Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η κατανάλωση κρέατος μπορεί να προκαλεί πολύ πιο συχνά αναφυλαξία, τη σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρα αλλεργική αντίδραση, από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Η μελέτη έγινε από ερευνητές των πανεπιστημίων της Βιρτζίνια και του Τενεσί, υπό τον δρ. Σκοτ Κόμινς, και παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στη Ν.Ορλεάνη. Οι επιστήμονες, κάνοντας αναλύσεις αίματος, μελέτησαν τις περιπτώσεις 60 ασθενών που εμφάνιζαν ανεξήγητες και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και συμπέραναν ότι μια ουσία του κρέατος, η άλφα-γαλακτόζη, πιθανώς είναι ο ένοχος.

πηγή-skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου