Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Καλό σας βράδυ

ΑΠΟΨΗ

Με αφορμή τις αντιδράσεις στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, μου γεννιέται ένα μεγάλο ερώτημα...ΓΙΑΤΙ; Ο μόνος τρόπος για να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια, είναι οι εξεταστικές επιτροπές (αν και δεν είδαμε πολλά για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.) Όταν λοιπόν βλέπουμε αντιδράσεις από πρωτοκλασάτα στελέχη (Βάσω Παπανδρέου, Μίμης Ανδρουλάκης) με δήθεν δικαιολογίες
ότι "η διεθνή εικόνα της χώρας δεν προσφέρεται για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής", το μόνο που αντιλαμβάνονται οι πολίτες αυτής της χώρας, είναι οτι κάτι κρύβεται πίσω από αυτή την μικρή "επανάσταση" των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Αν λοιπόν, η διαφάνεια είναι για κάποιους πρόβλημα τότε μάλλον ποτε δεν θα βγουν μεγάλες αλήθειες στον ελληνικό λαο. Ας πούμε επιτέλους κάποιες αλήθειες και ας φοβόμαστε τον κίνδυνο, όσο μεγάλος και αν είναι. Όπως είχε πει  και άλλωστε ο 4ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέιμς Μάντισον «Η αλήθεια λέγεται πάντοτε μπροστά σε μεγάλους κινδύνους.» 


Έξαλλος ο Πετσάλνικος με τον πρόεδρο της ΕΡΤ

Σε κλίμα έντασης εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διορισμός του Γ. Γαμπρίτσου στη θέση του νέου Προέδρου της ΕΡΤ.  Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να μάθει ποιος θα είναι ο μισθός του κ. Γαμπρίτσου, ο οποίος απάντησε πως δεν γνωρίζει, κάτι που εξόργισε τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Ακόμη πιο προκλητική όμως ήταν η απάντηση του αρμόδιοι υπουργού Παύλου Γερουλάνου ο οποίος δήλωσε πως η αμοιβή του «δεν θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τις  αμοιβές του προηγούμενου Προέδρου (κ. Παναγόπουλου).  «Δεν με ικανοποιεί η απάντηση σας και θα ήθελα να είστε πιο σαφής. Σε αυτό το κράτος θα πρέπει να μπει μια σειρά, υπάρχει η ρητή αναφορά του Πρωθυπουργού» παρατήρησε εκνευρισμένος ο κ. Πετσάλνικος τονίζοντας με νόημα ότι ο κ. Γαμπρίτσος δεν θα πρέπει να λάβει πάνω από 10.000 ευρώ το μήνα, όπως έχει δεσμευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου για τους μισθούς κρατικών λειτουργών.
  Μάλιστα «απείλησε» πως θα ξανακαλέσει σε έξι μήνες τον Πρόεδρο της ΕΡΤ και τον πολιτικό του προιστάμενο – δυνατότητα που δίνεται από τον Κανονισμό της Βουλής – ακριβώς για να ελέγξει ότι τηρείται κατά γράμμα η κυβερνητική εντολή.


πηγή-NewsIt.gr

Θα απαγορεύεται με νόμο ο τζόγος στο Διαδίκτυο

Διαβάστε περισσότερα - http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_01/02/2010_321263

Πρόσκληση ΠΓΔΜ για εμπλοκή της Ε.Ε. στο θέμα της ονομασίας. Απλοί θεατές πάλι οι Έλληνες

Διαβάστε περισσότερα - http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/02/2010_324587

Ακύρωση επιδοτήσεων για νέους αγρότες

Ακύρωση των επιδοτήσεων που νόμιμα δικαιούντο οι περίπου τρεις χιλιάδες εγκεκριμένοι νέοι αγρότες
ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντιδράσεις από την ΝΔ.
Διαβάστε την απάντηση του Γιώργου Κασαπίδη:

 «Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε την ακύρωση των επιδοτήσεων που νόμιμα δικαιούντο οι, περίπου, τρεις χιλιάδες (3000) εγκεκριμένοι Νέοι Αγρότες και την αυθαίρετη μείωσή τους. Παράλληλα, η κυβέρνηση, επιδεικνύοντας μικροψυχία, δεν αποδέχεται και απορρίπτει τις ενέργειες για την αύξηση του προϋπολογισμού του μέτρου των Νέων Αγροτών της πρώτης προκήρυξης, που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, για την ένταξη στο μέτρο, με νόμιμη, αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία άλλων 5.500 δικαιούχων Νέων Αγροτών».
«Η υλοποίηση των συμβάσεων αυτών, αποτελεί υποχρέωση της συντεταγμένης Πολιτείας, καθώς έχουν ήδη εγκριθεί και υπογραφεί από τις αρμόδιες Περιφέρειες οι σχετικές αποφάσεις για την εκταμίευση των οφειλομένων σ’ αυτούς χρημάτων. Η ακύρωση αυτή, είναι ηθικά έωλη, πολιτικά απαράδεκτη και νομικά απολύτως αστήριχτη. Στους δικαιούχους Νέους Αγρότες δημιουργήθηκε η δικαιολογημένη πεποίθηση ότι, λόγω της συνέχειας του κράτους, αλλά και των συνταγματικών και νομικών ρυθμίσεων, η εκταμίευση των οφειλομένων σ’ αυτούς χρημάτων, ήταν θέμα χρόνου και όχι μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», προσθέτει ο κ. Κασαπίδης, καταλήγοντας ότι «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την τακτική αυτή της ηγεσίας του Υπουργείου και δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί πολιτικά στους θιγόμενους, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την πλήρη απουσία συμμόρφωσης προς το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις υποχρεώσεις της συντεταγμένης Πολιτείας».

πηγή-tvxs.gr

Το 1ο υβριδικό αυτοκίνητο της Porche

Το πρώτο υβριδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο κατασκεύασε η Porsche. Το πορτοκαλί-άσπρο αυτοκίνητο, το οποίο φέρει στο πλάι την επιγραφή «hybrid», αναμένεται να αγωνιστεί στις 24 Ώρες στο Nordschleife του Nürburgring στα μέσα Μαΐου και, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, «θα εγκαινιάσει ένα νέο τύπο μηχανικής στις πίστες.»

πηγή-tvxs.gr

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Edge of Darkness

Σαν σήμερα

1929 - Ανακοινώνεται στο Χόλιγουντ η θέσπιση των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Και άλλα μέτρα για 2-2,5 δισ. ευρώ

Στη λήψη πρόσθετων μέτρων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με βάση τις οδηγίες των Bρυξελλών και στην περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις από τον στόχο μείωσης του ελλείμματος.

Διαβάστε περισσότερα - http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=10306827




ΠΑΣΟΚ - Επιφυλάξεις από αρκετούς για την Εξεταστική


Η πρόθεση της κυβέρνησης να συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, βρίσκει αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Βάσω Παπανδρέου, Μ. Ανδρουλάκης, Ι. Διαμαντίδης , Ι. Κουτσούκος και Κ. Σπηλιόπουλος) αντίθετους με την κίνηση αυτή...Άραγε γιατί;

Λίγη ιστορία δεν βλάπτει...

Η ιστορία του Γκουαντάναμο

http://www.sansimera.gr/articles/219

Καρκίνος μαστού: η ασπιρίνη βοηθά στην επιβίωση

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=315754&dt=18/02/2010

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΙΤΑΛΙΑ

Ξενοφοβικοι οι μισοι Ιταλοι

Σύμφωνα με δημοσκόπηση

 Σχεδόν οι μισοί από τους νέους Ιταλούς στερούνται ανεκτικότητας απέναντι στους ξένους ή είναι εντελώς ξενοφοβικοί, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων με πρωτοβουλία του προέδρου της, ο οποίος κάλεσε την πολιτική τάξη να αναπτύξει "ένα ιταλικό μοντέλο ένταξης" των αλλοδαπών.


πηγή-skai.gr

Το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου στο Περού


Το Περού φιλοδοξεί να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο βιβλίο στον κόσμο, με ένα αντίτυπο βάρους 250 κιλών, που παρουσιάζεται στην Έκθεση Βιβλίου στην Αβάνα
 
Ένα βιβλίο μήκους 3,20 μ και πλάτους 2 μ, με βάρος 250 κιλών, εκτίθεται από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στο περίπτερο του Περού στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στην Αβάνα, με στόχο να καταρριφθεί το ρεκόρ Γκίνες στη σχετική κατηγορία.
Το εικονογραφημένο βιβλίο 160 σελίδων, με τίτλο «Τα καλλίτερα της Παγκόσμιας σκέψης», ερανίζει σκέψεις και αφορισμούς από 2.000 συγγραφείς και στοχαστές, από τον Κομφούκιο έως τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, με ενδιάμεσους σταθμούς τον Σαίξπηρ, τον Γκάντι, ή τη Μητέρα Τερέζα, τονίζουν οι δημοσιογράφοι.
Το βιβλίο εκτίθεται στο ιστορικό κάστρο της Καμπάνια, έδρας της 19ης Έκθεσης Βιβλίου της κουβανικής πρωτεύουσας, η οποία άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη και θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου.
Εκδότης του γιγάντιου βιβλίου είναι ο περουβιανός οίκος «Τα μικρότερα βιβλία του κόσμου», ο οποίος μετά την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες για το μικρότερο βιβλίο τώρα φιλοδοξεί να εκδώσει και το μεγαλύτερο.
Σύμφωνα με τον περουβιανό πρεσβευτή στην Κούβα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες με τα ρεκόρ Γκίνες για να καταγραφεί το βιβλίο με τους αφορισμούς ως το μεγαλύτερο στον κόσμο.

πηγή-www.ana-mpa.gr

Αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο στην Αθήνα. Εμείς πότε;

Πορεία με τη συμμετοχή 55 μεταναστευτικών αντιρατσιστικών οργανώσεων και συνδικάτων, οργανώνεται το Σάββατο, στις 3 το μεσημέρι, από την Ομόνοια προς την πλατεία Συντάγματος. Μεταξύ των συνδικάτων συμμετέχουν η ΟΛΜΕ, η ΕΙΝΑΠ, Παναττική Ενωση Καθαριστριών και Οικιακού Εξοπλισμού, που είχε συγκροτήσει η Κωνσταντίνα Κούνεβα, 30 Κοινότητες Μεταναστών, η Κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό», το Δίκτυο Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων Μεταναστών και Προσφύγων, η Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRA), η καμπάνια «Οχι στο ρατσισμό απο την κούνια» και το Εθνικό Παρατηρητήριο κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας (ΚΕΜΟ).

πηγή-in.gr

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση


Εντός των ημερών η Εξεταστική για την οικονομία δήλωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Η ευτυχία κάνει καλό και στην καρδιά

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=15196&catid=5

Σύγκρουση εν μέσω κρίσεως

Κατά τη χθεσινή μεταξύ τους συνάντηση, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επέμεινε στην ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ενώ απέφυγε να ενημερώσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά για την προοπτική και το εύρος των σχεδιαζόμενων νέων μέτρων.

πηγή-kathimerini.gr