Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Στους δρόμους η Ευρώπη κατά της λιτότητας

Κατά της λιτότητας προσπαθούν να κινητοποιήσουν όλη την Ευρώπη τα συνδικάτα, διοργανώνοντας ευρωπαϊκή ημέρα δράσης αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες, με στόχο να συγκεντρώσουν στην πρωτεύουσα της Ευρωπαικής Ένωσης 100.000 διαδηλωτές από 30 χώρες.


Θα πρόκειται για τη σημαντικότερη διαδήλωση αυτού του είδους από τον Δεκέμβριο 2001, όταν η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ΕΣΣ) είχε κινητοποιήσει 80.000 ανθρώπους στις Βρυξέλλες για να ζητήσουν "περισσότερο κοινωνική Ευρώπη".

Τα συνδικάτα ελπίζουν να στείλουν ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία παρουσιάζει αύριο τα σχέδιά της για την επιβολή προστίμου  στις χώρες της Ευρωζώνης που δεν περιορίζουν με αρκετά ταχείς ρυθμούς το χρέος τους ή έχουν υπερβολικές δαπάνες, αλλά και στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συναντώνται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας, την ίδια ημέρα, θα υπάρξουν διαδηλώσεις στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Τσεχία, την Κύπρο, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία. Στην Ισπανία θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου