Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Έντονο το ενδιαφέρον των Αμερικανών θεατών για την ταινία με θέμα το Facebook

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ (Fight Club, Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον) με τίτλο The Social Network βρέθηκε στην κορυφή του αμερικανικού box office το πρώτο τριήμερο προβολής της. Το φιλμ συγκέντρωσε 23 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο διήμερο προβολής του.

Το Social Network έχει σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Φίντσερ, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Άαρον Σόρκιν (Δυτική Πτέρυγα).

Κεντρικός χαρακτήρας του φιλμ ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Τζέσι Άιζενμπεργκ (Adventureland). Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, στον ρόλο του μετέπειτα προέδρου της εταιρείας, Σον Πάρκερ, ενώ ο Άντριου Γκάρφιλντ ερμηνεύει τον φίλο και συμφοιτητή του Ζούκερμπεργκ, Εντουάρντο.

Όσο για την υπόθεση, μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003 ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού Μαρκ Ζούκερμπεργκ κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα.

Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού, στο φοιτητικό του δωμάτιο ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία…

Όμως για αυτόν τον επιχειρηματία, η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.

Τη δεύτερη θέση του box office συγκέντρωσε η ταινία animation Legend of the Guardians, ενώ το σίκουελ του Γουόλ Στριτ έπεσε στην τρίτη θέση. Στο νούμερο τέσσερα βρίσκεται η νέα ταινία του Μπεν Άφλεκ με τίτλο The Town.

πηγή-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου