Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

«Η ανάκαμψη της Ιρλανδίας παράδειγμα για την Ελλάδα»

Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει η οικονομία της Ιρλανδίας, η οποία βίωσε μία από τις χειρότερες υφέσεις σε αναπτυσσόμενη οικονομία μετά τη Μεγάλη Ύφεση, σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η ιρλανδική οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης μετά από συρρίκνωση 7%το 2009. Για το 2010, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη 3% –διπλάσια από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, σύμφωνα με την τελευταία του έκθεση...

«Πλησιάζουμε στον πάτο», είναι το σχόλιο του διοικητή της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας Πάτρικ Χόνοχαν στη διάρκεια συνέντευξής του στις 28 Μαΐου από το γραφείο του στο Δουβλίνο.
Το τρέχον έτος, οι εξαγωγές τις χώρας αναμένεται να αυξηθούν για πρώτη φορά μετά το 2007, σύμβολα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, βοηθώντας την Ιρλανδία να βγει από την ύφεση, παρά τη συνέχιση των περικοπών δαπανών που ξεκίνησαν το 2008.

«Επιστρέφει στην ανάκαμψη, γεγονός που αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη για την Ελλάδα ότι θα πρέπει να καταπιεί το χάπι και να συνεχίσει», σχολιάζει ο Carsten Brzeski, οικονομολόγος της ING Group στις Βρυξέλλες.

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου