Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Βάζουν "λουκέτο" τα ΤΕΙ

Η σύνοδος των προεδρείων των ΤΕΙ, που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη έως την Παρασκευή στην πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας, παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου θα κληθεί να επαναβεβαιώσει την ομόφωνη απόφαση της συνόδου του Μεσολογγίου, η οποία έκανε λόγο για αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των εκκρεμούντων -για 26 χρόνια- προεδρικών διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ. Βέβαια όλα θα κριθούν και από τη στάση αλλά και τις ανακοινώσεις της κ. Διαμαντοπούλου, τις οποίες οι πρόεδροι αναμένουν με αγωνία. Άλλωστε εκκρεμεί και το θέμα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, για το οποίο οι πρόεδροι θα διεκδικήσουν καλύτερους όρους για τους αποφοίτους τους. «Πιέζουμε, ώστε οι απόφοιτοί μας να ενταχθούν στη βαθμίδα 6 τετραετούς φοίτησης, όπως επιτάσσουν το σύνταγμα και οι νόμοι. Γενικότερα για το εθνικό πλαίσιο προσόντων θα τοποθετηθούν αρμόδιες επιτροπές», σχολίασε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Χαραλαμπίδης.

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗ 10

Παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις της υπουργού Παιδείας πως «η βάση του 10 ήταν ένα αποσπασματικό μέτρο χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και ουσιαστική παιδαγωγική φιλοσοφία» αλλά και τις διαρροές στον Τύπο σχετικά με την κατάργησή της, επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε. Η θεσμοθέτηση της βαθμολογικής βάσης από τη Μ. Γιαννάκου οδήγησε πολλά ΤΕΙ σε μαρασμό, αφού έμεναν κενές αρκετές θέσεις εισακτέων.
Γι’ αυτό και οι ηγεσίες των ΤΕΙ επιθυμούν την ανακατανομή των θέσεων εισακτέων, ώστε να ενισχυθούν τα ιδρύματα της περιφέρειας, αλλά και την τροποποίηση του νόμου περί μετεγγραφών. Επιπλέον οι πρόεδροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τα οικονομικά τους, καθώς οι χρηματοδοτήσεις τους είναι μειωμένες κατά 10%.

πηγή-makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου