Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Do you remember the first time?

Τζαζ, μέταλ, ροκ από το παρελθόν, indie του τώρα, μερικές κλασικές αξίες, λίγοι νεωτερισμοί και κοινή συνισταμένη η μείωση των τιμών. Το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι θα είναι ξανά μεγάλο.
Οι Empty Frame άργησαν να κάνουν το ντεμπούτο τους, αλλά τα κατάφεραν κι αρχίζουν συναυλίες. Αφετηρία το 6 D.O.G.S, όπου θα εμφανιστούν μαζί με τους Voyage Limpid Sound (9/6), ενώ στον ίδιο χώρο (10/6) θα παίξουν πάλι οι Monovine, αυτήν τη φορά μαζί με τους Keyser Söze.

Το πανκ θα εκπροσωπηθεί πλήρως στο φεστιβάλ Awakenings που θα πραγματοποιηθεί στο Αν (10-11/6) και θα συμμετάσχουν 10 συγκροτήματα, με τους Rockin Bones και τους γλαφυρά επονομαζόμενους Middle Fingers High να ξεχωρίζουν. Ενδιαφέρον έχει και το dj set που θα παρουσιάσει ο B.D. Foxmoor στο Gagarin 205 (11/06), αφιερωμένο στους James Brown και Gil Scot Heron, ενώ την ίδια μέρα στο 6 D.O.G.S θα εμφανιστούν οι Waterpipes, που μόλις κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους.

Η εκδήλωση «Τζαζ, ποίηση» θα πραγματοποιηθεί στο 6 D.O.G.S (12/6), με τον Τηλέμαχο Μούσα και 3 ακόμα μουσικούς να συνοδεύουν τον περφόρμερ Δημοσθένη Αγραφιώτη, και παράλληλα στο Κ44 θα εμφανιστούν οι ολόφρεσκοι We Own The Sky και Empty Canvas. Η καθιερωμένη καλοκαιρινή εμφάνιση του Θανάση Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Πέτρας (15/6) και ο Μαραβέγιας θα συναντηθεί με τον Leon στην Τεχνόπολη (16/6).

Οι φανατικοί μεταλλάδες θα πανηγυρίσουν στο Sonisphere, αφού στο Terra Vibe θα εμφανιστούν, εκτός από το ιερό τέρας Iron Maiden, οι Mastodon, Slipknot, Rotting Christ, Moonspell, Gojira, Nightfall και Virus (ενώ φήμες λένε ότι θα μπει και δεύτερη μέρα).

Η πιο πρωτότυπη συναυλία του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη (19/6) κάτω από τον τίτλο «See the music». Εκεί θα βρεθεί ο κωφός Φινλανδός μουσικός Signmark, που ίσως να γνωρίζετε από τη δεύτερη θέση που πήρε στη Γιουροβίζιον πρόσφατα, με τον δικό μας Κωνσταντίνο Β.

Η εμφάνισή τους θα συνοδεύεται από τη διερμηνεία των στίχων αλλά και της μουσικής τους στη νοηματική γλώσσα. Στη Μαλακάσα και στο Terra Vibe θα επιστρέψουν οι House Of Pain (21/6) και στο Gagarin την ίδια ημέρα οι Clutch. Ταυτόχρονα, στον πανέμορφο κήπο του Μεγάρου θα γιορταστεί η Μέρα της Μουσικής με αρχή τις διασκευές της Κλασικής Ορχήστρας Χάλκινων Πνευστών της Αθήνας σε γνωστά κινηματογραφικά θέματα αλλά και τραγούδια, ενώ θ’ ακολουθήσει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή.

Η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού, όμως, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φετινού Ejekt (21/06), που, πέρα από τον Moby, τους χαβαλέδες Vaccines, τους Baby Guru και τους Blackfield, έχει για πρώτο όνομα την Amy Winehouse.

Η εμφάνισή της λογικά θα προσελκύσει όχι μόνο όσους έμειναν με ανοιχτό το στόμα ακούγοντας τις συγκλονιστικές ερμηνείες της στο «Back to black» αλλά και όσους παρακολουθούν μόνο τις συναυλίες που διαφημίζει η τηλεόραση. Αν είναι σε καλή κατάσταση, θα παρακολουθήσουμε μία από τις καλύτερες συναυλίες του καλοκαιριού.

Λίγες μέρες αργότερα, στο 6 D.O.G.S έρχεται από τη Θεσσαλονίκη ο Sonny Touch (26/6) με τον πολύ καλό δίσκο που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες στην Groovy Garden, και στο ίδιο μέρος έρχεται ο Wooden Wand (28/6), που είναι, αν μη τι άλλο, μία ιδιάζουσα περίπτωση. Την ίδια μέρα, για τους λάτρεις του blues rock υπάρχουν οι Canned Heat στο Gagarin και για όσους παρακολουθούν τη world music, ο ακορντεονίστας Annibal Velasquez από την Κολομβία θ’ ανοίξει το φεστιβάλ του Θεάτρου της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

Την επόμενη μέρα (29/6) οι Agnostic Front θα τιμήσουν επάξια το hardcore στο Κύτταρο, οι Tiger Lillies θα παρουσιάσουν ξανά το υπερ-επιτυχημένο Freakshow τους στο Badminton και θα ξεκινήσει το φετινό Rockwave (1-2-3/7). Αφετηρία με Editors, Cake, Stranglers, Inspector Cluzo, Sivert Hoyem αλλά και με τον Βασιλικό και τους B-Movies του Παύλου Παυλίδη.

Η δεύτερη μέρα ανήκει στον Αγγελάκα, αφού θα εμφανιστεί και με τα δύο του σχήματα, ενώ θα πλαισιωθεί από τις εμφανίσεις του Ψαρογιώργη και του Ψαραντώνη, του πολυφωνικού σχήματος «Διώνη», των χάλκινων από τη Μακεδονία «Λόζιος και Ανακατωσιά», των Vlastur και Lost Bodies, καθώς και της μπάντας του Ντίνου Σαδίκη. Το φινάλε του φεστιβάλ ανήκει στους Prodigy, αλλά και στους Kyuss, που σάρωσαν τα πάντα στην πρόσφατη εμφάνισή τους στην Αθήνα. Το line up συμπληρώνεται με Gogol Bordello, Monster Magnet, Marky Ramone, Flogging Molly, Therapy?, Viza και τους Καταλανούς Dept.

Ο Ιούλιος ξεκινάει στο Κύτταρο (2/7) με τους Αμερικανούς Boy Sets Fire και συνεχίζεται με τον Λόλεκ στην Τεχνόπολη (3/7), τους Orquesta Buena Vista Social Club στον Λυκαβηττό (4/7), την εορταστική εμφάνιση των Judas Priest -καθώς αυτή θα είναι η τελευταία περιοδεία στην καριέρα τους- στην Πλατεία Νερού του Ολυμπιακού Πόλο Φαλήρου (5/7), ενώ την ίδια μέρα επιστρέφουν οι Future Islands στο 6 D.O.G.S για να επαναλάβουν την επική εμφάνισή τους στον ίδιο χώρο τον περασμένο Οκτώβριο.

Το τσουνάμι που έχει φτιάξει ο Nick Cave με τους Grinderman (6/7) θα περάσει από το Terra Vibe, ενώ την ίδια στιγμή στην Πλατεία Νερού θα παίζουν οι 30 Seconds To Mars. Το χτίσιμο και γκρέμισμα του Wall από τον Roger Waters θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ για τρεις μερες (8-9 και 12/7), όπου θα γίνει λαϊκό προσκύνημα, το Schoolwave θα μαζέψει μαθητές στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο (8-9/7) κι ο Παύλος Παυλίδης θα εμφανιστεί στο Θέατρο Ρεματιάς (8/7).

Οι Twisted Sister θα κουνήσουν τις χαίτες τους στο Κέντρο Ιππασίας στο Γουδί (12/7), ενώ την επόμενη μέρα οι Πυξ Λαξ θα παίζουν στο ΟΑΚΑ. Εικάζεται πως θα δώσουν τις τελευταίες 5 συναυλίες της καριέρας τους! Οι Thievery Corporation θα φέρουν το καλοκαίρι στον Λυκαβηττό (14/7) κι οι Bon Jovi θα μας ταξιδέψουν στην εφηβεία μας με την εμφάνισή τους στο ΟΑΚΑ (20/7).

Το ίδιο θα κάνουν και οι WASP με το σύνθημα «Wasp Or Death» να δονεί το Gagarin (26/7), ενώ ο Αύγουστος θα ξεκινήσει με τους Dream Theatre στο Terra Vibe (2/8). Τέλος, στις 20/8, στο Terra Vibe, οι Pulp θα διδάξουν πώς πρέπει να γίνεται ένα reunion, αφού η εμφάνισή τους στο πρόσφατο Primavera της Βαρκελώνης έκανε το ταξίδι ν’ αξίζει τον κόπο. Το απολαυστικό best of set τους δεν χάνεται, ακόμα κι αν πρέπει να θυσιάσεις μερικές μέρες από την παραλία.

πηγή-lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου