Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ειρηνική αντικαπνιστική διαδήλωση

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΟΥΡΤΣΙΛΙΔΟΥ από τον adesmeyto.gr
«Τέρμα η κοροϊδία. Εφαρμογή του νόμου τώρα», «Το κάπνισμα κοστίζει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας 2 δισ. ευρώ τον χρόνο», «Όχι στο παθητικό κάπνισμα» ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα τα οποία είχαν αναγράψει σε πανό αντικαπνιστές και μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Nosmoke» διαδηλώνοντας ειρηνικά μπροστά από τη Βουλή, προχθές το απόγευμα...
Οι διαδηλωτές επέλεξαν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος για να υψώσουν για ακόμη μία φορά τη φωνή τους και να αντιτεθούν στη μη ουσιαστική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα. Συμπτωματικά, προχθές ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας και η νέα δέσμη μέτρων για την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος από την 1η Σεπτεμβρίου σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.

«Όλες μας οι προσπάθειες να συναντηθούμε με την υπουργό Υγείας απέβησαν άκαρπες και οι μέχρι τώρα κυβερνητικές υποσχέσεις για τη λήψη μέτρων αποδείχθηκαν ανυπόστατες. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση» ανέφερε στον «Α.Τ.» ο πρόεδρος του «Nosmoke» Αλέξανδρος Φωτεινός.

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της Οργάνωσης Δημήτρης Διαμαντόπουλος επεσήμανε ότι «πέρυσι, στις 30 Ιουνίου, με το που βγήκε η υπουργική απόφαση κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ ώστε να μην υπάρχει καμία εξαίρεση. Η υπόθεση ανεβλήθη για τον ερχόμενο Οκτώβριο γιατί στο μεταξύ εστάλη έγγραφο από το υπουργείο Υγείας, στο οποίο αναφερόταν ότι εξετάζεται η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος. Φυσικά, μας βρήκε ο καινούργιος νόμος, κατά του οποίου και θα προσφύγουμε εάν δεν μας ικανοποιεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαμαρτυρία συμμετείχε και μία χρόνια καπνίστρια, η Κέλυ Βάγια, η οποία όπως μας ανέφερε «ανήκω στο 70% αυτών που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα. Είναι θέμα σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Έχω τρία παιδιά και βλέποντάς τα να μεγαλώνουν, διαπιστώνω πως δεν είναι σωστό να εθίζονται σε αυτή τη συνήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου