Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Έως τις αρχές Νοεμβρίου θα απεγκλωβιστούν οι μεταλλωρύχοι

Ο μηχανικός Ρενέ Ογκιλάρ που έχει τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή, δήλωσε ότι ελπίζει ο απεγκλωβισμός τους να έχει λάβει χώρα έως τις αρχές Νοεμβρίου. Πρόκειται για νέα εκτίμηση που τοποθετεί τη διάσωση νωρίτερα από όσο είχε προβλεφθεί.

ΕΓΩ Η ΕΣΥ ( ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ)


Του Αναστάσιου Φούντογλου από το greek-publius.blogspot.com
Tα οσα τραγελαφικά και συνάμα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας , με την δυσλειτουργία των δυο βασικών κλινικών του νοσοκομείου Κοζάνης ( παιδιατρικής και καρδιολογικής) και της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Πτολεμαίδας , έρχονται απλά να υπογραμμίσουν – παρα τα περι του αντιθέτου λεχθέντα και υπεσχεθέντα - την πλήρη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζει η τρύπα του όζοντος

Περισσότερο αισιόδοξοι από ποτέ είναι αυτή την περίοδο οι επιστήμονες για την τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική και την αραίωση του σημαντικού στοιχείου σε όλο τον πλανήτη, αφού – όπως δείχνουν οι μελέτες – η στοιβάδα  έχει σταθεροποιηθεί σε ετήσια βάση.

Χαμηλό το ποσοστό προσέλκυσης ξένων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια

Τα ανώτατα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα παρουσιάζουν σαφή υστέρηση στο βαθμό προσέλκυσης ξένων φοιτητών σε σχέση με τα αντίστοιχα ιδρύματα των περισσοτέρων κρατών μελών της Ε.Ε. Αυτό προκύπτει από απάντηση της Επιτρόπου για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλας Βασιλείου μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου.

Εικόνες του κόσμου

Δύο εργάτες παρουσιάζουν τα νέα ολοκληρωμένα κυκλώματα επεξεργαστών διαμέτρου 30 εκατοστών, που θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο της Globalfoundries στη Δρέσδη της Γερμανίας. (EPA)

πηγή-kathimerini.gr

Σε δοκιμαστική λειτουργία ο Internet Explorer 9

Τη νέα δοκιμαστική έκδοση (beta) του Internet Explorer κυκλοφόρησε η Microsoft, υποσχόμενη μεγαλύτερες ταχύτητες και ασφάλεια, καλύτερα γραφικά και ευκολίες για τους χρήστες, ευελπιστώντας να περιορίσει τις απώλειες που σημειώνει τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αγορά.

Στο έλεος των κυκλωμάτων

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Τα κυκλώματα που έχουν δημιουργηθεί ύστερα από 35 χρόνια κακοδιαχείρισης και διαφθοράς αποδεικνύονται πανίσχυρα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου παίρνει αποφάσεις για την εξυπηρέτησή τους, με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλύπτουν ουσιαστικά τα διάφορα κυκλώματα πιέζοντας για περισσότερες παροχές για όσους συμμετέχουν σε αυτά.

«Θαυματουργό» κολλύριο κατά της μυωπίας.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές, θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να χρησιμοποιηθεί ευρέως ένα φάρμακο (σε μορφή σταγόνων ή χαπιών) που θα εμποδίζει την εμφάνιση ή την εξέλιξη της μυωπίας, απαλλάσσοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από την ταλαιπωρία των φακών επαφής, των γυαλιών και των διορθωτικών επεμβάσεων με λέιζερ.

Παγόβουνο κόπηκε στα δύο στη Γροιλανδία

Ένα γιγάντιο παγόβουνο το οποίο είχε τέσσερις φορές το μέγεθος του Μανχάταν και είχε αποκολληθεί από ένα από τους δύο κύριους παγετώνες της Γροιλανδίας, κόπηκε στα δύο μετά από πρόσκρουση σε βραχονησίδα. Το «παγόβουνο-νησί» αποκολλήθηκε από τον παγετώνα Petermann.

Για απομόνωση της ΝΔ μιλά η Ντόρα.

Για απομόνωση της ΝΔ από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά λόγω και της στάσης της απέναντι στο μνημόνιο κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ανεξάρτητη βουλευτής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απουσία της ΝΔ από τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, τόνισε...

Ενοχλημένος ο Βενιζέλος από τις αυξημένες αρμοδιότητες Ραγκούση

Αιχμές για τις αυξημένες αρμοδιότητες Ραγκούση, άφησε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Την επετηρίδα στην πολιτική την καθορίζει ο λαός. Δεν περιμένει κανείς μας να τοποθετηθεί με βάση νόμους και αποφάσεις» δήλωσε με νόημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να ορίσει υπερ-υπουργό τον Γιάννη Ραγκούση.

«Υποφέρουμε, αλλά αλλάζουμε»

«Υποφέρουμε, αλλά σημειώνουμε πραγματική πρόοδο, πραγματική αλλαγή», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες. «Είμαστε σε καλό δρόμο. Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή και η Ευρώπη θα βγει επίσης πιο δυνατή», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η γελιογραφία της ημέρας

Αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας

Υψηλό δεκαετίας χτύπησε η ανεργία στη χώρα μας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ενώ οικονομολόγοι προβλέπουν στο Reuters ποσοστό 12,5% εντός του 2010 και ακόμη πιο επώδυνη συνέχεια καθώς, όπως εκτιμάται, «η πολιτική λιτότητας που ακολουθείται με σκοπό να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες, παγώνει την οικονομική δραστηριότητα».

Σκάφος για επιβατικές πτήσεις στο Διάστημα ετοιμάζει η Boeing

Σε συνεργασία με την Space Adventures, την εταιρεία που αναλαμβάνει να στέλνει τουρίστες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η Boeing σχεδιάζει να προσφέρει  πτήσεις αναψυχής σε χαμηλή γήινη τροχιά από το 2015. H διαστημική κάψουλα CST-100, η οποία αναπτύσσεται από τη Boeing για τη NASA, θα μπορεί να μεταφέρει...

«Δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς την Τουρκία»

Την αυξανόμενη αυτοπεποίθηση της Άγκυρας σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζει παγκοσμίως καταδεικνύουν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. «Η Τουρκία είναι μία από τις πέντε χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο», τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός των Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος υπογράμμισε ότι...

Καλύπτει Καραμανλή η Ν.Δ. για το Βατοπέδι

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα κληθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου. Πλήρη κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό προσέφερε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με όσα είπε εις βάρος του για την υπόθεση του Βατοπεδίου η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη.