Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Portishead - Roads


Ο εφιάλτης της δραχμής


Του Ζώη Τσώλη από tovima.gr

Την ώρα που το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα αναζητεί βιώσιμη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας και τη διατήρησή της εντός της ζώνης του ευρώ, οι πολυεθνικές εταιρείες που έχουν επενδύσει κεφάλαια ή κάνουν μπίζνες στη χώρα μας βομβαρδίζουν τις πρεσβείες και τα Επιμελητήρια των χωρών τους με ερωτήματα για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Εικόνες του κόσμου


Είναι μια ιδέα απλή, οικονομική και οικολογική και προήρθε από μια μη κυβερνητική οργάνωση. Η ιδέα ονομάστηκε «Σπίτι από πλαστικά μπουκάλια» και θα μπορούσε να λύσει και το στεγαστικό πρόβλημα της...

Pink Floyd - Wish You Were Here


Αστεροειδής γίγας θα περάσει κοντά από τη Γη τα ξημερώματα της Τετάρτης


Σχεδόν αόρατος για τα οπτικά τηλεσκόπια, αφού είναι πιο μαύρος από κάρβουνο, ένας αστεροειδής διαμέτρου 400 μέτρων θα βρεθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης πιο κοντά στη Γη από ό,τι η ίδια η Σελήνη.

Σαν Σήμερα.........


1185: Ο στρατηγός Αλέξιος Βρανάς κατατροπώνει τους Νορμανδούς σε μάχη κοντά στον Στρυμόνα. Οι τελευταίοι, μετά την κατάληψη του Δυρραχίου και της Θεσσαλονίκης, εκινούντο εναντίον της Κωνσταντινούπολης.

1917: Οκτωβριανή Επανάσταση. Οι Μπολσεβίκοι του Λένιν καταλαμβάνουν την εξουσία στη Ρωσία. (25 Οκτωβρίου 1917 με το παλιό ημερολόγιο)

Είδηση και μουσική εδώ στο opinion on air!!!!!!!!!!


Επιστροφή στη δραχμή τα Χριστούγεννα προτείνουν Γερμανοί οικονομολόγοι!


Λάδι στη φωτιά των σεναρίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ρίχνουν δυο κορυφαίοι Γερμανοι οικονομολόγοι, ο Μάνφρεντ Νόιμαν και ο Χανς-Βέρνερ Ζιν με συνεντεύξεις που έδωσαν στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Το ταπεινωτικό τέλος ενός κοινωνικού μεταρρυθμιστή


Για το ταπεινωτικό τέλος ενός κοινωνικού μεταρρυθμιστή κάνουν λόγο οι  Financial Times, αναφερόμενοι σε σημερινό τους δημοσίευμα στο Γιώργο Παπανδρέου.

Στον εισαγγελέα η λίστα με τους μεγαλοφειλέτες


Στα χέρια του επικεφαλής του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας Αθηνών Γρηγόρη Πεπόνη βρίσκονται οι περίφημες λίστες των μεγαλοφειλετών του ελληνικού δημοσίου, τις οποίες είχε φέρει στην Βουλή το οικονομικό επιτελείο.

James-Sometimes


Ποιος είναι ο πιθανός νέος πρωθυπουργός


Λουκάς Παπαδήμος: ο άνθρωπος των προέδρων όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, η ελπίδα της Ελλάδας (αν δεχτεί να αναλάβει πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας) να γεφυρώσει το χάσμα με την Ευρώπη.

Αυξάνονται οι εθελοντές στην Ελλάδα


Η πρώην ατροφική κοινωνία των πολιτών, η πλέον ανίσχυρη ανάµεσα σε αυτές της Ευρώπης, έχει εγκαταλείψει το καβούκι του ατοµικισµού. Ολοένα περισσότεροι πολίτες ενεργοποιούνται, συσπειρώνονται και δρουν µε επίκεντρο τον «άλλο»: συλλέγουν τρόφιµα και ρούχα, παρέχουν...

Παχαίνει το βραδινό φαγητό;


Οι επιστήμονες στο χώρο της διατροφής προτείνουν να τρώμε πρωινό σαν βασιλιάδες, μεσημεριανό σαν πρίγκιπες και δείπνο σαν φτωχοί’. Μια σωστή προτροπή που όμως δεν είναι πάντα εφικτή.

monsieur minimal - missing you


Η ΠΓΔΜ εμμένει στις θέσεις της


Τη δήλωση ότι τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχουν επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, έκανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το πιο δύσκολο


Του Ι. Κ. Πρετεντέρη από tanea.gr

Αργά χθες  βράδυ ολοκληρώθηκαν με μια αρχική συμφωνία οι πρώτες διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Περιμένοντας να συνεχιστούν σήμερα, ας βάλουμε το ζήτημα σε παρένθεση...

«Γίνε Ελληνας για μια βδομάδα»


Εμπνευσμένο από την ελληνική οικονομική κρίση, ένα νέο ριάλιτι τηλεπαιχνίδι με τίτλο "Go Greek for a week" κάνει απόψε πρεμιέρα στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4.

Χριστούγεννα περικοπών και απαισιοδοξίας και τα φετινά για τους Έλληνες καταναλωτές


Σε περικοπές των αγορών τους κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων θα προχωρήσουν οι Έλληνες καταναλωτές και φέτος, καθώς η απαισιοδοξία τους όχι μόνο επιμένει, αλλά και επιδεινώνεται, σύμφωνα με την...

Παραιτείται ο Μπερλουσκόνι;


Της Ζηνοβίας Σαπουνά από skai.gr

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι φωνές που φέρουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτείται από την πρωθυπουργία αν και το Reuters επικαλούμενο συνεργάτη του, αναφέρει ότι ο ιταλός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Κριαράς: Βρισκόμαστε στον πάτο... θα ήθελα να έχω πεθάνει


«Θα ήθελα να είχα πεθάνει, να μην είμαι αναγκασμένος να βιώνω αυτές τις καταστάσεις στον τόπο μου», δήλωσε ο Εμμανουήλ Κριαράς στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας την κρίση που βιώνουν οι πολίτες.«Φταίμε κι εμείς», σημείωσε.

Οι λίστες Παπανδρέου και Βενιζέλου


Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της κυβέρνησης, η ΝΔ ενδιαφέρεται για πολύ λίγες και πολύ συγκεκριμένες θέσεις, που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση και την παρακολούθηση της χθεσινής συμφωνίας, αλλά και με την...