Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τα "μυστικά" των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο φως


Άδεια για να βγουν τα «άπλυτα τους στη φόρα», έδωσαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στον συγγραφέα του βιβλίου «ΜΙ6», Κιθ Τζέφρι. Ο ιστορικός που είχε πρόσβαση στα αρχεία της μυστικής υπηρεσίας από το 1909 έως και το1949, περιγράφει στις 800 σελίδες του βιβλίου του έναν κόσμο που οι πιο πολλοί φανταζόμασταν ότι υπάρχει μόνο στις ταινίες του «Τζέιμς Μπόντ».

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Η Αρκτική στο PC - Διαδικτυακό παρατηρητήριο μας φέρνει κοντά στο βόρειο σέλας

Η Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος εγκαινίασε ένα διαδικτυακό παρατηρητήριο που μεταδίδει ζωντανά το φαντασμαγορικό βόρειο σέλας στην Αρκτική. «Οι απανταχού αστρονόμοι του καναπέ μπορούν τώρα να ανακαλύπτουν το θαύμα του βόρειου σέλατος ζωντανά στον υπολογιστή του σπιτιού σας» δήλωσε, σύμφωνα με το AFP, ο πρόεδρος της διαστημικής υπηρεσίας Στιβ ΜακΛιν.

Εικόνες του κόσμου

Πανοραμική κάτοψη με την φανταστική θέα του φωτισμένου Marina Bay στη Σιγκαπούρη όπου θα διεξαχθεί το νυχτερινό Grand Prix της Φόρμουλα 1 από τις 24 έως 26 Σεπτεμβρίου. (REUTERS)

πηγή-kathimerini.gr

Νέα τεχνολογία για έγκαιρη πρόγνωση ηφαιστειακής έκρηξης

Ραδιοπομπούς, ανθεκτικούς σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, προσπαθούν να κατασκευάσουν οι επιστήμονες δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για ηφαιστειακή έκρηξη. Οι συμβατικές ηλεκτρονικές συσκευές κατασκευάζονται από σιλικόνη, γεγονός που σημαίνει ότι στους 350 βαθμούς κελσίου λιώνουν.

Ιβάνωφ: Η Ελλάδα φταίει για την ανεπαρκή ανάπτυξη

Επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την Αθήνα ότι ευθύνεται για την ανεπαρκή ανάπτυξή της εξαπέλυσε η ηγεσία της ΠΓΔΜ. Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στη διεθνή κοινότητα από τη στάση που τηρούν τα Σκόπια, δεδομένης της απόφασης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι να...

Φοιτητές: Ηλεκτρονικές μεταγραφές και συγγράμματα

Την υψηλή τεχνολογία θέτει από φέτος το υπουργείο Παιδείας στην υπηρεσία των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας, καθώς, με την αξιοποίηση δύο εφαρμογών που ανέπτυξε το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), επιχειρεί να...

Η γελιογραφία της ημέρας

Διαψεύδει η κυβέρνηση σενάρια επέκτασης του Μνημονίου μετά το 2013

«Δεν υπάρχει περίπτωση επέκτασης μνημονίου μετά το 2013. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους, που τηρούμε απαρέγκλιτα. Δεν θα έρθει καινούριο Μνημόνιο»,τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι να βγούμε στις αγορές, όσο το δυνατό συντομότερα και πριν το πέρας του Μνημονίου.

“Mafioso”… αυτός είναι καφές

Πικρό... καφέ έπιναν για καιρό εκατοντάδες επιχειρηματίες- ιδιοκτήτες καφέ μπαρ στη Νάπολη, καθώς η περιβόητη Καμόρα τους υποχρέωνε να αγοράζουν αποκλειστικά το δικό της χαρμάνι. Ο... "μαφιόζικος καφές", σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν κάκιστης ποιότητας και η μάρκα έφερε την ονομασία "Caffe Setola", από το επώνυμο ενός εκ των μελών της οργάνωσης!

Το πολιτικό σύστημα «χαϊδεύει» τα κυκλώματα

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Ο τρόπος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση Παπανδρέου το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης αναδεικνύει τον προβληματικό χαρακτήρα του πολιτικού μας συστήματος.

Θ. Πάγκαλος: «Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί»

Οι διορισμοί είναι η απάντηση στην κατακραυγή του κόσμου «που πήγαν τα λεφτά» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την κατάργηση και τη συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημοσίου τομέα.

«Πώς βρήκαμε εκατοντάδες πλανήτες σαν τη Γη»

Ο αστρονόμος Ντίμιταρ Σασελόφ και οι συνάδελφοί του ερευνούν το διάστημα για πλανήτες σαν τη Γη. Η ύπαρξή τους ενδέχεται να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε αιώνια ερωτήματα για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας και στην πιθανότητα να υπάρχει αλλού.