Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Παραιτείται ο Μπερλουσκόνι;


Της Ζηνοβίας Σαπουνά από skai.gr

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι φωνές που φέρουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτείται από την πρωθυπουργία αν και το Reuters επικαλούμενο συνεργάτη του, αναφέρει ότι ο ιταλός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να παραιτηθεί.


Ωστόσο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica, o Τζουλιάνο Φερράρα, στενός συνεργάτης του Μπερλουσκόνι και διευθυντής της εφημερίδας"Il Foglio" γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση, πως ο ιταλός πρωθυπουργός είναι έτοιμος να παραιτηθεί τις επόμενες ώρες, ακόμα και τα επόμενα λεπτά.

Νωρίτερα ο υποδιευθυντής της "libero", Φράνκο Μπέκις, είχε γράψει στο Twitter πως "έχει επιβεβαιωμένες πληροφορίες πως ο Μπερλουσκόνι θα παραιτηθεί αύριο το πρωί".

Προσέθετε μάλιστα πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του Pdl είχε ζητήσει από τον ιταλό πρωθυπουργό να παραιτηθεί εντός της ημέρας αλλά εκείνος αρνήθηκε γιατί -όπως είπε- είχε ιδιωτικά ραντεβού σήμερα στο Μιλάνο.

Την Κυριακή ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, είχε ζητήσει εμμέσως την παραίτηση του ιταλού πρωθυπουργού.

Αύριο είναι η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή που αφορά στα δημοσιονομικά.

Την ίδια ώρα αρκετοί υπουργοί προτείνουν πλέον ανοιχτά την προσφυγή στις κάλπες.

Στο μεταξύ, εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον το κόστος δανεισμού στην Ιταλία γεγονός που παρασύρει και τις ευρωπαϊκές αγορές. Νωρίτερα το επιτόκιο εκτοξεύθηκε στο 6,95%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου