Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μουσείο η αίθουσα της Δίκης της Νυρεμβέργης

Ως Μουσείο και χώρος ξενάγησης θα λειτουργεί σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή η δικαστική αίθουσα, όπου έγινε η  μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου πολέμου η «Δίκη της Νυρεμβέργης».

Πρόκειται για την περίφημη «δικαστική αίθουσα 600», που ανήκει στο Δημοτικό Μέγαρο στη Νυρεμβέργη, εκεί όπου το Ναζιστικό κόμμα έκανε δημόσιες και πολυπληθείς συγκεντρώσεις όλη τη δεκαετία του 1930.

Με τον όρο Δίκη της Νυρεμβέργης αναφέρεται η δίκη των Γερμανών ναζιστών εγκληματιών πολέμου που ξεκίνησε στο δικαστικό μέγαρο της Νυρεμβέργης στις 20 Νοεμβρίου του 1945, με κατηγορούμενους 24 μέλη του ναζιστικού κόμματος και οκτώ ναζιστικές οργανώσεις. Διήρκεσε έως την 1η Οκτωβρίου 1946.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου της εν λόγω αιθούσης κάθισαν τα έτη 1945 – 1946 ο Χέρμαν Γκέριγκ, ο Ρούντολφ Ες και ο Άλπμερτ Σπέερ.

Η πρώτη μέρα λειτουργίας του χώρου με τη νέα του ιδιότητα, ορίστηκε η 21η Νοεμβρίου όπου και θα μιλήσει ο επιζών Εισαγγελέας στη «δίκη της Νυρεβέργης», Μπέντζαμιν Βεστερβέλε.

Πληροφορίες από την ίδια πηγή αναφέρουν πως περίπου 20 χιλιάδες ξένοι επισκέπτονται τα τελευταία έτη τον ιστορικό αυτό χώρο.

πηγή-i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου