Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Mια χαρά αποδίδει το Μνημόνιο στην Πορτογαλία


Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αναθεώρησε χθες τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της χώρας, κάνοντας λόγο για συρρίκνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά...
-1,8% εφέτος και -2,3% το 2012, από -2,2% και -1,8% που ήταν ως τώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρου Πάσους Κοέλιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για αναθεώρηση των στόχων προς το καλύτερο φέτος, αλλά προς το χειρότερο για τη νέα χρονιά.

Το 2011 η απόδοση της πορτογαλικής οικονομίας εκτιμάται πως είναι καλύτερη από ό,τι αναμενόταν λόγω των επιδόσεών της το πρώτο τρίμηνο, εξήγησε ο Πάσους Κοέλιου. Οι προοπτικές για την επόμενη χρονιά είναι, αντίθετα, χειρότερες του αναμενομένου λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, είπε στο Ντάου Τζόουνς Νιουσγουάιρς.Η πορτογαλική κυβέρνηση αναμένει επιστροφή της οικονομίας της χώρας στην ανάπτυξη το 2012, στο +1,2% του ΑΕΠ.

Μετά από δύο τρίμηνα συρρίκνωσης το ΑΕΠ της Πορτογαλίας παρέμεινε σταθερό το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους (-0,9% σε ετήσια βάση), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του εθνικού στατιστικού ινστιτούτου της Πορτογαλίας.

Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό από 9,1% πέρυσι στο 5,9% εφέτος και στο 3% το 2013.

Πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου