Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Χ. Κλίντον: Στηρίζουμε τα βήματα που κάνει η Ελλάδα

Η συνεργασία ΗΠΑ – Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις κοινές του δηλώσεις με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής τους στην Ουάσιγνκτον.
Από την πλευρά της, η κ. Κλίντον συνεχάρη τον Ελληνα πρωθυπουργό για ό,τι κάνει στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
«Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν ζήτησε κάτι από τις ΗΠΑ, υποστηρίζουμε τα βήματα που κάνει η Ελλάδα, συγχαίρουμε την κυβέρνηση για τα γρήγορα βήματα για τις αλλαγές που καλείται να εφαρμόσει δεδομένης της κατάστασης που κληρονόμησε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ.

«Εργαζόμαστε από κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων… Εχουμε κοινές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε και μία εξ αυτών είναι η οικονομική πρόκληση», σημείωσε η κ. Κλίντον.

Παράλληλα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Ελλάδα υπερπολύτιμο σύμμαχο ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο Αφγανιστάν.

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου