Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

΄Εγκλημα στον κυβερνοχώρο – Θύματα έχουν πέσει τα 2/3 των χρηστών παγκοσμίως

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Symantec, εταιρεία ασφαλείας στον τομέα της πληροφορικής, από τους 7.000 ερωτηθέντες σε 14 χώρες για τους σκοπούς της έρευνας, το 65% ανέφεραν ότι έπεσαν θύματα της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο. Η έρευνα υπό τον τίτλο «Έκθεση Νόρτον για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο: το αντίκτυπο στους ανθρώπους» φέρνει στην πρώτη θέση των θυμάτων στην Κίνα, καθώς το...
83% των χρηστών του διαδικτύου που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι έχουν γίνει στόχος ιών στο ίντερνετ, κλοπής στοιχείων ταυτότητας, απάτης με πιστωτικές ή άλλες κάρτες, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη. Η Βραζιλία και η Ινδία ακολουθούν με ίσο ποσοστό που αγγίζει το76%, μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες (73%).

Τα θύματα, συχνά οργισμένα, αποφεύγουν να υποβάλλουν μηνύσεις καθώς πιστεύουν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ μικρές. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία είναι ζωτικής σημασίας τα θύματα να καταφεύγουν στις αρχές διότι η αστυνομία μπορεί να κάνει διασταυρώσεις και να φτάσει σε συμπεράσματα βασιζόμενη σε αναλογίες από πολλές παρόμοιες υποθέσεις οι οποίες, μεμονωμένα, φαίνονται ασήμαντες.

«Οι εγκληματίες του διαδικτύου κλέβουν σκόπιμα μικρά ποσά για να μην εντοπιστούν, αλλά όλα προστίθενται» αναφέρει στα σχόλια της μελέτης ο Άνταμ Πάλμερ, βασικός σύμβουλος για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής της Norton και για τον κλάδο ανάπτυξης λογισμικού για την καταπολέμηση των ιών της Symantec. «Αν δεν καταγγείλουμε μια κλοπή βοηθάμε τους εγκληματίες να μείνουν έξω από το σύστημα εντοπισμού» υπογραμμίζει.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου