Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Εισβολή ΗΠΑ στο Ιράκ: Ένας πόλεμος για «το γόητρο της Ουάσινγκτον»

Την αφορμή για ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν και επίθεση στο Ιράκ επεδίωκε το επιτελείο του Τζόρτζ Μπους σύμφωνα με απόρρητα επίσημα έγγραφα που αποχαρακτηρίσθηκαν και έφερε στο φως το ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο National Security Archive.

Μια μόνιμη ρομποτική καρδιά χτυπά στο στήθος 15χρονου αγοριού!

Έβαλαν ρευματολήπτη πίσω από το αριστερό αυτί για να τροφοδοτήσει την ...υδραυλική αντλία που φορτίζεται από κινητό! Δέκα ώρες διήρκεσε η τοποθέτηση μιας μόνιμης τεχνητής ρομποτικής καρδιάς σε ένα αγόρι 15 ετών στην Ιταλία.

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Εικόνες του κόσμου

Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων την Τετάρτη

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός λεπτού, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11.30 το πρωί σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων». Η ήχηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

πηγή-naftemporiki.gr

Φάε λάδι κι έλα βράδυ

Της Ρίκας Βαγιάνη από το protagon.gr

Οι νύχτες της Τσάϊνα Μπλού.


Ακόμα και οι τελευταίοι εναπομείναντες σκεπτικιστές, ακόμα οι πιο πωρωμένοι «ανηκουμεν-εις-την-Δύσιν» Έλληνες, εναποθέτουν πλέον το μέλλον τους στην ελπίδα των Κινεζικών επενδύσεων. Πρωτότυπο, δεν το λες. Ούτε και πρωτοφανές. Ολόκληρη η νεώτερη ιστορία μας μπορεί να συνοψιστεί σε πέντε-έξι εμβληματικά συνθήματα εναπόθεσης της ελπίδας για επιβίωση, σε ισχυρούς εξωτερικούς υποστηρικτές.

ΟΗΕ-Νέος γύρος συνομιλιών για την κλιματική αλλαγή ξεκινά στην Κίνα

Μετά την αποτυχία της περυσινής Συνόδου της Κοπεγχάγης, η διεθνής κοινότητα ξεκίνησε τη Δευτέρα ένα νέο, ασθενικό γύρο συνομιλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στη σύνοδο του ΟΗΕ που πραγματοποιείται στην Κίνα, οι προσδοκίες είναι χαμηλές και εστιάζονται στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες και τις ανεπτυγμένες χώρες.

Οι ωκεανοί της Γης περιέχουν 750.000 άγνωστα είδη

Η μεγαλύτερη «απογραφή» της παγκόσμιας θαλάσσιας ζωής που έχει γίνει μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται επισήμως σήμερα στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε ότι κάτω από την επιφάνεια των υδάτων κινείται ένας άγνωστος κόσμος, που στο μεγαλύτερο μέρος του παραμένει ανεξερεύνητος.

Για πρώτη φορά η εξωγήινη ζωή θα έχει "παγιδευτεί"

Στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας η αναζήτηση για εξωγήινη ζωή συνήθως γίνεται στο διάστημα, εκατομμύρια μίλια μακριά από τη γη. Ωστόσο σήμερα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να ανακαλύψουν εξωγήινες μορφές ζωής πολύ κοντύτερα στον πλανήτη μας και συγκεκριμένα στις παρυφές της ατμόσφαιράς μας.

Αρχαία ελληνικά χειρόγραφα στο διαδίκτυο

Στο διαδίκτυο βρίσκονται πλέον το ένα τέταρτο των αρχαίων ελληνικών χειρογράφων που έχει στην κατοχή της η Βρετανική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιοποίησης αρχαίων συγγραμμάτων. Τα χειρόγραφα που διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή αντιστοιχούν σε περισσότερους από 280 τόμους.

Greenpeace: «σχέδιο δράσης για ζωντανές θάλασσες»

Καθώς οι κυβερνήσεις προετοιμάζονται για τη Διάσκεψη της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα (Convention on Biological Diversity – CBD), η Greenpeace δημοσίευσε τη Δευτέρα το «Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για τη Διάσωση των Ωκεανών».

Γ.Πεταλωτής: H κυβέρνηση πραγματοποίησε όσα κανείς δεν έπραξε τα τελευταία 30 χρόνια

Αυτό που αναλογίζονται σήμερα οι πολίτες, είναι τα δεινά που προκάλεσε στον τόπο η καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

Αυξήθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις τον Αύγουστο

Αύξηση για πρώτη φορά, μετά από επτά μήνες, εμφανίζουν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανήλθαν σε 213 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 212,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Εικονική περιήγηση στην Ανταρκτική

Όπου οι κάτοικοι δε διαμαρτύρονται, το Google Street View καταφτάνει. Με μια καταχώρηση στο επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας, η Google ανακοίνωσε την επέκταση της καταγραφής πανοραμικών εικόνων στο επίπεδο του δρόμου από την υπηρεσία της Street View και για την έβδομη, και τελευταία, ήπειρο του πλανήτη μας.

Πήγαμε μία δεκαετία πίσω

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι θα χρειαστούμε τουλάχιστον μία δεκαετία για να επιστρέψουμε στο επίπεδο ανάπτυξης και πραγματικού εισοδήματος του 2008. Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση χτύπησε ιδιαίτερα σκληρά την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας της και τις φοβερές ελλείψεις της πολιτικής της τάξης.

Κομισιόν: Η στήριξη της Κίνας βοηθά την ανάκαμψη της Ελλάδας

Η δέσμευση του πρωθυπουργού της Κίνας, ότι η χώρα του θα αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα, θα βοηθήσει την οικονομία της Ελλάδας να ανακάμψει, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η στήριξη από επενδύσεις και εισαγωγές, ένα θέμα που ήγειραν οι κινεζικές αρχές, θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο...

Η γελιογραφία της ημέρας

Έντονο το ενδιαφέρον των Αμερικανών θεατών για την ταινία με θέμα το Facebook

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ (Fight Club, Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον) με τίτλο The Social Network βρέθηκε στην κορυφή του αμερικανικού box office το πρώτο τριήμερο προβολής της. Το φιλμ συγκέντρωσε 23 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο διήμερο προβολής του.

Πιθανοί στόχοι τρομοκρατών στην Ευρώπη

Ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ή ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, περιλαμβάνονται μεταξύ των πολυσύχναστων σημείων στην Ευρώπη στον κατάλογο των πιθανών στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων, που περιήλθε στα χέρια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, μεταδίδει το Fox News, επικαλούμενο υπεύθυνες πηγές.

Στον «πατέρα» του «παιδιού του σωλήνα» το Νομπέλ Ιατρικής

Ο Ρόμπερτ Έντουαρντς πρωτοπόρος στις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης κατέκτησε το Νόμπελ Ιατρικής για το 2010, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι μελέτες του Ρόμπερτ Έντουαρντς συνέβαλαν στη βελτίωση της μεθόδου της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Το έργο του οδήγησε στο πρώτο "παιδί του σωλήνα", σύμφωνα με το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

Δεν αλλάζει το όριο απουσιών για τους μαθητές

Καταλήψεις σε 13 γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης και αποχές από τα μαθήματα σε άλλα τέσσερα, πραγματοποιούν μαθητές, αντιδρώντας σε ενδεχόμενη μείωση του ορίου απουσιών. Οι μαθητές ζητούν να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς και βιβλία, καθώς και τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα.