Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο Κάστρο είχε παραιτηθεί από το 2006!

Ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, αποκάλυψε την Τρίτη ότι είχε παραιτηθεί από επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος το 2006, όταν μεταβίβασε την εξουσία στον αδερφό του Ραούλ, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Κάστρο έκανε την αποκάλυψη σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα, τρεις εβδομάδες πριν το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο αναμένεται να επικυρώσεις τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να ορίσει τον αντικαταστάτη του Κάστρο.

"Παραιτήθηκα χωρίς να διστάσω από όλες τις κρατικές και πολιτικές μου ευθύνες, συμπεριλαμβανομένης αυτής του πρώτου γραμματέα του Κόμματος, όταν ήμουν άρρωστος και δεν προσπάθησα ποτέ να τις ασκήσω μετά τη διακήρυξη της 31ης Ιουλίου 2006, ούτε όταν η υγεία μου βελτιώθηκε, περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, παρόλο που συνεχίζουν να με αποκαλούν με αυτό τον τρόπο" έγραψε ο Φιντέλ Κάστρο.

Παρόλο που ουδείς Κουβανός αξιωματούχος το έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου, το 6ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας -το πρώτο από το 1997- αναμένεται να επικεντρωθεί από τις 16 έως τις 19 Απριλίου στην ανανέωση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Ο Φιντέλ Κάστρο, 84 ετών, ήταν επικεφαλής του Κόμματος από τον Ιούλιο του 1965, όταν ιδρύθηκε.

Πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου