Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Κόντρα για τον φορέα που θα συντονίζει τις αποκρατικοποιήσεις

Το άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Γ. Παπανδρέου συνεδρίασε την Τετάρτη το πρωί με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις δημόσιων φορέων. Διχογνωμία υπήρξε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο καθώς και με άλλους υπουργούς...

 Αντικείμενο της διαφοράς ήταν το αν θα υπάρχει κεντρικός φορέας ελέγχου των αποκρατικοποιήσεων και ποιος θα είναι αυτός. Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρότεινε την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου προκαλώντας την αντίδραση Πάγκαλου, ο οποίος χαρακτήρισε την ΚΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, μια διεφθαρμένη υπηρεσία που πρέπει να την καταργήσουμε. 

Στο πλευρό του Θ. Πάγκαλου στάθηκαν πολλοί υπουργοί, οι οποίοι έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί του. Κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης βγαίνοντας από το συμβούλιο είπε ότι το πιθανότερο είναι κάθε υπουργείο να διαχειρίζεται μόνο του τις αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρξει ένας κεντρικός φορέας που να μπορεί να ελέγχει συντονισμένα τις αποκρατικοποιήσεις.
 
πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου