Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σαν σήμερα....


1622: Η σφαγή της Τζέιμσταουν: Ινδιάνοι της φυλής των Αλγοκίων σκοτώνουν 347 άγγλους αποίκους στην Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια, το ένα τρίτο το κατοίκων της αποικίας.

1919: Ιδρύεται το Λιμενικό Σώμα.

Το τραγούδι της ημέρας....Paolo Nutini - Last Request

Ενα μπουκάλι από τα παλιά


Το μπουκάλι αυτό περιείχε κάποτε μπύρα. Είναι ένα από τα 160 μπουκάλια σαμπάνιας και μπύρας, που βρήκαν οι δύτες, πέρσι το καλοκαίρι, στο κουφάρι ενός πλοίου των αρχών του 18ου αιώνα.

Έβεργκλεϊντς: Tα νησάκια που ήταν... αρχαία χωματερή


Τους βαλτότοπους της νότιας Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στιγματίζουν μικρά καταπράσινα νησάκια, γεμάτα άγρια είδη ζώων και πτηνών. Η τεράστια αυτή έκταση είναι γνωστή ως «Έβεργκλεϊντς» και συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η γελιογραφία της ημέρας

πηγή-enet.gr

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό........Το αυριανό πετρέλαιο

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Πόσο αύνανας είσαι;


Του Αναστάσιου Φούντογλου από το greek-publius.blogspot.com

Απο τον κλασικό και παραδοσιακό  αύνανα των εφηβικών μας χρόνων περάσαμε αίφνης σε έναν νέο τύπο αύνανα. Τον διαδικτυακό. Ο κλασικός αύνανας είναι πάνω κάτω σε όλους μας γνωστός. Ειναι αυτός που μην εχοντας τα προσόντα να επιδοθεί στο πανάρχαιο άθλημα με το άλλο φύλο, απομονώνεται στην...

Εξαφάνιση της θρησκευτικότητας λόγω κοινωνικής χρησιμότητας

Έρευνα βασισμένη σε στοιχεία απογραφών από εννέα χώρες, δείχνει ότι η θρησκεία αποτελεί πλέον «είδος υπό εξαφάνιση» για λόγους κοινωνικού status. Με τον τρόπο που επιλεγόταν –και συνεχίζει να επιλέγεται- από τους ανθρώπους μια πιο «ισχυρή» γλώσσα έναντι μιας λιγότερο γνωστής, με σκοπό την...

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι «έλεγξαν» τη φωτιά 400.000 χρόνια πριν


Οι πρώτοι Ευρωπαίοι ξεπάγιαζαν γιατί η φωτιά στην Ευρώπη τέθηκε υπό έλεγχο πριν από μόλις 400.000 χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια διαφορετική εικόνα για το απώτατο παρελθόν της Ευρώπης και πώς αυτή κατοικήθηκε, υπό...

"Μαζί τα φύγαμε!" - Εκατομμύρια ευρώ μετανάστευσαν σε χώρες του εξωτερικού


Πάμπλουτοι και μη, ακόμη και καλόγριες, έβγαλαν τα χρήματα τους σε τράπεζες του Εξωτερικού. «Δεν ξέρω αν τα φάγαμε μαζί, αλλά… «όλοι μαζί τα φύγαμε» δήλωσε στη Βουλή ο Π. Νικολούδης. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του ο Πρόεδρου της Επιτροπής Καταπολέμησης της...

Μπήκε στην τελική ευθεία το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων


Στην τελική ευθεία εισέρχεται από αύριο, κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τον ορισμό των πρώτων συμβούλων και την πρώτη εξέταση του συνολικού πλαισίου.

Μαθαίνοντας τα παιδιά να είναι αισιόδοξα!


Η αισιοδοξία είναι μια στάση ζωής που όχι μόνο προκαλεί θετικά συναισθήματα αλλά έχει και άμεση συσχέτιση με την καλή υγεία. Πολλές έρευνες υποστηρίζουν τα θετικά αποτελέσματα της αισιοδοξίας στην ανθρώπινη ζωή. Έρευνα που είχε διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι το 2001, υπέδειξε ότι...

Τα αιολικά πάρκα στηρίζουν ενεργειακά την Ιαπωνία


Η τεράστια καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία έχει συγκλονίσει την ανθρωπότητα. Ο σεισμός, το τσουνάμι, οι εκρήξεις στα πυρηνικά εργοστάσια και οι πυρκαγιές στα δίκτυα φυσικού αερίου συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής.

Ενίσχυση σε νέους γεωργούς με 4,4 εκατ. ευρώ


Την ολοκλήρωση της πληρωμής της β δόσης εφάπαξ ενίσχυσης στους νέους γεωργούς ανειλημμένων υποχρεώσεων της περιόδου 2000-2006, ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πληρωμή, το συνολικό ποσό της οποίας ανήλθε σε 4.388.200 ευρώ, αφορούσε 908 δικαιούχους.

Μόνο δανεικά θα γυρίσουν πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα


Το Βρετανικό Μουσείο δεν πρόκειται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα αλλά είναι πρόθυμο να της τα δανείσει, λέει ο διευθυντής του Νιλ Μαγκρέγκορ. Στο ένθετο Spectrum της εφημερίδας The Sydney Morning Herald περιλαμβάνεται δισέλιδο αφιέρωμα και συνέντευξη του...

Ξημερώματα Κυριακής περνάμε στη θερινή ώρα


Η θερινή ώρα επιστρέφει στην καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων από τις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου. Τα ρολόγια θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 04.00.

Το νερό νεράκι λένε τέσσερις στους δέκα ανθρώπους


Υπολογίζεται πως σήμερα οι 4 στους 10 κατοίκους της Γης (2,8 δισεκατομμύρια) αντιμετωπίζουν καθημερινά δυσεπίλυτα προβλήματα διαθεσιμότητας και ποιότητας νερού, την ίδια ώρα που οι διάφορες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής περιορίζουν τα αποθέματα των υδάτινων πόρων.

Ο Κάστρο είχε παραιτηθεί από το 2006!

Ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, αποκάλυψε την Τρίτη ότι είχε παραιτηθεί από επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος το 2006, όταν μεταβίβασε την εξουσία στον αδερφό του Ραούλ, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.