Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Νέα ανακάλυψη: Γιατί οι κουφοί βλέπουν καλύτερα

Νέα έρευνα ρίχνει φως στο γιατί οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής συνήθως βλέπουν καλύτερα....Μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα ρίχνει φως στην αιτία που οι εκ γενετής κουφοί άνθρωποι συνήθως βλέπουν καλύτερα, ενώ μερικοί μάλιστα έχουν σούπερ-όραση.

Εικόνες του κόσμου

Ρομποτικά αυτοκίνητα χωρίς οδηγό δοκιμάζει η Google

Θα μπορούσαν μια μέρα τα αυτοκίνητα να κινούνται από μόνα τους, χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις; Η Google φαίνεται να το πιστεύει, καθώς ήδη δοκιμάζει στους δρόμους της Καλιφόρνια οχήματα που στρίβουν, σταματούν και ξεκινούν χωρίς οδηγό.

Σπιναλόγκα. Το νησί που δεν ήθελε κανείς να θυμάται...

«Σ' αυτό το μέρος νοιώθεις ότι υπάρχει μία αόρατη δύναμη, που σε ωθεί να πεις την ιστορία», λέει ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, που μετέφερε στη μικρή οθόνη το μπεστ σέλερ για το δράμα της Σπιναλόγκας. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνθηκε και η Αγγλίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, που αναβίωσε μέσα από το μυθιστόρημα της «Το νησί» μια στιγματισμένη εποχή, που κανείς δεν ήθελε να θυμάται.

Τι λέει ο Ντοµινίκ;

Του Ι. Κ.  Πρετεντέρη από tanea.gr

ΕΧΩ ΤΗΝ αίσθηση ότι πρέπει να δίνουµε προσοχή σε όσα λέει ο Ντοµινίκ Στρος-Καν.  ΟΧΙ ΜΟΝΟ επειδή είναι επικεφαλής του ΔΝΤ και ως εκ τούτου έχει αναλάβει εργολαβικά τα κουµάντα µε την τσέπη µας. Ούτε απλώς επειδή είναι σύντροφος σοσιαλιστής _ το είδος, δηλαδή, του πολιτικού που µας τα παίρνει µεν αλλά «µε πόνο ψυχής» και «για το καλό µας».

Με "πράσινη" ενέργεια

Με μήκος 31 μέτρα, πλάτος 15 μέτρα και ύψος στα 7,5 μέτρα, πρόκειται για το μεγαλύτερο καταμαράν στον κόσμο, με φωτοβολταϊκό σύστημα. Μόνο οι κυψέλες που συλλέγουν ηλιακή ενέργεια καλύπτουν επιφάνεια 500 τετραγωνικών μέτρων! Το σκάφος παρουσιάστηκε στο Κίελο από την κατασκευαστική ομάδα PlanetSolar, που σκοπεύει σύντομα να το καθελκύσει και να σαλπάρει για το γύρο του κόσμου.

πηγή-ethnos.gr

Πρώτη ελεύθερη πτήση για το «διαστημόπλοιο» της Virgin

To πυραυλοκίνητο αεροσκάφος της Virgin, που μελλοντικά θα μεταφέρει τουρίστες στο όριο του Διαστήματος, πραγματοποίησε την Κυριακή την πρώτη του αυτόνομη πτήση, ανεμοπορώντας για 11 λεπτά πριν προσγειωθεί στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια.

Αδελφοί εν όπλοις το BBC και ο Tony Blair, του John Pilger

Η Βρετανία φαίνεται να πλησιάζει σε μία εποχή μπερλουσκονισμού. Δηλαδή, αν ο Rupert Murdoch κερδίσει τον έλεγχο του τηλεοπτικού δικτύου Sky, θα διοικεί τη μισή τηλεοπτική αγορά και εκείνη του έντυπου Τύπου, ενώ θα απειλεί αυτό που ονομάζουμε δημόσια ραδιοτηλεοπτική μετάδοση.

Μαντέλα: "Μην με βλέπετε ως άγιο»

Το νέο βιβλίο του Νέλσον Μαντέλα έχει ήδη δημοσιευτεί και ο ίδιος σε ένα απόσπασμα του κάλεσε τον κόσμο να μην το αντιμετωπίσει ως άγιο, μια και ο ίδιος έχει αδυναμίες. Το βιβλίο με τίτλο «Συνομιλίες με τον Εαυτό μου», που δημοσιεύτηκε στους «Sunday Times» της Νοτίου Αφρικής, είναι ένα ανθολόγιο από προσωπικά του γραπτά και ηχογραφήσεις.

Η τιμή του παπουτσιού και του ακρωτηριασμού

Του Δημήτρη Καμπουράκη από το protagon.gr

Επειδή το θέμα που πρόκυψε με το ΙΚΑ και τα παπούτσια των διαβητικών με ενόχλησε προσωπικά (τυχαίνει να έχω βιώσει τέτοιο τραγικό περιστατικό στον πολύ στενό μου κύκλο) αποφάσισα να ψάξω ενδελεχώς όλες τις πλευρές του. Δείτε που κατέληξα. Έχουμε να κάνουμε με:

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: η Ασία αφήνει πίσω τις ΗΠΑ

Αρκετές ασιατικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, σύντομα αναμένεται να ξεπεράσουν τις ΗΠΑ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αν η Ουάσινγκτον δεν παράσχει περισσότερα κίνητρα στις επιχειρήσεις.

Αν δεν πίεζαν οι ΗΠΑ οι ευρωπαίοι δεν θα βοηθούσαν την Ελλάδα

'Αλλο ένα άρθρο μιας από τις πιο έγκριτες εφημερίδες, των Finacial Times, ταράζει τα νερά αλλά και διώχνει με την σειρά του τις όποιες αμφιβολίες για την αλληλεγγύη των εταίρων μας. Οπως γράφουν σήμερα σε άρθρο με τίτλο "Πως η Ουάσινγκτον πίεσε την Ευρώπη να σώσει το ευρώ", οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τη...

Ένας Κύπριος και δύο Αμερικάνοι οι νομπελίστες οικονομίας

Στους Αμερικανούς Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν, καθώς και στον Κύπριο Χριστόφορο Πισσαρίδη απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομίας 2010. Όπως ανακοίνωσε η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών, ο Κύπριος Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο ποίος ζει στη Βρετανία και οι δύο Αμερικανοί οικονομολόγοι κέρδισαν το...

Η γελιογραφία της ημέρας

Σαρωτικό «όχι» στο μνημόνιο

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Free Sunday», υπό την επίβλεψη του προέδρου του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθηγητή κ. Πανά, δείχνουν ότι η απόρριψη του μνημονίου από τους ψηφοφόρους παίρνει σαρωτικές διαστάσεις.

H Microsoft λανσάρει το Windows Phone 7

Ενάμισι χρόνο μετά την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για κινητά, η Microsoft παρουσίασε τη Δευτέρα τo Windows Phone 7, το οποίο ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία της εταιρείας να κατακτήσει την αγορά των smartphone.

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η πείνα σε 29 χώρες

Η πείνα πλήττει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στον κόσμο και προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις σε περίπου 30 χώρες, εξαιτίας της φτώχειας, των συγκρούσεων και της πολιτικής αστάθειας. Σε σύνολο 122 αναπτυσσόμενων χωρών που μελετήθηκαν, η πείνα αγγίζει επίπεδα...

Κομισιόν: Είχαμε επανειλημμένα προειδοποιήσει την Ελλάδα

Η Κομισιόν είχε προσπαθήσει να χτυπήσει το καμπανάκι στην Ελλάδα πολλές φορές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι Βρυξέλλες γνώριζαν ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας ήταν επίπλαστη.

Εντός Νοεμβρίου το κόμμα της Ντόρας

«Μέχρι τον προϋπολογισμό». Με αυτήν τη φράση, μιλώντας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθέτησε χρονικά την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματός της εντός του Νοεμβρίου.