Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενος ιός ενοχοποιείται για καρκίνους

Αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των καρκίνων στο κεφάλι και τον λαιμό που σχετίζονται με έναν ιό, ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ.
Τα στοιχεία προέκυψαν μετά από έρευνα Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι νέοι θα ήταν καλό να εμβολιαστούν κατά του ιού.
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν γενικότερα τα κρούσματα καρκίνου σε κεφάλι και λαιμό, παρατηρείται αύξηση ενός συγκεκριμένου τύπου, του οροφαρυγγικού καρκινώματος των πλακωδών κυττάρων που προκαλείται από συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).
Σύμφωνα με τους επιστήμονες...
οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στη «British Medical Journal», ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου παρουσιάζει ραγδαία αύξηση κυρίως στον αναπτυγμένο κόσμο.
Μέχρι στιγμής στην αγορά διατίθενται μόνο δυο εμβόλια, το Cervarix και το Gardasil, κατά του ιού HPV, ο οποίος ενοχοποιείται σχεδόν για τις περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Πολλά πλούσια κράτη έχουν ήδη ξεκινήσει εκστρατεία εμβολιασμού των κοριτσιών, ώστε να προστατευτούν από τον σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό πριν ξεκινήσουν την ερωτική τους ζωή.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρ. Hisham Mehanna από το Ινστιτούτο Μελετών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κοβεντρι, επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξης των αγοριών στο πρόγραμμα εμβολιασμού, αν και το κόστος είναι μεγάλο.

πηγή-i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου