Γαλιφιανάκης. Τα φώτα της δημοσιότητας όμως...

Μετά το πτυχίο, η ζωή δεν είναι ποτέ πια ίδια

Πήρες πτυχίο; Κακώς! Διότι πλέον...

- Η 6η πρωινή είναι η ώρα που σηκώνεσαι και όχι η ώρα που πηγαίνεις για ύπνο.

- Στο ψυγείο έχεις περισσότερα τρόφιμα και λιγότερες μπίρες, ενώ τα ληγμένα γάλατα αποτελούν παρελθόν.

Τραγωδία! Ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο 3 μέρες

Ένα μωρό άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από πολυήμερη παραμονή του μέσα σε αυτοκίνητο στην Ανκόνα της Ιταλίας. Το 22μηνών βρέφος βρέθηκε νεκρό από τον πατέρα του ο οποίος επέστρεψε ύστερα από τρεις ημέρες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

''Σίγουρη η ελληνική πτώχευση – Eγκαταλείπει την Ελλάδα η τρόικα;''

Η Wall Street Journal έχει θέμα με τίτλο : ' Η'Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της'' και εκτιμά με σιγουριά πως το δρόμο της Ελλάδας θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Facebook : Νέοι ιοί απειλούν το προφίλ σου

Nα ξεγελάσουν αρκετούς χρήστες κατάφεραν για άλλη μια φορά τρία νέα scams που εμφανίστηκαν στο Facebook αυτή την εβδομάδα. Αν στον τοίχο σου εμφανιστεί ένα link που σου δίνει τη δυνατότητα κάνοντας κλικ πάνω του, να ενεργοποιήσεις το λεγόμενο «Dislike» κουμπί, μην το πατήσεις.

Θεσσαλονίκη: Επίδειξη μόδας με ποδήλατα την επόμενη Κυριακή στην παραλία

Επίδειξη μόδας με… ποδήλατα διοργανώνει, την Κυριακή 29 Μαΐου, η ομάδα BikeRespect υποστηρίζοντας με τη πρωτότυπη αυτή δράση την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

"Ανοίγουν" 136 επαγγέλματα από 2 Ιουλίου

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στην δημοσιότητα των κατάλογο των επαγγελμάτων που από τις 2 Ιουλίου, απελευθερώνονται και πλέον δεν θα εμπίπτουν τα συγκεκριμένα επαγγέλματα στις διατάξεις του νόμου. Δεν θα χρειάζονται πλέον δικαιολογητικά ούτε θα υπάρχουν περιορισμοί που θα εμποδίζουν την άσκηση αυτών των επαγγελμάτων.

Η γελιογραφία της ημέρας

Του Γιάννη Ιωάννου απο το ethnos.gr

Αυστηρούς όρους για τη στήριξη της Ελλάδας θέτει το ΔΝΤ

Στην Αθήνα επιστρέφει την Τρίτη ο Πολ Τόμσεν, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, ενώ μια ημέρα αργότερα θα επιστρέψουν στην χώρα και οι κ.κ. Ματθίας Μόρς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).

Ανάβαση στα 8.516 μέτρα με πρόσθετο μέλος

Ούγγρος ορειβάτης, ο οποίος έχασε το δεξί του πόδι σε ατύχημα πριν από ένα χρόνο, κατάφερε να «σπάσει» το δικό του προσωπικό ρεκόρ ανεβαίνοντας στην τέταρτη υψηλότερη κορυφή του κόσμου με πρόσθετο μέλος.

Όλο και πιο αγύμναστα τα παιδιά «των υπολογιστών»

Τα παιδιά της νέας γενιάς είναι πιο αδύναμα και αγύμναστα από τα παιδιά της προηγούμενης δεκαετίας καθώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα βιντεοπαιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά τους, «κλέβοντας» χρόνο από τις υπαίθριες και φυσικές δραστηριότητες.

Πουλάνε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, λιμάνια και Ταμιευτήριο

Δραματικούς τόνους περιμένουν από τον πρωθυπουργό στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο κορυφαία στελέχη  της κυβέρνησης, τα οποία σε κατ΄ ιδίαν  συζητήσεις τους εκφράζουν έντονη ανησυχία για την πορεία της χώρας, ενόψει...