Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Εξοντωτικό πρόστιμο του ΕΣΡ στον Veto 91,0 fm


Το ΕΣΡ με απόφαση του βάζει διοικητική κύρωση ύψους  5.000 € στο Veto 91,0 fm γιατί ενώ είναι ''μη ενημερωτικό'' ραδιόφωνο, κάνει ''ενημέρωση''. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία ενώ υπήρξε διαφορετική άποψη από την αντιπρόεδρο του ΕΣΡ ΛΙΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ και το μέλος Γ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ, δηλαδή να υπάρξει μόνο ''σύσταση''. 

Για το δε πρόστιμο μειοψήφησε το μέλος του ΕΣΡ  Κ.Τσουράκης που ζήτησε να είναι στις 3.000 €.
Οι δυο εκπομπές στην πρωϊνή ζώνη που έκαναν καθημερινά οι δημοσιογράφοι Σ. Κουταβάς και Γ. Παππάς βρέθηκαν στο επίκεντρο του ΕΣΡ. Το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα είναι ότι θεωρήθηκε "ενημέρωση" η Λαογραφική εκπομπή του Στέλιου Ιωαννίδη "Πόντος από γενιά σεΑπόσπασμα και αιτιολόγηση της απόφασης του ΕΣΡ γενιά". 

Πρόκειται για μια εβδομαδιαία εκπομπή (Δευτέρα 18.00-20.00) με πολύ μουσική, πληροφορίες για την προέλευση των τραγουδιών την ιστορία και τις παραδόσεις Πόντου.

Είναι γνωστό ότι ο διαχωρισμός ενημερωτικός και μη ενημερωτικός σταθμός έχει δημιουργήσει μόνο προβλήματα στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της χώρας. Έγινε η αφορμή να στηθεί ένα άγριο πογκρόμ προστίμων και η συγκεκριμένη διάταξη να γίνει η απαρχή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα στις παλιές επιχειρήσεις και τους νέους που έμπαιναν στο παιχνίδι.

Μάλιστα έγιναν αθρόες καταγγελίες σε δεκάδες ραδιόφωνα σε όλη τη χώρα. Είναι πάγιο αίτημα των πανελληνίων συλλόγων και των θεσμικών οργάνων που ανήκουν όλα τα περιφερειακά ραδιόφωνα, ότι η διάταξη Ρουσόπουλου πρέπει να καταργηθεί. Στην άποψη αυτή συγκλίνουν οι πάντες, ακόμη και ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Είναι γεγονός ότι πολύ σύντομα θα ερθουν προς διαβούλευση όλες οι θεσμικές αλλαγές που ετοιμάζει ο αρμόδιος υπουργός Τ. Χυτήρης.

Η ΑΝΩΝΥΜΗ καταγγελία στο ΕΣΡ κατά του Veto91fmΔημοσιεύουμε την ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο ΕΣΡ γιατί όποιος την διαβάσει, μπορεί στις τριάντα λέξεις της καταγγελίας, που διατυπωμένες με νομικό τρόπο -αλλά γεμάτες χολή-  να αναγνωρίσει τον υποβολέα, την κυρία ή τον κύριο που έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο.

Από το ύφος, την ποιότητα του λόγου του ατόμου που είναι και (ο,η) συγγραφέας της επιστολής, είναι σαφές, ποια «παρέα» ενοχλήθηκε περισσότερο και συνεχίζει να ενοχλείται ακόμη και σήμερα, από το δημοσιογραφικό έργο που ασκούμε.

Πηγή-vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου