Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΨΗ

«Όταν το μυαλό είναι ακμαίο, ασχολείται με την επιστήμη. Όταν αρχίσει να κάμπτεται, στρέφεται προς τη φιλοσοφία. Στη δύση του, τέλος, καταφεύγει στην πολιτική.» Διαβάζοντας κάπου αυτή την φράση του μεγάλου φιλόσοφου και ειρηνιστή Μπέρτραντ Ράσελ, αναρωτήθηκα αν υπάρχουν σήμερα πραγματικοί πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα. Βλέποντας την πολιτική κατάσταση της κακόμοιρης Ελλάδας, ζητώ και ψάχνω έναν πολιτικό με όραμα. Έναν τεχνοκράτη, οπαδό της ελληνικής ιστορίας  και κουλτούρας αλλά το βασικότερο; Έναν πολιτικό που δεν θα παρασυρθεί από τις οικογενειοκρατίες και τα τζάκια και δεν θα υποκύψει από την υπεροπτική θέση της κυβερνητικής «καρέκλας.» Οι μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, έμειναν στην ιστορία με πολιτικές αποφάσεις  που στιγμάτισαν τις καρδιές των Ελλήνων. Σε αυτή την χώρα, τα προβλήματα φαίνονται σαν μία ρόδα που δεν έχει φρένα. Το φρένο θα ήταν ένας μεγάλος πολιτικός (δυστυχώς δεν υπάρχει) που θα βγάλει την Ελλάδα από αυτή την αρνητική θέση, και θα την αναδείξει ως μια δύναμη που θα παίζει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Πρωτοβουλία για τον Έβρο αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Πρωθυπουργό προκειμένου μέσω διακρατικής συμφωνίας να δοθεί μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών του Έβρου ποταμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Ρέππας, ο οποίος επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.
Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία ομάδας έργου η οποία θα διαχειρίζεται τα προβλήματα του Έβρου σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε «να μη χρειαστεί πλέον εκ των υστέρων να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες μιας τέτοιας πλημμύρας, άλλα ως Προμηθείς να προλαμβάνουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

πηγή-naftemporiki.gr

Οι ερασιτέχνες ελαιοκαλλιεργητές του...Λονδίνου και η κλιματική αλλαγή

Διαβάστε - http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=8426838&maindocimg=8446262&service=143

Ηρωίνη δωρεάν

Η πρώτη κλινική δωρεάν διανομής ηρωίνης, υπό ιατρική παρακολούθηση, άνοιξε τη Δευτέρα στην Κοπεγχάγη!


Η εξέλιξη ήρθε ύστερα από μακρόχρονη διαμάχη και σκοπεύει να παράσχει βοήθεια στους βαριά εξαρτημένους τοξικομανείς. Η Δανία είναι η πέμπτη χώρα στην οποία θα λειτουργεί κλινική δωρεάν διανομής ηρωίνης μετά τις Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία και Βρετανία, οι οποίες έχουν ήδη επικυρώσει την ιατρική συνταγογράφηση ηρωίνης σε έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων που παραμένουν εξαρτημένοι από την ηρωίνη, παρά τις θεραπείες υποκατάστασης.

πηγή-NewsIt.gr

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κώστας Τασούλας

Χαμογελάτε, κάνει καλό στην υγεία

Οι ευτυχισμένοι και ενθουσιώδεις άνθρωποι έχουν πιο υγιή καρδιά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

"Χαμογελάτε κάνει καλό στην υγεία". Αυτό επισημαίνει νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα σύμφωνα με την οποία η ενίσχυση των θετικών συναισθημάτων σε έναν άνθρωπο βοηθά σημαντικά στην μείωση του κινδύνου εμφράγματος. "Οι άνθρωποι που είναι συνήθως χαρούμενοι και ενθουσιώδεις στη ζωή τους, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν πρόβλημα στην καρδιά τους, σε σχέση με όσους τείνουν να είναι μελαγχολικοί" τονίζεται.

πηγή-skai.gr

Αλέκος Αθανασιάδης: «Δικαστικές Φυλακές στην Επαρχία Βοΐου του Νομού Κοζάνης»

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Καστανίδη Χαράλαμπο απέστειλε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Αλέκος Αθανασιάδης, σύμφωνα με την οποία ζητά την δημιουργία Δικαστικών Φυλακών στην Επαρχία Βοΐου του Νομού Κοζάνης.

πηγή-Kozan.gr

Ανακοινώθηκε η συγχώνευση Aegean - Olympic Air

Τη συμφωνία για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, ανακοίνωσαν οι Aegean και Olympic Air. H συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού. Ο όμιλος Βασιλάκη και η ΜΙG θα έχουν ισόποση συμμετοχή στη νέα εταιρεία, ενώ αναλογικά θα αναπροσαρμοστεί η συμμετοχή των άλλων μετόχων της Aegean.

πηγή-enet.gr

Λίγη ιστορία δεν βλάπτει

Η ίδρυση της ΕΡΕ
Διαβάστε - http://www.sansimera.gr/articles/54

Αυξάνονται κατά 6 μήνες τα όρια ηλικίας!

Διαβάστε - http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=15693&catid=

Η γελοιογραφία της ημέρας

Το μάτι της Κομισιόν πάνω από την Ελλάδα

Στην Αθήνα φτάνουν σήμερα εκπρόσωποι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να αρχίσει η παρακολούθηση της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας.

Περισσότερο δυναμισμό ζήτησε ο Μάνος από την κυβέρνηση


Τη δυσαρέσκειά του για την πορεία της κυβέρνησης εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Στέφανος Μάνος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν καταλαβαίνει "τους ρυθμούς και το μυαλό των υπευθύνων".

πηγή-skai.gr

«Παγώνουν» την Τετάρτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ ότι δεν θα δεχτούν την κατάργηση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στέλνουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων.
Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι:
- στον ιδιωτικό τομέα
- στις ΔΕΚΟ
- στις τράπεζες (ΟΤΟΕ)
- οι δημόσιοι υπάλληλοι
- οι δάσκαλοι (ΔΟΕ)
- οι καθηγητές (ΟΛΜΕ)
- οι δημοσιογράφοι

πηγή-tovima.gr

Για πρώτη φορά Πρόσβαση στα δικαστήρια αποκτούν οι γυναίκες-δικηγόροι στη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να επιτρέψει με νόμο στις γυναίκες δικηγόρους να εμφανίζονται στα δικαστήρια, εκπροσωπώντας τους εντολείς τους, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Πάντως, ο νόμος αφορά ορισμένες μόνο υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μοχάμεντ αλ-Αϊσα δήλωσε ότι ο νόμος είναι μέρος σχεδίου του βασιλιά Αμπντάλα για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης στη χώρα. Ο νόμος θα επιτρέπει στις γυναίκες να εξασκούν το επάγγελμά τους στις δικαστικές αίθουσες για υποθέσεις οικογενειακού δικαίου όπως διαζύγια και η επιμέλεια παιδιών.
Μέχρι σήμερα μπορούσαν να εργάζονται μόνο σε κυβερνητικές ή δικαστικές υπηρεσίες.

πηγή-in.gr
 

Τέλος το κάπνισμα

Την απαγόρευση του καπνίσματος χωρίς καμία εξαίρεση εισηγείται...

στο υπουργείο Υγείας η Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή, σημειώνοντας ότι οι εξαιρέσεις του ισχύοντος νόμου ουσιαστικά αποτέλεσαν το αδύνατο σημείο στην εφαρμογή του. Σήμερα η Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχει σειρά συναντήσεων για το θέμα αυτό, τόσο με ειδικούς του ΕΣΥ και άλλων φορέων, όσο και εκπροσώπων της αγοράς. Ο Ιω.Τούντας, καθηγητής προληπτικής ιατρικής, εκτίμησε ότι η ελληνική κοινωνία είναι πλέον έτοιμη να δεχθεί την αυστηροποίηση του νόμου, καθώς οι παρεμβάσεις κατά του καπνίσματος συναντούν μεγάλη αποδοχή. Ο Παν.Μπεχράκης, πνευμονολόγος και πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής εναντίον του Καπνίσματος, τόνισε ότι για να είναι αποτελεσματικός ο νόμος πρέπει να μην υπάρχει καμία εξαίρεση.

πηγή-NewsIt.gr

Απαισιοδοξία Σαμαρά για το Κυπριακό


«Αυτή τη στιγμή η φάση των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό διέρχεται κρίσιμη καμπή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/02/2010_324934