Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Στοιχήματα για τους νικητές των Οσκαρ

Η 82η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ που θα λάβει χώρα στις 7 Μαρτίου στο Κodak Τheatre του Λος Άντζελες, ως γνωστόν, δεν θα έχει μόνο έναν αλλά δύο παρουσιαστές, τους ηθοποιούς Στιβ Μάρτιν και Άλεκ Μπάλντουιν. Ο Μπάλντουιν είναι πρωτάρης σε αυτό το ρόλο, αλλά για τον Μάρτιν θα είναι η τρίτη φορά που θα αναλάβει παρουσιαστής μετά την 73η και την 75η τελετή απονομής. Η φετινή τελετή αναβλήθηκε για δύο εβδομάδες από την προγραμματισμένη ημερομηνία της, έτσι ώστε να μη συμπέσει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ. Και καθώς το ρολόι μετράει πλέον αντίστροφα, στο διαδίκτυο τα στοιχήματα έχουν πάρει φωτιά για το ποιοι θα βγουν νικητές από το περίφημο θέατρο, που θα φιλοξενήσει την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ. Οι προβλέψεις -μέχρι αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον- έχουν εξελιχθεί σε μονομαχία μεταξύ «Αvatar» και «Ηurt Locker».

πηγή-naftemporiki.gr

Γεμάτα με μόλυβδο τα ποτάμια και οι λίμνες της χώρας

Υπερβάσεις σε βαρέα μέταλλα και κυρίως σε μόλυβδο, νικέλιο και υδράργυρο παρουσιάζουν τα ελληνικά ποτάμια και οι λίμνες της χώρας Ειδικότερα υψηλές συγκεντρώσεις σε μόλυβδο παρατηρούνται σε είκοσι περιοχές μεταξύ των οποίων είναι οι Μεγάλη Πρέσπα, Κορώνεια, Λίμνη Αβρακία, Αλιάκμονας, Λίμνη Πολυφύτου, Βεγορίτιδα, Αξιός, Μικρή Πρέσπα, Εβρος, Αρδας, Νέστος, Βιστωνίδα, κ.α.), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην Υποεπιτροπή Υδατικών πόρων της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης. Το αισιόδοξο  στοιχείο είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, τα νερά των ποταμών  και λιμνών πληρούν τις προϋποθέσεις για παραγωγή πόσιμου νερού μετά από κατάλληλη επεξεργασία. Εξαίρεση αποτελούν  οι λίμνες Λαγκαδά, Βιστωνίτιδα και  Χειμαρίτιδα, το ρέμα Σουλού, ο Ασωπός, ο Πηνειός Ηλείας, ο Λουδίας και τμήμα του ποταμού Αλφειού.

πηγή-protothema.gr

ΑΠΟΨΗ

Δευτέρα και οι ενημερωτικές εκπομπές έχουν την τιμητική τους.

Άραγε ενημερωνόμαστε;

Η σύσταση μιας εκπομπής συζήτησης έχει ως εκκίνηση  την πρόσκληση προσώπων που απασχολούν την επικαιρότητα, εκ μέρους του οικοδεσπότη-δημοσιογράφου για την σκιαγράφηση θεμάτων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μεγάλου ποσοστού της κοινής γνώμης. Στο παρελθόν καλεσμένοι αυτών των εκπομπών ήταν επιστήμονες και ειδικοί σε κάποια θέματα οι οποίες εκπομπές αποκαλούνταν εκπομπές λόγου. Στις αρχές της γέννησης της ιδιωτικής τηλεόρασης τις αποκαλούσαμε εκπομπές συζητήσεων. Αργότερα talk show και στη συνέχεια μετά την περίοδο 92-93 τις κατατάσσουμε σε ενημερωτικές, πολιτικές και κοινωνικές .Οι συντελεστές των πολιτικών εκπομπών στην αγωνία τους να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα ποσοστά τηλεθέασης προσκαλούν ανθρώπους με φωτογένεια με εκρηκτικό ταμπεραμέντο όχι άτομα απαραίτητα άξια λόγου όσο αυτά που κερδίζουν τις εντυπώσεις, με εκτόπισμα και υπερβολικές δόσεις προσωπικότητας. Στην ελληνική τηλεόραση υπάρχουν αρκετές εκπομπές συζητήσεων “talk shows”. Σε κάθε κανάλι δεσπόζει και μια τέτοια εκπομπή όπου ο τηλεθεατής καταλαβαίνει την πολιτική γραμμή που ακολουθεί το εκάστοτε κανάλι (όπως ακριβώς και το κύριο άρθρο για μια εφημερίδα). Σε αυτές τις εκπομπές, βλέπουμε ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται γίνονται μόνο για τις εντυπώσεις και για να μετατρέψουν μια ουσιώδη πολιτική συζήτηση σε συζήτηση αντιπαραθέσεων καφενείου. Ουσιαστικά μεταφέρονται οι πολιτικές κόντρες του Κοινοβουλίου στο γυαλί, και οι τηλεθεατές υποδύονται τον ρόλο των βουλευτών, Υπουργών κ.λπ. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει η διάθεση της ενημέρωσης των πολιτών για τα επίκαιρα θέματα καθώς αναδεικνύονται μόνο κουραστικοί μονόλογοι και χάνεται η ομορφιά του διαλόγου.

To Facebook αλλάζει για ακόμα μια φορά!

Σήμερα το απόγευμα, το Facebook ετοιμάζει νέες αλλαγές και στόχος αυτή τη φορά είναι οι ειδοποιήσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Facebook καταργεί τα notifications που στέλνουν οι διάφορες εφαρμογές του. Οι ειδοποιήσεις αυτές ήταν αρκετά ενοχλητικές για τους χρήστες ειδικά όταν ήταν και από εφαρμογές δεν χρησιμοποιούσαν ποτέ. Στα πλαίσια λοιπόν της απλοποίησης του Facebook, τα notifications καταργούνται για όλες τις εφαρμογές που δεν έχουν αναπτυχθεί από το ίδιο το Facebook. Με λίγα λόγια καταργούνται τα πάντα εκτός απο τις ειδοποιήσεις που έχουν σχέση με τις υπηρεσίες του social network όπως είναι οι φωτογραφίες και τα events.

πηγή-NewsIt.gr

"Μείωση πυρηνικών όπλων"

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επεξεργάζεται μια στρατηγική πυρηνικής άμυνας που θα περιλαμβάνει μια "θεαματική μείωση" του αριθμού των πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ, δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος. Η στρατηγική αυτή "στοχεύει σε μια θεαματική μείωση των αποθεμάτων (πυρηνικών όπλων), η οποία θα εξακολουθεί ταυτοχρόνως να αποτελεί μια συμπαγή και αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη" και θα χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

πηγή-ana-mpa.gr

Υπέρ του νόμου για το άσυλο οι υποψήφιοι πρυτάνεις

Πλήρη εφαρμογή του νόμου περί πανεπιστημιακού ασύλου θα επιδιώξουν, εφόσον τελικά καταθέσουν υποψηφιότητα και εκλεγούν, οι ενδιαφερόμενοι για τη διεκδίκηση του πρυτανικού θώκου του ΑΠΘ. Σε γενικές γραμμές συμφωνούν με την άποψη της Α. Διαμαντοπούλου, ενώ επικροτούν και την πρόσφατη άρση του ασύλου από την πρυτανεία του ιδρύματος.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=51813

Ο Όλι Ρεν στην Αθήνα.

Λίγη ιστορία δεν βλάπτει...

Το Μεγάλο Σχίσμα

Διαβάστε - http://www.sansimera.gr/articles/294

Προτεινόμενο κρασί

Τύπος: Επιτραπέζιος Οίνος  Ερυθρός

Ποικιλία: Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο - Ωρίμανση σε βαρέλι

Προσωπικότητα: Σύνθετο διαυγές ερυθρό χρώμα, πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες. Ιδιαίτερο μπουκέ όπου τα αρωματικά χαρακτηριστικά δένονται ισόρροπα με το ιδιαίτερο άρωμα της δρυός. Απαλή γεμάτη αίσθηση στο στόμα με πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά.

 

Η μακροχρόνια χρήση κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών

Η μακροχρόνια κατανάλωση κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών, όπως οι ψυχώσεις, οι οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις και τα παραληρήματα, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας υπέβαλαν ερωτήσεις σε 3.800 νέους ηλικίας περίπου 20 ετών σχετικά με τη χρήση κάνναβης και την εμφάνιση κάποιων ψυχικών διαταραχών. Λίγοι περισσότεροι από το 14% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κάνουν χρήση κάνναβης εδώ και έξι έτη ή περισσότερο. Η μελέτη έδειξε ότι αυτοί οι νέοι εμφάνιζαν διπλάσιο κίνδυνο να υποφέρουν από ψυχώσεις, όπως η σχιζοφρένεια σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν καταναλώσει ποτέ κάνναβη. Ο κίνδυνος εμφάνισης παραισθήσεων είναι διπλάσιος, ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης παραληρημάτων είναι τέσσερις φορές υψηλότερος.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1783899

Στον αέρα οι εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων

Στον αέρα βρίσκονται οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι γιατροί του ΕΣΥ αποφάσισαν, τουλάχιστον για τον μήνα Μάρτιο, να καταθέσουν προγράμματα που θα περιλαμβάνουν μόνον τέσσερις εφημερίες το μήνα ανά γιατρό. Με τον τρόπο αυτό διεκδικούν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Ο μειωμένος αριθμός εφημεριών αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία πολλών νοσοκομείων -κυρίως περιφερειακών- καθώς δεν θα είναι δυνατό να γίνουν εφημερίες από τα μέσα του μήνα και μετά. Κι αυτό γιατί, τα περισσότερα τμήματα στα νοσοκομεία της περιφέρειας στελεχώνονται από δύο ή τρεις γιατρούς, σε αρκετές περιπτώσεις και από έναν. Έτσι, μόλις συμπληρωθούν οι τέσσερις εφημερίες, τα αντίστοιχα τμήματα θα βάζουν «λουκέτο».

πηγή-in.gr

Συνάντηση για την αναβάθμιση του οδικού έργου Κοζάνης - Λάρισας

Με σκοπό την ταχύτερη προώθηση των μελετών & την υλοποίηση του σημαντικού οδικού έργου αναβάθμισης της Εθνικής οδού Κοζάνης Λάρισας - η σημασία του οποίου επαναξιολογήθηκε μετά & τα προβλήματα που προέκυψαν στην κυκλοφορία με το κλείσιμο των Τεμπών - συναντώνται στην Νομαρχία Λάρισας στις 11.00 το πρωί της Τρίτης 2 Μαρτίου 2010, οι Νομάρχες των 4 Νομών, Λάρισας κ. Λ. Κατσαρός, Καστοριάς κ. Κων. Λιάντσης, Κοζάνης κ. Γεώργιος Δακής & Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλος.

πηγή-kozan.gr
Η κατανάλωση κρέατος μπορεί να προκαλεί πολύ πιο συχνά αναφυλαξία, τη σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρα αλλεργική αντίδραση, από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Η μελέτη έγινε από ερευνητές των πανεπιστημίων της Βιρτζίνια και του Τενεσί, υπό τον δρ. Σκοτ Κόμινς, και παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στη Ν.Ορλεάνη. Οι επιστήμονες, κάνοντας αναλύσεις αίματος, μελέτησαν τις περιπτώσεις 60 ασθενών που εμφάνιζαν ανεξήγητες και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και συμπέραναν ότι μια ουσία του κρέατος, η άλφα-γαλακτόζη, πιθανώς είναι ο ένοχος.

πηγή-skai.gr

Ευρωπαϊκή προτροπή για νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Περικοπές στο σκέλος των δαπανών και μέτρα μόνιμου χαρακτήρα ζήτησε από την χώρα μας τη Δευτέρα ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος, Όλι Ρεν, κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο επίτροπος χαρακτήρισε ως σημαντική για το μέλλον της χώρας την επιβολή νέων μέτρων (τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν το αργότερο την Τετάρτη) για τη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει η κυβέρνηση.

πηγή-skai.gr

ΑΔΕΔΥ: Μαζικοί αγώνες σε περίπτωση περικοπής του 14ου μισθού

«Θα συνεχίσουμε με νέους, καλούς, μαζικούς αγώνες», διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μετά από συνάντηση που είχε με τον Αν. Σαμαρά και αναφερόμενος στον 14ο μισθό έκανε λόγο «για ιστορική, θεμελιώδη κατάκτηση». Προανήγγειλε επίσης ότι σε περίπτωση που «τον πειράξουν» η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ θα είναι ανάλογη.

πηγή-naftemporiki.gr

Ελλάδα: Τουρκική φρεγάτα 30 μίλια από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Στο Σούνιο για πέμπτη φορά από τον Οκτώβριο βρέθηκε χθες τουρκική φρεγάτα, προκαλώντας ανησυχία στα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών που διερευνούν αν παραβιάσθηκαν οι κανόνες της «αβλαβούς διέλευσης» από τα εθνικά χωρικά ύδατα στο στενό του Καφηρέα και πριν από αυτό το σημείο. Το πλοίο της Αγκυρας τέθηκε υπό τη στενή επιτήρηση της ελληνικής πυραυλακάτου «Ρουσσέν» για κάθε ενδεχόμενο και η πορεία παρακολουθείτο από τα επίγεια ραντάρ.

πηγή-e-typos.com

Τα "φρουτάκια" θα χρηματοδοτήσουν τον "Καλλικράτη"


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
Δήμους – τζογαδόρους επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση ποντάροντας στα «φρουτάκια» για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος συνένωσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Για χάρη του «Καλλικράτη» θα στηθούν σε όλη τη χώρα πάνω από 200.000 μηχανάκια, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα καταβάλλουν αναλόγως των θέσεων, ετήσιο τέλος στον οικείο Δήμο.
Στόχος είναι να εισρεύσει στα κρατικά και δημοτικά ταμεία ένα μέρος των έξι δισ. ευρώ που μοιράζονται ετησίως, παράνομα φυσικά, οι «φρουτοπαραγωγοί».
Με τον νέο νόμο που θα καταθέσει εντός του Μαρτίου η κυβέρνηση, επαναφέρονται τα τεχνικά ψυχαγωγικά (!) παιχνίδια, η λειτουργία των οποίων θα επιτρέπεται μόνο σε ειδικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στα internet cafe.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=8860

Aπλήρωτοι οι ωρομίσθιοι

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και έξι μήνες χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης ζητούν λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10469013

Τέλος εκπτώσεων, αρχή προσφορών

Μπορεί το Σάββατο να έληξαν επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις αλλά από σήμερα, Δευτέρα, αρχίζουν επαναλαμβανόμενα δεκαήμερα προσφορών όπου η μείωση στις τιμές των προϊόντων θα φτάσει το 60%. Αυτή την περίοδο οι έμποροι ελπίζουν στην θετική ανταπόκριση των καταναλωτών αφού σχεδόν το σύνολο των εμπόρων, δηλώνει απογοήτευση από τις εκπτώσεις καθώς η μείωση του τζίρου, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκπτώσεις του 2009,εκτιμάται περίπου στο 15%.


πηγή-ert.gr

Ο Εφραίμ «σπάει» τη σιωπή του στους Νέους Φακέλους

Για τη σχέση και τις συναντήσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά και τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης μιλά αποκλειστικά τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 23.00 στους Νέους Φακέλους  και τον Αλέξη Παπαχελά ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ.

πηγή-skai.gr

Οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας από τον Γ.Καρατζαφέρη

Να διαθέσει το συμβολικό ποσό των 5.000 ευρώ για την ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας αποφάσισε ο Γ.Καρατζαφέρης, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι συμφωνεί με τη σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής Φιλ.Πετσάλνικου.

πηγή-in.gr

"Μαύρο" στον...μαυροπίνακα

Ηλεκτρονικός πίνακας και ηλεκτρονικός υπολογιστής σε τάξη δημοτικού σχολείου; Ναι! Η τεχνολογία που φάνταζε μέχρι σήμερα "εχθρός" του μαθήματος και του σχολείου, επιχειρεί να γίνει σύμμαχος και αρωγός του. Με τη βοήθεια ενός προτζέκτορα και ενός λάπτοπ, που υπάρχουν σταθερά στην τάξη, τα παιδιά αντιμετωπίζουν την "παραδοσιακή παράδοση" του μαθήματος σαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζουν στους υπολογιστές.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=8470062&maindocimg=8470183&service=143

Η γελοιογραφία της ημέρας

Δυο υπουργοί καταγγέλλουν σκάνδαλο με αίμα

40 τόνοι πλάσματος αίματος παραμένουν ανεκμετάλλευτοι την ώρα που οι χώρα μας σπαταλά τεράστια ποσά για την αποθήκευση και συντήρησή τους αλλά και για την αγορά παραγώγων του πλάσματος. Μονάχα σοκ μπορεί να προκαλέσει η καταγγελία της υπουργού και της υφυπουργού υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το 2001 η Ελλάδα έχει υπογράψει σύμβαση με Ολλανδική εταιρία για την κλασματοποιήση πλάσματος που συλλέγεται στα ελληνικά νοσοκομεία και την παραγωγή λευκωματίνης. Από το 2004 ως το 2008 έχουν αποσταλεί στην Ολλανδία 25 τόνοι πλάσματος όμως δεν έχει κλασματοποιηθεί καθώς οι κανόνες της ευρωπαϊκής φαρμακοπιϊας επιβάλουν έλεγχο για πέντε ιούς ενώ στην Ελλάδα γίνεται έλεγχος μόνο για τρεις ιούς. Αποτέλεσμα, άλλοι 15 τόνοι πλάσματος που έχουν συγκεντρωθεί παραμένουν αποθηκευμένοι στην Ελλάδα χωρίς να μπορούν να αποσταλούν στο εξωτερικό για έλεγχο.

πηγή-NewsIt.gr

Ανάθεση καθηκόντων σε στελέχη της ΝΔ

Τρία νέα πρόσωπα στελεχώνουν τον κομματικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας. Με απόφαση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά ανατίθενται τα εξής καθήκοντα σε στελέχη του κόμματος. Στον Θεόφιλο Λεονταρίδη, Βουλευτή Σερρών, η πολιτική ευθύνη του Τομέα Εθνικής Άμυνας. Στην Διονυσία Αυγερινοπούλου, Βουλευτή Επικρατείας, καθήκοντα Αναπληρ. Γραμματέως Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. Στον Πέτρο Αλιβιζάτο, πρώην Βουλευτή, καθήκοντα Αναπληρ. Γραμματέως Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

πηγή-zougla online.gr

Παγώνουν όλες οι συντάξεις

Μετά τους δημοσίους υπαλλήλους, μηδενικές θα είναι και οι αυξήσεις στους συνταξιούχους φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, χωρίς καν να συνεννοηθεί με τον συναρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος εξεπλάγη... ευχάριστα, αφού βρήκε απροσδόκητο συμπαραστάτη στην επιχείρηση περικοπής κάθε είδους δαπάνης.


πηγή-enet.gr

Στην Αθήνα ο Όλι Ρεν

Άρχισαν σήμερα το πρωί οι επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες του ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα οικονομίας κ. Όλι Ρέν ο οποίος ήδη βρίσκεται στην Αθήνα. Ο κ. Ρεν θα συνατήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου  ενώ στις 4:15 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Στις 6:00 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με τα συμπεράσματα από τις επισκέψεις που θα έχει πραγματοποιήσει.

πηγή-tovima.gr

"24 ώρες χωρίς εμάς"

Από κάθε οικονομική συναλλαγή απέχουν σήμερα οι μετανάστες, σε 6 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ως μορφή αντίστασης "στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού".
Σκοπός της παγκόσμιας κίνησης με την επωνυμία "1η Μαρτίου - 24 ώρες χωρίς εμάς" είναι η αποχή των μεταναστών από κάθε οικονομική συναλλαγή, δηλαδή να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ, στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα. Στη Γαλλία και τη Γερμανία οι μετανάστες καλούνται να απέχουν από τις εργασίες τους.

πηγή-protothema.gr

Ανακοινώθηκε η πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Την απόφαση του ομίλου Abu Dhabi Mar (ADM) να επενδύσει στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, αποκτώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (Σκαραμαγκάς), καθώς επίσης και των Αρχών του Εμιράτου Abu Dhabi να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση, χαιρετίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας/Ενημέρωσης, το νέο κοινοπρακτικό σχήμα, του οποίου θα ηγείται η ADM κατέχοντας ποσοστό 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, και στο οποίο συμμετέχει η ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) με ποσοστό 24,9%, «τυγχάνει της απόλυτης έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης».

πηγή-kathimerini.gr