Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

O επικεφαλής της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στην Ευρώπη Michael Diekmann, σε συνέντευξη του στην Bild για τη χώρα μας, τη χαρακτηρίζει μια απελπιστικά χρεωμένη χώρα και προειδοποιεί για τις συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης πτώχευσης. “Τι γίνεται να ξαφνικά οι αποταμιευτές αποσύρουν τα κεφάλαια τους;”, διερωτάται. “Οι τράπεζες θα έπρεπε να κλείσουν.
Πολλές περιφέρειες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μολυνθούν. Ο κίνδυνος μιας δεύτερης μεγάλης οικονομικής κρίσης θα ήταν προ των πυλών”.

Σε ερώτηση για μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο κύριος Diekmann υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό για τη σωτηρία.” Η χώρα-λέει- δεν πρέπει να αποσυνδεθεί από την κεφαλαιαγορά. Η οικονομία θα πρέπει να είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια της και να αναπτυχθεί”.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Allianz, μόνο τα χρήματα μπορούν να σώσουν την Ελλάδα. “Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο βιομηχανοποίησης για την Ελλάδα, ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ με εργοστάσια που θα συνέβαλαν κατά πολύ στο να σταθούν οι Έλληνες ξανά στα πόδια τους”.

Το μεγάλο πρόβλημα πάντως, φαίνεται ότι είναι μόνο η χώρα μας αφού ο κύριος Diekmann εμφανίζεται ικανοποιημένος από την πορεία των άλλων χρεωμένων χωρών. “Βλέπουμε σημαντική πρόοδο στην Πορτογαλία και κυρίως στην Ισπανία. Υπάρχουν ενδείξεις ότι και η Ιρλανδία θα ορθοποδήσει”

πηγή-lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου