Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Στη Φρανκφούρτη χτυπά η καρδιά του βιβλίου

Αφιερωμένη στην ψηφιακή τεχνολογία είναι η φετινή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης που υποδέχτηκε την Τρίτη χιλιάδες επαγγελματίες του βιβλίου από όλο τον κόσμο.
Η Φρανκφούρτη εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα της σημαντικότερης έκθεσης σε διεθνές επίπεδο, καθώς συμμετέχουν σε αυτή 7.533 εκδότες, συγγραφείς, εκδότες και λογοτεχνικοί πράκτορες από 111 χώρες.

Σπασμένο φάσμα

Είναι σπάνιο φαινόμενο και κάποιος μπορεί να το δει μόνο σε πολύ μεγάλο υψόμετρο. Το "σπασμένο φάσμα", όπως λέγεται, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η φιγούρα ενός ανθρώπου μέσα στην ομίχλη, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το δίσκο του Ηλιου. Μεταξύ των ορειβατών, υπάρχει η προκατάληψη που λέει ότι όποιος το δει, θα πεθάνει στο βουνό την ίδια μέρα...

πηγή-ethnos.gr

Μετά την πανσέληνο έρχονται βροχές

Για μια ακόμη φορά η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τη λαϊκή σοφία, ιδίως των αγροτικών περιοχών. Εν προκειμένω, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα επιβεβαίωσε ότι μετά την πανσέληνο και πριν το πρώτο τέταρτο της νέας Σελήνης ακολουθούν συνήθως αυξημένες βροχές.

Μαθήματα αντιμετώπισης των ΜΜΕ στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους

Μαθήματα διαχείρισης των μέσων ενημέρωσης κάνουν τώρα οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι, προκειμένου να μπορέσουν να προβάλλουν την ιστορία τους αποτελεσματικά στα διεθνή ΜΜΕ εν όψει της επικείμενης απελευθέρωσής τους. Εδώ και μια εβδομάδα μαθαίνουν «πως να εκφράζουν καθαρά τις απόψεις τους» και «να διαχειρίζονται το άγχος τους μπροστά στην κάμερα.»

Το παλιό μνημόνιο

Του Δημήτρη Καμπουράκη από το protagon.gr

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε:

Εμβόλιο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής ασθενών με καρκίνο στον εγκέφαλο

Ένα νέο πειραματικό εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές, αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ασθενών που πάσχουν από την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, το γλοιοβλάστωμα.

Ferrari World Abu Dhabi, τιμές εισητηρίων

Στις 27 Οκτωβρίου θα ανοίξει τις πύλες του το Ferrari World Abu Dhabi. Πρόκειται για το θεματικό πάρκο της Ferrari που βρίσκεται πάνω στο τεχνητό νησί Yas, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Ferrari ανακοίνωσε και τις τιμές των εισητηρίων που έκρυβαν μία μικρή έκπληξη, αφού ο διαχωρισμός δεν γίνεται με βάση την ηλικία, αλλά το ύψος!

Πρόστιμα για το κάπνισμα στη Θεσσαλονίκη

Τριάντα παραβάσεις της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος, εκατόν είκοσι έλεγχοι και διακόσιες καταγγελίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός έργου της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σταυρόλεξο με τους νέους φόρους

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μας διαβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα οικονομικά μέτρα και νέοι φόροι. Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες διευκρινίζουν ταυτόχρονα ότι θα εφαρμοστούν μόνο όσα μέτρα προβλέπονται στο μνημόνιο και ορισμένα αντισταθμιστικά μέτρα στην περίπτωση που η κυβέρνηση αλλάξει κάπως το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Πως γίνεται η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο

Ευελιξία για μεταγενέστερη ένταξη επιχειρηματιών στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και «μαχαίρι» στην δυνατότητα εφοριακών και τελωνειακών να κάνουν «διευκολύνσεις» στην πληρωμή οφειλών προσφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη στις εφορίες.

Ένα θρυλικό αυτοκίνητο σε έκθεση κλασικών μοντέλων

Ένα αυτοκίνητο της Άλφα Ρομέο από το 1937, που σχεδιάστηκε ως «αντίπαλον δέος» στα υπεροχήματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έφθασε στην Αυστραλία για να εκτεθεί στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Μελβούρνης.

Smartphones και e-readers αυξάνουν την ανάγνωση των εφημερίδων

Στην ενημέρωση μέσω των εφημερίδων στρέφονται όσοι χρησιμοποιούν φορητές συσκευές με πρόσβαση στο Ίντερνετ, όπως καταδεικνύουν τα ευρήματα δύο έρευνών στη Βρετανία και στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις έρευνες, όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης (e-readers) είναι πιθανότερο να διαβάζουν εφημερίδες, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.

Η γελιογραφία της ημέρας

Ανατρέπονται τα δεδομένα για την επίδραση του Ήλιου στο κλίμα

Σε αντίθεση με ό,τι υπέθεταν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, η περιοδική εξασθένιση της ηλιακής δραστηριότητας δεν μειώνει τη θερμοκρασία της Γης αλλά παραδόξως την αυξάνει. Τα αναπάντεχα ευρήματα της νέας μελέτης δεν αποκλείεται να έχουν συνέπειες για τα υπολογιστικά μοντέλα της κλιματικής αλλαγής.

Ουγγαρία: Η τοξική λάσπη «σκότωσε» οικοσύστημα

Η τοξική κόκκινη λάσπη που διέρρευσε από εργοστάσιο στη δυτική Ουγγαρία «σκότωσε» ένα οικοσύστημα...Όλο το οικοσύστημα του ποταμού Μάρκαλ, ο οποίος επλήγη άμεσα από την τοξική λάσπη, καταστράφηκε από τη μόλυνση, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο περιφερειακός επικεφαλής των ουγγρικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των καταστροφών Τίμπορ Ντόμπσον.

“Τιμωρία” της ΔΕΗ σε όσους καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα

Αυξήσεις που φτάνουν ακόμη και στο 13,7% θα εφαρμόσει η ΔΕΗ στα οικιακά τιμολόγιά της από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις θα ισχύσουν για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν τη λιγότερη ενέργεια ενώ μειώσεις έως και...

Στον Μάριο Βάργκας Γιόσα το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Στον Περουβιανό συγγραφέα Μάριο Βάργκας Γιόσα απονέμεται το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας 2010, όπως ανακοίνωσε από τη Στοκχόλμη η Σουηδική Ακαδημία. Στην ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρεται ότι το βραβείο απονέμεται στον Περουβιανό συγγραφέα «για τη χαρτογράφηση των δομών της εξουσίας και τις διεισδυτικές εικόνες της αντίστασης του ατόμου, της εξέγερσης και της ήττας του».