Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η κάψουλα της σωτηρίας έφτασε πάνω από τους εγκλωβισμένους Χιλιανούς μεταλλωρύχους

Με ελπίδα και ανυπομονησία παρέλαβαν την Κυριακή τα σωστικά συνεργεία την πρώτη από τις τρεις κάψουλες που θα ανασύρει τους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους στη Χιλή ενώ το Νοέμβριο αναμένεται να έχει σκαφτεί η δίοδος που θα φτάσει στο σημείο που βρίσκονται οι 33 άνδρες.

Ο «Φοίνιξ», όπως ονομάζεται η κάψουλα, έχει διάμετρο μόλις μισό μέτρο και κατασκευάστηκε ειδικά για την επιχείρηση διάσωσης. Άλλες δύο εφεδρικές κάψουλες κατασκευάζονται στα χιλιανά ναυπηγεία και αναμένεται να παραδοθούν εντός της εβδομάδας.

Την κάψουλα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και συγγενείς των εγκλωβισμένων, που έχουν εγκατασταθεί πάνω από το ορυχείο -κάποιοι μάλιστα την «δοκίμασαν», λέγοντας είναι λιγότερα άβολη από όσο φαίνεται.

Τα σωστικά συνεργεία σχεδιάζουν να κατεβάσουν την κάψουλα στο επίπεδο των εγκλωβισμένων, δηλαδή σε βάθος 700 μέτρων από την επιφάνεια, όταν ολοκληρωθεί το σκάψιμο μίας από τις τρεις διόδους. Ένας-ένας, οι 33 μεταλλωρύχοι θα μπουν στην κάψουλα και, όπως ελπίζουν όλοι, θα βγουν στην επιφάνεια μετά από «ταξίδι» 20 λεπτών.

πηγή-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου